۲ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۷:۳۴
کد خبرنگار: 895
کد خبر: 83756156
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

کارکنان آزمایشگاه نوک پیکان مقابله با کرونا

۲ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۷:۳۴
کد خبر: 83756156
کارکنان آزمایشگاه نوک پیکان مقابله با کرونا

گناباد- ایرنا- طی ۲ ماه گذشته و از ابتدای شیوع بیماری کرونا، کادر درمانی با کار مضاعف و ایثار برای تشخیص و درمان مبتلایان به این بیماری تلاش کردند و در این راستا کارکنان آزمایشگاه‌ها با توجه به رسالت خطیر خود در صف اول مقابله با این ویروس قرار دارند.

آزمایشگاه‌های تشخیص پزشکی در تشخیص و پایش بیماری‌ها نقش بسیار مهم و غیر قابل انکار دارند بطوریکه اطلاعات به‌ دست آمده از نتایج آزمایشات مختلف یاریگر پزشکان در مدیریت صحیح و درمان بیماری بوده و این نتایج نسبت به سایر اطلاعات جمع آوری شده از بخش‌های پاراکلینیک و بالینی بسیار ارزان و مقرون به صرفه تر در اختیار متخصصان و کادر درمانی قرار می‌گیرد به همین دلیل آزمایشگاه‌های تشخیص پزشکی از جایگاه بسیار ارزشمند در طبابت و درمان بیماری‌ها برخوردارند.

با بروز بیماری‌های نوپدید و پیشرفت فناوری‌های تشخیص آزمایشگاهی نقش آزمایشگاه در تشخیص و درمان بیماری‌ها نیز افزایش یافته و کمتر بیماری نوپدیدی را می‌توان یافت که تست‌های آزمایشگاهی در تشخیص آنها مورد استفاده قرار نگرفته باشد.

در ابتدای شیوع بیماری کرونا نیز کارکنان آزمایشگاه‌ها در خط مقدم شناسایی و مقابله با این ویروس قرار داشتند. 

در این میان شهرستان‌های گناباد و بجستان در جنوب استان خراسان رضوی از روزهای ابتدایی شیوع بیماری کرونا با این بیماری دست و پنجه نرم می‌کنند و با توجه به موقعیت و ترکیب سنی جمعیت خود و قرارداشتن در نقطه ورودی استان خراسان رضوی از مسیر استان‌های جنوبی و مرکزی کشور و داشتن جمعیت سالخورده از حساسیت خاصی برخوردارند.

۹ آزمایشگاه تشخیص طبی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی گناباد فعالیت دارد و کارکنان این آزمایشگاه‌ها از جمله بیمارستان‌های زیرپوشش شامل بیمارستان علامه بهلول گنابادی و آیت الله مدنی بیدخت به عنوان مدافعان سلامت در درمان و تشخیص بیماری کرونا نقش حساس دارند.

کارشناس مسوول امور آزمایشگاه‌های دانشگاه علوم پزشکی گناباد به خبرنگار ایرنا گفت: یکی از مراحل غربالگری و تشخیص کرونا با استفاده از تست‌های واحدهای آزمایشگاهی انجام می‌شود.

سید محمد یاوری افزود: کارکنان آزمایشگاه‌ها بر اساس رسالت خطیر خود در شناسایی بیماری‌ها از روز نخست ایپدمی کرونا به صورت ۲۴ ساعته حتی در ایام تعطیلات نوروز در کنار پزشکان و سایر کادر درمانی در عرصه  شناسایی و خدمت به بیماران از هیچ تلاشی کوتاهی نکردند.

کارشناس مسوول آزمایشگاه‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد هم گفت: تا قبل از افتتاح آزمایشگاه تخصصی کرونا در گناباد، نتیجه آزمایش‌های افراد مشکوک به این بیماری به انستیتو پاستور تهران و بعد از افتتاح آزمایشگاه دانشگاه علوم پزشکی مشهد به این شهر ارسال می‌شد ولی بعد از بهره‌برداری آزمایشگاه کرونا در گناباد این آزمایش‌ها طی مدت کوتاه در این شهر انجام می‌شود.

ملیحه جوانبخت افزود: کارکنان آزمایشگاه‌ها از بیماران مشکوک به کرونا آزمایش گرفته و نتایج این آزمایش را در فرم‌های مخصوص آزمایشگاه ثبت می‌کنند و کد رهگیری به هر بیمار می‌دهند و یک نمونه هم برای بررسی بیشتر به آزمایشگاه تخصصی گناباد ارسال می‌شود.

