محمد محمدپور روز شنبه در نشست هماهنگی بزرگداشت روز ملی شعر و ادب، اظهار کرد: ما همه وظیفه داریم برای تقویت جایگاه فاخر شعر و ادب این سرزمین و معرفی مفاخر سترگ ایران زمین، به ویژه استاد سید محمد حسین شهریار، تلاش کنیم و این، نیازمند برنامه ریزی جامع و پیگیری مستمر است.
وی با ارائهی گزارشی از فعالیتهای صورت گرفته در سال های گذشته و تعریف چشم انداز مد نظر برای نهادینه کردن روز ملی شعر و ادب، بر تشکیل هسته پیگیری این امر در کل کشور و ارج نهادن به این مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد و هرگونه تعرض به این مصوبه را تعرض به قانون و انسجام ملی دانست.
دبیر شورای فرهنگ عمومی آذربایجان شرقی تشریح کرد: روز ملی شعر و ادب، فرصت مناسبی برای شناسایی استعدادهای ادبی، معرفی جایگاه کم نظیر استاد شهریار به جامعه ادبی جهان و تولید آثار فاخر ادبی در حوزه زبان و ادبیات فارسی است.
محمدپور، استاد شهریار را حلقه واسط شعر ترکی، فارسی و عربی عنوان کرد و گفت: ۲۷ شهریور، روز ملی شعر و ادب فارسی را همواره به یاد استاد شهریار و دیگر ادیبان ایران زمین پاس خواهیم داشت، زیرا اشعار آن شاعر بزرگ ایران زمین در موضوعات مختلف هر یک شاهکاری در گنجینه ادبی ایران و ادبیات معاصر شناخته می شود.
در ادامه این نشست هر یک از حاضرین در جلسه ضمن اعلام اشتیاق برای برگزاری ملی و جامع الاطراف روز ملی شعر و ادب به ارائه پیشنهادات و نقطه نظرات خود در این حوزه پرداختند.
در این نشست مصوب شد تا شورای هماهنگی و پیگیری بزرگداشت روز ملی شعر و ادب فارسی (با محوریت استاد شهریار) با هدف نهادینه کردن این روز و تقویت آن در سطح ملی و بین المللی با ارائه خط و مشی و راهبردها فعالیت مستمر داشته باشد.
همچنین، درخواست ابلاغ بزرگداشت روز ملی شعر و ادب فارسی توسط وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی به ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها و سایر دستگاه های فرهنگی، دعوت از مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کشور و معاونین فرهنگی شهرداری های کشور به تبریز جهت عقد تفاهم نامه همکاری های مشترک، برگزاری جایزه ادبی استاد شهریار با استفاده از ظرفیت همه دانشگاهها، بنیادهای فرهنگی – ادبی و در چارچوب های تعریف شده توسط بنیاد فرهنگ و هنر و ادب آذربایجان و هماهنگی با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای ابلاغ به نمایندگی های فرهنگی ایران در خارج از کشور برای برگزاری برنامه روز ملی شعر و ادب از دیگر مصوبات این نشست بود.
بیستوهفتم شهریور، سالروز درگذشت شهریار، شاعر بزرگ معاصر، سالهاست که بهعنوان روز ملی شعر و ادب فارسی انتخاب شده است. این تصمیم، با همت دکتر علیاصغر شعردوست، نماینده مردم تبریز در دوره ششم مجلس شورای اسلامی، و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی گرفته و چنین روزی در تقویم ایران ثبت شد.
سیدمحمدحسین بهجتتبریزی که با نام هنری «شهریار» شناخته میشود، در تاریخ یازدهم دیماه سال ۱۲۸۵ هجریشمسی در تبریز متولد شد و پس از ۸۲ سال زندگی پربرکت برای ادبیات و فرهنگ ایرانی معاصر، در سال ۱۳۶۷ هجریشمسی در تهران درگذشت و پیکرش در مقبرهالشعرای تبریز بهخاک سپرده شد.
دیوان شهریار مجموعهای ارزشمند از انواع شعر فارسی همچون غزل و قصیده و قطعه و رباعی و شعر نو در حالوهواهای عاشقانه و عارفانه و مذهبی و اخلاقی و موضوعات دیگر است. شهریار یکی از مهمترین شاعران مکتب رمانتیسیسم ایرانی است و شعرش در عین حال که استادانه سروده شده، بهزبان عموم مردم است و هر کس با هر سطح سوادی که دارد در مرتبه خویش میتواند با آن ارتباط برقرار کند.
نظر شما