طاهر موهبتی روز یکشنبه در نشست خبری در محل سازمان بیمه سلامت افزود: سال ۹۸ به علت اینکه قرار بود بودجه بیمه معتادان به ستاد مبارزه با مواد مخدر برود این بیمه معلق شد و در نهایت به این ستاد هم نرفت اما با مصوب جدید در قانون بودجه ۹۹ دوباره این بودجه به سازمان های بینه برگشت و از ۱۵ اردیبهشت اجرا می شود.
وی گفت: پوشش بیمه ای معتادان از ۱۵ اردیبهشت برای ۴۳ هزار معتاد برقرار می شود و معتادان از این تاریخ می توانند در ۱۵۹ مرکز درمان اعتیاد دولتی و ۲۷۴ مرکز خصوصی ۹ خدمت مختلف را شامل سم زدایی, درمان نگهدارنده و مشاوره روانشناسی را در این مراکز با پوشش ۷۰ درصدی بیمه دریافت کنند.
موهبتی ادامه داد: از ۴۳ هزار معتاد تحت پوشش بیمه حدود ۲۸ هزار نفر تحت پوشش سازمان بیمه سلامت هستند.
وی گفت: علت اینکه این خدمات از ۱۵ اردیبهشت ارایه می شود این است که منتظر تعرفه جدید خدمات بودیم و چون مصوب نشد قرار شد از این تاریخ با آخرین تعرفه مصوب اجرایی شود.
موهبتی درباره هزینه بیمه معتادان کرونا گفت: تاکنون ۲۳ هزار بیمه شده سازمان بیمه سلامت که به ویروس کرونا مبتلا شده بودند تحت پوشش قرار گرفتند و معادل ۱۲۵ هزار تخت روز همه خدمات درمانی و تشخیصی از جمله سی تی اسکن و همه داروهای موجود در پروتکل درمان این بیماری تحت حمایت بیمه است و ۹۰ درصد هزینه این بیماران پرداخت می شود.
بیماران کرونا روی تخت بیمارستان بیمه می شوند
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت افزود: بیمه شدن افراد روی تخت بیمارستان حذف شده اما بیماران کرونا که اورزانسی تلقی می شوند روی تخت بیمارستان هم بیمه می شوند.
وی گفت: بعد بحران کرونا ۹۰ نفر از همکاران سازمان بیمه سلامت به کرونا مبتلا شدند و متاسفانه سه نفر از این عزیزان جان باختند.
هزینه هر بیمار کرونا چقدر است؟
موهبتی در پاسخ به پرسش ایرنا درباره هزینه کرد سازمان بیمه سلامت برای بیماران کرونا گفت: به طور متوسط هزینه هر بیمار کرونا که پنج روز در بیمارستان دولتی بستری باشد، دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است ۹۰ درصد آن را بیمه می پردازد و تا حدود ۱۰ روز پیش حدود ۶۰ میلیارد تومان برای ۲۳ هزار بیمه شده این سازمان که به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده بودند، هزینه شده است. البته هیچ پول مجزایی برای کرونا نگرفته ایم و هزینه کرد برای این بیماران از سقف بودجه مصوب بوده است.
وی در پاسخ به پرسش دیگر ایرنا درباره میزان افزایش تعرفه های پزشکی در سال ۹۹ گفت: پیشنهادهای مختلفی از سوی بیمه ها و سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت به شورای عالی بیمه رفته است اما هنوز این پیشنهادها مصوب نشده اند بنابراین نمی توانیم عددی را درباره پیشنهادهای مطرح شده اعلام کنیم.
