به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی آب منطقهای مرکزی، «عزتاله آمرهای» افزود: در گذشته آب آشامیدنی شهر اراک از منابع زیرزمینی تأمین میشد و چون سیستم فاضلاب در شهر راهاندازی نشده بود و چاهها جذبی بودند، وزارت نیرو ارتقای کیفیت آب شرب اراک را در دستور کار قرار دارد.
وی اظهار داشت: تأمین آب آشامیدنی با کیفیت شهروندان شهری و روستایی جزو اولویتهای وزارت نیرو است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مرکزی گفت: اکنون ۶۰ درصد آب شرب شهر اراک از سد کمال صالح تأمین میشود که این آب با کیفیت و مطلوب است و بقیه آب آشامیدنی مورد نیاز هم از چاههای بدون آلودگی و خارج از محدوده شهری تأمین میشود.
آمره ای در توضیح طرح رینگ شمالی که هدف آن توزیع آب سد کمال صالح در ناحیه شمالی شهر اراک است، افزود: طول این طرح ۹ و نیم کیلومتر است و تنها حدود ۹۰۰ متر از انتهای خط، حد فاصل ابتدای خیابان شمشیری تا میدان امام حسین(ع) باقی مانده که با همکاری مسوولان شهرداری به زودی به پایان می رسد.
وی اظهار داشت: طرح کمربند شمالی انتقال آب شهر اراک نیز با لوله فولادی سایزهای یک هزار، یک هزار و ۲۰۰ و ۸۰۰ میلی متری و نیز یک باب مخزن ذخیره ۱۰ هزار میلیون مترمکعبی بتنی و حوضچههای شیرآلات اجرا شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مرکزی گفت: با اتمام عملیات اجرایی رینگ شمالی تمامی شهرک های شمالی شامل بلوار امام علی (ع)، پردیس، قائم، الجواد، الغدیر، آزادگان، بعثت، مشاور،الهیه، حافظیه، حمید و غیره از آب سالم و بهداشتی تصفیه خانه سد کمال صالح مشروب خواهند شد.
وی اظهار داشت: کمربند جنوبی انتقال آب شهر اراک به طول ۱۳ کیلومتر که در مجاورت راه کمربندی جنوبی ساخته میشود تمامی شیرآلات و بیش از نصف لولههای مسیر آن تهیه و در صورت تأمین اعتبار، این شرکت آمادگی اجرای آن در سال ۹۹ را دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مرکزی گفت: کوی صنعتی، شهرک ولیعصر، گردو، فاز یک، فاز دو، شهرک شهید بهشتی، کوی اندیشه توسط کمربند جنوبی آبرسانی می شود.
آمرهای افزود: پیش بینی شده شهر اراک به سبب سد کمال صالح و منابع آب زیرزمینی که بخشی از آب شهر را تأمین می کند تا سال ۱۴۲۵ مشکلی در تأمین آب آشامیدنی نخواهد داشت.
۹۲ درصد از حجم آب مصرفی استان مرکزی در بخش کشاورزی، سه و نیم درصد در بخش صنعت و بقیه در بخش آشامیدنی مصرف میشود.
نظر شما