به گزارش روز شنبه پایگاه خبری استرالین ، نمایندگان دو حزب بزرگ "ائتلاف" (ائتلاف راست میانه لیبرال – ملی گرای اسکات موریسون نخست وزیر) و "کارگر" (حزب مخالف چپ میانه) در پارلمان استرالیا از دولت چین خواسته اند که درباره منشاء ویروس کرونا و چگونگی انتشار آن شفاف سازی کند.
این درخواست در حالی مطرح شد که "سیمون برمینگام" وزیر بازرگانی استرالیا هم به شرکتهای این کشور هشدار داد که "تمام تخم مرغهای خود را در یک سبد نگذارند".
بر اساس این گزارش ، در حالی که انتظارهایی برای اقدام دولتها و شرکتهای جهان در زمینه متنوع ساختن شریکان تجاری خود در جهان پساکرونا ایجاد شده است ، پیتر داتن وزیر کشور استرالیا نیز پیش بینی کرده است که جهان پس از کرونا اقدام به بازنگری تعاملات با پکن خواهد کرد.
وزیر کشور استرالیا با بیان اینکه دولت چین به خانوادههای قربانیان کرونا مدیون است و باید برای ادای این دین در خصوص منشاء و انتشار ویروس کرونا توضیح دهد تا بتوان اطمینان حاصل کرد که چنین شیوعی دیگر هرگز تکرار نخواهد شد.
داتن در برنامه "ناینز تودی" گفت: بیش از 60 نفر در استرالیا جان خود را از دست داده اند هر کدام ازاین موارد یک تراژدی است . در سطح جهان افراد زیادی جان باخته اند و همه این خانوادهها درخواست پاسخگویی و شفافیت دارند و گمان نمیکنم این خواسته زیادی باشد. اگر استرالیا مرکز شیوع این ویروس بود حتما این درخواست از ما مطرح می شد.
وزیر کشور استرالیا افزود: ضروری است که چین به این سئوالات پاسخ گوید و اطلاعات بدهد تا بدانیم دقیقا چه اتفاقی افتاده چون نمی خواهیم چنین مساله ای تکرار شود.
"آنتونی آلبانیز" رهبر حزب مخالف کارگر در پارلمان استرالیا نیز گفت: در نظام تک حزبی چین دموکراسی و شفافیت کمی وجود دارد اما باید درباره تمام حوادث منجر به شیوع کرونا شفافیت وجود داشته باشد.
در حالی که کشورهایی مانند ژاپن درصدد اقداماتی برای کاهش وابستگی اقتصادی و تجاری به چین هستند، سناتور سیمون برمینگام وزیر بازرگانی و سرمایه گذاری استرالیا هم گفت هرچند استرالیا به یک کشور خاص وابسته نیست اما شیوع کرونا به عنوان یک زنگ هشدار درباره مسائل تجاری عمل کرده است.
وی گفت: شرکت های منفرد ممکن است ممکن است به یک پایگاه مشتری در یک کشور وابسته باشند اما اقتصاد استرالیا متنوع است و بخش تولیدی ما توانایی خود را برای پاسخگویی به این بحران نشان داده است.
در حالی که مقامات بریتانیا گفته اند که پس از کرونا نمی توان به "کار معمول" با چین ادامه داد ، اسکات موریسون نخست وزیر استرالیا هم گفته که این کشور از اکنون "رابطه بر مبنای چشمان کاملا باز" با بزرگترین شریک تجاری خود را آغاز کرده است. او گفت که قوانین مداخلات خارجی و ممنوعیت چین از مشارکت در ساخت شبکه نسل پنجم (5G) نشان داد که استرالیا هوشیار بوده است.
"جان فیتزجرالد" کارشناس مسائل چین در دانشگاه فنی سویینبرن هم گفت که در استرالیا متنوع سازی اقتصادی بیشتری نسبت به دوره پیش از کرونا وجود خواهد داشت.
از سوی دیگر "باب کار" وزیر امور خارجه سابق استرالیا از حزب کارگر گفت که روابط تجاری قوی با چین برای احیای اقتصادی استرالیا ضروری است. وی تاکید کرد: هیچ سناریویی برای خروج اقتصاد استرالیا از رکود بدون چین وجود ندارد.
به گزارش استریتس تایمز ، شینزو آبه نخست وزیر ژاپن از شرکت های ژاپنی خواسته که به وابستگی چرخه تامین خود به کشور چین پایان دهند. آبه برای این منظور حدود 240 میلیارد ین (3.2 میلیارد دلار) برای حمایت از شرکتهای کشورش به منظور جدا کردن چرخه تامین خود از کشور چین اختصاص داده است.
به گزارش فایننشال تایمز ، دومنیک راب وزیر خارجه انگلیس روز پنجشنبه به چین هشدار داد که پس از کرونا امکان بازگشت به "روال عادی کار" با این کشور وجود ندارد و جامعه بین المللی خواستار پاسخ پکن درباره نحوه برخورد با شیوع کرونا است. ویلیام هیگ وزیر خارجه سابق انگلیس از دولت این کشور خواسته که موضع سخت تری دربرابر پکن از جمله درباره مشارکت شرکت "هوآوی" در شبکه موبایل نسل 5 در بریتانیا اتخاذ کند. دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا نیز از برخورد چین با شیوع کرونا به شدت انتقاد کرده و دولت چین را به دروغگویی درباره آمار تلفات کرونا در چین متهم کرده است.
مقامات چین روز جمعه آمار تلفات کرونا در ووهان را 50 درصد بالا بردند که ظاهرا پاسخی به تردیدهای رو به افزایش درباره صحت آمار چین و درخواستها برای پاسخگویی پکن درباره بحران بهداشتی جهانی است که به مرگ بیش از 140 هزار نفر منجر شده و کاهش رشد اقتصادی جهانی را در پی داشته است.
نظر شما