به گزارش تارنمای شبکه دویچه وله، هایکو ماس وزیر خارجه آلمان روز گذشته (سهشنبه) گفت که برلین در مورد وامی که ایران از صندوق بین المللی پول تقاضا کرده در مجموع موضعی مثبت دارد اما این نهایتا به نوع وامی بستگی دارد که تهران و صندوق بینالمللی پول با یکدیگر بر سر آن به توافق میرسند.
وی با اشاره به وضیعت شیوع کرونا در ایران تصریح کرد: آلمان، فرانسه و انگلیس معتقدند که صندوق بینالمللی پول باید اطمینان حاصل کند که این وام صرف حمایت از مبارزه با کرونا میشود.
هایکو ماس در ادامه از تدارک یک معامله دیگر با ایران از طریق اینستکس خبر داد و گفت که بر هر تراکنشی با ایران با دقت و وسواس نظارت میشود.
وزیر خارجه آلمان افزود: اینستکس در ابتدای راه است و ما سعی می کنیم با سرعت بیشتری معاملات تازه از طریق آن را عملی کنیم. وزیر خارجه آلمان همچنین گفت که این دور از معاملات نیز مانند دور اول شامل اقلامی می شود که ایران برای مقابله با کرونا به آنها نیاز دارد.
تارنمای شبکه دویچه وله در ادامه این گزارش عنوان کرد: ایران که با تحریمهای اقتصادی روبرو بوده، برای تامین نیازها و مقابله با شرایط ایجاد شده ناشی از کرونا از صندوق بینالمللی پول درخواست پنج میلیارد دلار وام کرده است.
نخستین معامله میان اتحادیه اروپا و جمهوری اسلامی ایران از طریق سیستم اینستکس در نیمه فروردین ماه امسال انجام شد. وزارت خارجه آلمان از این اقدام به عنوان مبادله تجاری موفقیتآمیز اروپا با ایران خبر داد و با انتشار بیانیهای اعلام کرد: «فرانسه، آلمان و انگلیس تأیید می کنند که اینستکس اولین مبادله خود با ایران را با موفقیت انجام داده و صادرات کالاهای پزشکی از اروپا به ایران را میسر کرده است».
سیستم اینستکس در ژانویه سال ۲۰۱۹ پایهگذاری شد. در پایان این سال علاوه بر آلمان، انگلیس و فرانسه، شش کشور اروپایی دیگر، یعنی بلژیک، دانمارک، فنلاند، هلند، سوئد و نروژ نیز به اینستکس پیوستند و به این ترتیب جمع کشورهای دخیل در این ساز و کار مالی در کنار ایران مجموعا به ۱۰ کشور رسید.
وزیر خارجه آلمان در حالی از برقراری اینستکس در تبادلات تجاری با ایران خبر داده که اروپا تاکنون نتوانسته با این سازوکار مالی انتظارات را برآورده کند و به نظر میرسد فقط در حال نشان دادن اجرای این طرح است.
حسن روحانی رئیسجمهوری ایران روز گذشته(سهشنبه) در گفت وگوی تلفنی با نخستوزیر اسپانیا با بیان اینکه در این شرایط سخت کشورها باید روابط انسانی را سرلوحه اقدامات خود قرار داده و با سیاستهای خصمانه مقابله کنند، گفت: اتحادیه اروپا و اسپانیا به وظیفه خود در مقابل اقدامات غیرقانونی آمریکا عمل کنند.
رئیسجمهوری کشورمان همچنین اواسط فروردین ماه در گفت وگوی تلفنی با امانوئل مکرون همتای فرانسوی خود گام های اولیه برقراری ساز وکار اینستکس را مثبت اما ناکافی برشمرد. حسن روحانی تاکید کرد: این مسیر نباید تنها منحصر به کالاهای پزشکی و غذایی باشد و باید بتوانیم از آن برای تأمین تمامی نیازمندی های کشورمان استفاده کنیم.
نظر شما