مهدی نادری کارشناس مسوول آزمایشگاه بیمارستان علامه بهلول گنابادی هم با اشاره به نقش مهم کارکنان آزمایشگاه در خط مقدم مقابله و تشخیص بیماری کرونا گفت: بعد از انجام نمونه های خون و آزمایش‌های اولیه مبتلایان به کرونا، کارکنان آزمایشگاه این بیمارستان با رعایت پوشش حفاظتی کامل وارد بخش عفونی وبستری کرونا شده و نمونه ها را برای بررسی به آزمایشگاه تشخیص کرونا ارسال می‌کنند.

مسوول فنی آزمایشگاه میکروب شناسی و تخصصی کرونا در گناباد هم گفت: راه‌اندازی آزماشگاه تشخیص کرونا در این شهرستان نقش بسیار مهم در سرعت بخشی تشخیص این بیماری دارد.

دکتر جلال مردانه افزود: آزمایشگاه تشخیص طبی گناباد به صورت کامل تجهیز شده و در سطح ایمنی مطلوب قرار داشته و حتی آمادگی بررسی آزمایش‌های ارسالی از شهرستان‌های همجوار هم در این آزمایشگاه وجود دارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی گناباد هم گفت: کارکنان آزمایشگاه‌های گناباد و بجستان در پشت صحنه نقش بسیار حساس در تشخیص و درمان بیماری‌ها دارند و آزمایش به عنوان یکی از اصلی ترین مرحله تشخیص و درمان به موقع بیماری‌ها به همت متخصصان و کارشناسان آزمایشگاه‌ها انجام می‌شود.

دکتر جواد باذلی افزود: فعالان آزمایشگاه‌ها در خط مقدم مواجهه با بیماری‌ها در شرایط سخت انجام وظیفه می‌کنند و احتمال انتقال بیماری به آنها به مراتب بیشتر از سایر بخش‌های درمانی است.

وی ادامه داد: کارکنان آزمایشگاه‌ها از ابتدای شیوع بیماری کرونا طی ۲ ماه گذشته با ایثار و جهاد در تشخیص بیماری تلاش موثر  داشتند و مجاهدت‌های آنان در کنار سایر کادر درمانی برای همیشه یه یادگار می‌ماند.

وی گفت: دستگاه آزمایشگاهی تمام اتوماتیک هورمونی بیمارستان علامه بهلول گنابادی با اعتبار حدود ۴۰ میلیارد ریال در آینده نزدیک خریداری و نصب می‌شود که با راه‌اندازی آن گام‌های موثرتر در تشخیص و درمان بیماری‌ها در جنوب استان خراسان رضوی برداشته می‌شود.

دکتر باذلی افزود: آزمایشگاه تشخیص کرونا در گناباد بعد از مشهد و نیشابور به عنوان سومین آزمایشگاه در استان خراسان رضوی با پیگیری‌های این دانشگاه با هزینه ۱۰ میلیارد ریال ۲۳ فروردین ماه جاری راه‌اندازی شد.

وی ادامه داد: تا قبل از راه‌اندازی این آزمایشگاه، آزمایش‌های کرونا از گناباد به مشهد و تهران ارسال می‌شد که اعلام نتایج آنها پنج روز تا یک هفته طول می‌کشید ولی بعد از راه‌اندازی آزمایشگاه تشخیص کرونا در گناباد نتایج آزمایش‌ها در مدت یک روز بررسی و اعلام می‌شود و حتی آمادگی بررسی آزمایش‌های ارسالی از سایر شهرستان‌های استان خراسان رضوی در این آزمایشگاه وجود دارد.

وی ابراز امیدواری کرد با همراهی متخصصان و کارشناسان و کارکنان حوزه سلامت و همکاری آحاد مردم در اجرای طرح فاصه گذاری اجتماعی هر چه زود تر بر ویروس منحوس کرونا غلبه کنیم.

دانشگاه علوم پزشکی گناباد شهرستان‌های گناباد و بجستان در جنوب استان خراسان رضوی را زیرپوشش دارد.

مرکز شهرستان ۹۰ هزار نفری گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۸۳ هزار و ۵۰۵ نفر در ایران به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند. این بیماری تاکنون جان پنج هزار و ۲۰۹ را در کشور گرفته است. 

همچنین تاکنون ۵۹ هزار و ۲۷۳ نفر از مبتلایان به کرونا در ایران بهبود یافته‌اند.

"پاندمی کرونا" تاکنون در سطح جهان ۲ میلیون و ۳۴۵ هزار و ۳۲۶ نفر را بیمار کرده و جان ۱۶۱ هزار و ۱۹۱ نفر را در کشورهای مختلف گرفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha