دکتر جمیل صادقی فر روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا همراهی مردم، ماندن در خانه، جلوگیری از خروج بی رویه از منزل و رعایت فاصله گذاری اجتماعی را مهم ترین اصل در مقابله با کرونا دانست و افزود: شهرستان های ایوان، مهران و دهلران در دهه دوم فروردین سیر صعودی مبتلایان در استان را داشتند اما این شهرستان ها به دلیل رعایت پروتکل های و دستورالعمل های بهداشتی در دهه سوم فروردین روند کاهشی قابل کنترلی داشته است.
وی در خصوص اینکه آیا شهرستان آبدانان از پیک ابتلا به کرونا عبور کرده است، اظهار داشت: این شهرستان از جمله شهرستانهایی است که روند ابتلا در آن در فروردین ماه حالت افزایشی داشته است که امیدواریم این روند با همکاری و همراهی مردم در دهه اول اردبیهشت کاهش یابد.
مراقبت از پنج هزار و ۶۲۲ نفر از اطرافیان و اعضای خانواده های مبتلایان
صادقی فر یادآور شد: تاکنون بیش از پنج هزار و ۶۲۲ نفر از اطرافیان و اعضای خانواده مبتلایان و مشکوک به کرونا در استان توسط همکاران ما در حوزه بهداشت بصورت تلفنی و حضوری مراقبت شدند که این اقدام بسیار مفید و موثر برای پیشگیری از ابتلا به کرونا در استان است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: ۳۰۰ بهورز در استان در بیش از ۲۰۴ خانه بهداشت در حال فعالیت هستند که محیطی ترین ارائه کننده خدمات ما در حوزه بهداشت استان هستند.
وی تاکید کرد: بهورزان استان در این برهه از زمان و با انتشار کرونا علاوه بر آموزش های چهره به چهره و انجام شرح وظایف خود خدماتی نظیر مراقبت از مادران باردار، مراقبت از بیماران دیابتی و سایر بیماری های پرخطر را ارائه می کنند.
تعدادی از صنوف کد بهداشتی دریافت نکرده اند
وی به موضوع بازگشایی برخی اصناف اشاره کرد و افزود: تاکنون درصد بسیاری از اصناف کد بهداشتی خود را دریافت نکردند که خواهشمندیم این اصناف ضمن دریافت کدبهداشتی خود، دستورالعمل و پروتکل های بهداشتی را نیزرعایت کنند.
صادقی فر با بیان اینکه فراتر از الزام قانونی و پروتکل ابلاغی وزارت بهداست نیازمند همکاری و همراهی صنوف و ادارات مختلف هستیم، گفت: عدم رعایت پروتکل و دستورالعمل های بهداشتی از طرف یک شخص ممکن است خطرات جبران ناپذیری را در پی داشته باشد.
وی ضمن تاکید بر گندزدایی و ضدعفونی معابر و مکان هایی که که محل تماس مردم بوده و پر تردد هستند، افزود: گندزدایی و ضدعفونی اسطبل ها، مکان های محل نگهداری احشام و مواردی از این قبیل خیلی مورد تایید ما نیست.
وی در پاسخ به شایعات مطرح شده در خصوص افرادی که سیگار می کشند ناقل بدون علامت بیماری کرونا هستند، افزود: این موضوع از نظر پزشکی بصورت رسمی ثابت نشده و نمی توان در این راستا قضاوت کرد.
رییس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون ۸۵ هزار و ۹۹۶ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۹۴ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به پنج هزار و ۳۹۱ نفر رسید.
کیانوش جهانپور روز چهارشنبه درباره آخرین آمار ابتلای قطعی به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از آن در کشور افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز ( سوم اردیبهشت) بر اساس گزارش آزمایشگاه ها و دانشگاههای علوم پزشکی ۱۱۹۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و با در نظر گرفتن موارد جدید، مجموع بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ در کشور به ۸۵ هزار و ۹۹۶ نفر رسید.
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت ادامه داد: در طول ۲۴ ساعت گذشته ۹۴ بیمار دیگر مبتلا به کووید-۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند و از زمان شیوع این بیماری در کشور تاکنون پنج هزار و ۳۹۱ نفر جان خود را از دست داده اند.
نظر شما