به گزارش روز سه شنبه خبرگزاری کره جنوبی یونهاپ، زمانی که کره جنوبی اولین مورد شیوع کرونا در تاریخ ۲۰ ژانویه (۳۰ دی ۹۸) را به ثبت رساند، درک اندکی در مورد اینکه این ویروس چطور زندگی را تغییر میدهد، وجود داشت. با گذشت سه ماه از زمان شیوع ویروس کرونا، آنچه زمانی یک ویروس منطقهای تلقی میشد، به بیماری همه گیر جهانی تبدیل شد و نحوه کار، استراحت و زندگی مردم را تغییر داد.
براساس این گزارش تاکنون در کره جنوبی بیش از ۱۰ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده و این وضعیت بیسابقه باعث شده است «اوضاع عادی جدیدی» رقم زده شود و زندگی روزانه را به شیوهای غیرمنتظره تغییر دهد.
دولت کره جنوبی یک ماه پیش طرح فاصله گذاری اجتماعی سختی را به اجرا گذاشت؛ مدارس، کلیساها، مراکز ورزشی و رستورانها را تعطیل کرد. شرکتهای مختلف نیز به دورکاری روی آوردند تا خطر ابتلا به کرونا را به حداقل رسانند. استفاده از ماسک به الزامی روزانه تبدیل شد و مدارس به صورت آنلاین فعالیتشان را ازسر گرفتند. از سویی، خدمات کلیساها به حال تعلیق درآمد و مراسم عروسی در کره جنوبی لغو شد. بعلاوه رفتن به سینما یا مسابقات بیسبال، غیرقابل درک تلقی شد.
دولت کره، در این میان، کاهش عفونتهای خوشهای و عفونتهایی با منشا ناشناخته را به طرح فاصله گذاری اجتماعی نسبت داد. ۸ مورد جدید ابتلا به کرونا در کره جنوبی در روز یکشنبه و ۱۳ مورد جدید در روز دوشنبه گزارش شد، رقمی که از پیک ۹۰۹ مورد در روز ۲۹ فوریه (۱۰ اسفند ۹۸) ، کاهش چشمگیری را نشان میدهد.
رویکرد فاصله گذاری اجتماعی که مردم را به حفظ فاصله از هم ترغیب میکند، اشکالاتی نیز داشته است.
یک شهروند کرهای گفت: من همچنان به خاطر این ویروس، احساس نگرانی میکنم.
وی افزود: معمولا وقتی هر یکشنبه به کلیسا میروم، احساس بهتری دارم، اما به مدت سه هفته به کلیسا نرفتهام که البته بخش عمده این مساله به دلیل خطر ابتلاست، اما بخشی از آن نیز به دلیل فشار بر مردمی است که به کلیسا میروند.
نتایج مطالعات «یو میونگ سون» استاد دانشگاه ملی سئول نشان میدهد که زنان خانه دار و صاحبان مشاغل کوچک بیشتر تحت تاثیر تغییرات روزانه ناشی از این بیماری همه گیر قرار دارند.
همزمان با افزایش خستگی ناشی از فاصله گذاری اجتماعی، کره جنوبی از شدت بخشی از مقررات اعمال شده درضمن تمدید این رویکرد تا اوایل ماه می (اواسط اردیبهشت ماه) ، کاسته است. به موجب تمهیداتی که روز یکشنبه اعلام شد، دولت سئول محدودیتهای اعمال شده بر کلیساها، مراکز ورزشی، رستورانها و مدارس پرجمعیت را کاهش داده است.
همچنین پارکهای ملی، جنگلها و باغهای کشاورزی که حامل خطر کمتر سرایت بیماری هستند، به تدریج بازگشایی میشوند. برای کسانی که از فاصله گذاری اجتماعی تحت تاثیر قرار گرفتهاند، این مساله، نشانه امید است.
نتایج یک نظرسنجی دولتی نشان داد که درمیان افرادی که خواستار کاهش فوری فاصله گذاری اجتماعی شدند، ۱۹. ۱ درصد به کسادی اقتصادی و ۱۷. ۱ درصد به خستگی حاصل از این رویکرد طولانی مدت اشاره داشتند. با این حال، برخی همچنان بابت کاهش مقررات وضع شده نگران هستند.
نظرسنجی دولت همچنین مشخص کرد: بیش از ۶۳ درصد با کاهش فوری فاصله گذاری اجتماعی مخالف هستند و ۶۶. ۲ درصد نیز خطر بازگشت ویروس را با از بین نرفتن کامل آن، گوشزد کردند.
دولت سئول در عین حال تاکید کرد که کاهش مقررات اعمال شده به منزله بازگشت به زندگیِ قبل از شیوع کرونا نیست.
«چونگ سیه کیون» نخست وزیر کره جنوبی گفت: در ارتباط با مقوله قرنطینه، ایمنترین راه ادامه فاصله گذاری اجتماعی با شدت بالاست، اما این در واقعیت کار آسانی نیست و ما باید رویکرد میانهای را پیدا کنیم. ما در مرحلهای نیستیم که بتوانیم احساس آرامش کنیم.
رسانههای کرهای گزارش دادند: برخی در کره جنوبی تصمیم گرفتهاند ویروس کرونا را به عنوان بخشی از زندگی روزمره در آغوش کشند. مقامهای کره نیز از چالشهای پیشرو کاملا مطلع هستند.
نظر شما