افزایش تعرفه های پزشکی در محدوده توان بیمه ها
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: همه پیشنهادها در حال بررسی است. قطعا هیچ کس موافق این نیست که تعرفه های پزشکی افزایش پیدا نکند، وقتی همه هزینه ها از جمله مسکن، مواد غذایی و ... افزایش پیدا کرده است، تعرفه های خدمات پزشکی هم باید افزایش پیدا کند و اگر این اتفاق نیفتند کیفیت خدمات پزشکی افت می کند اما باید منابع کشور را هم در نظر بگیریم و اگر افزایش تعرفه ها بیش از توان دولت و بیمه باشد دوباره به تأخیرهای ۲۰ ماهه در پرداختها بر می گردیم و پزشک و پرستاری که ۲۰ ماه معوقاتش را دریافت نکند، قطعا را رضایت خدمت رسانی نمی کند.
پرداخت مطالبات تا آبان ۹۸
وی درباره پرداخت مطالبات پزشکان و پرستاران گفت: همه مطالبات مراکز درمانی دولتی و خصوصی در سال ۹۷ پرداخت شده و در سال ۹۸ نیز مطالبات داروخانه های خصوصی تا آذر ۹۸ و بیمارستانهای دولتی تا آبان ۹۸ پرداخت شده و مطالبات بیمارستانهای خصوصی نیز تا آبان یا آذر ۹۸ پرداخت شده است و از نظر پرداخت مطالبات به مراتب بهتر از سال ۹۷ هستیم.
موهبتی گفت: ارزیابی وسع بیمار تعیین تکلیف بیمه شدگان رایگان نیز تاکنون برای حدود یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر انجام شده است و حدود نصف این افراد یعنی بیش از ۸۰۰ هزار نفر بیمه شده رایگان شدند و برای ۶۵ درصد این افراد یعنی حدود ۴۵۰ هزار نفرتاکنون به صورت رایگان دفترچه بیمه صادر شده است.
وی افزود: مدت زمان تاخیر برای انجام ارزیابی وسع یک ماه است که اکنون با توجه به بحران کرونا در ۲۴ ساعت انجام می شود و مبتلایان کرونا روی تخت بیمارستان بیمه می شوند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: خط تلفن ۱۶۶۶ با ۱۳۰ اپراتور (شامل ۷۰ پرستار و ۴۰ پزشک) نیز برای پاسخ به پرسش های مردم در بحران کرونا فعال شده است و تاکنون به ۴۰۰ هزار تماس پاسخ داده است که اگر ۸۰ درصد افراد به بیمارستان مراجعه می کردند وضعیت نامناسبی را در بیمارستانها شاهد بودیم در حالی که از این تعداد فقط ۵ درصد به بیمارستان ارجاع شدند.
وی افزود: در اسفند ۹۷ حدود ۹۰۰ هزار بار مراجعه به مراکز درمانی کم شود اماا افزایش مراجعه به بیمارستانها برای کرونا را شاهد بودیم.
تمدید دفترچه های بیمه تا پایان خرداد
موهبتی گفت: دفترچه همه بیمه شدگان سازمان بیمه سلامت نیز تا پایان خرداد ۹۹ تمدید شده است و این مساله نیز حجم زیادی از مراجعات مردم را کاهش داده است.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت افزود: سال ۹۸ اتفافات مهمی در این این سازمان رخ داد از جمله ایجاد سازمان الکترونیک بیمه و افتتاح پایگاه بر خطر بیمه که اطلاعات سازمان تامین اجتماعی هم در آن وارد شد و اکنون دیگر امکان همپوشانی بیمه ها و اینکه یک نفر بیش ازیک دفترچه داشته باشد به حداقل ممکن رسیده است.
وی افزود: رسیدگی به اسناد مالی مراکز درمانی نیز در بیش از ۸۷ درصد موارد به صورت الکترونیک تا مرحله صورتحساب انجام می شود و همه اسناد پزشکی سرپایی و بستری در بیمارستانهای الکترونیک رسیدگی می شود و امسال مطب ها و مراکز خصوصی نیز تحت پوشش این خدمات قرار می گیرند.
موهبتی گفت: نسخه الکترونیک شامل نسخه نویسی و نسخه پیچی اکنون در ۲۳۵ شهر شروع شده است و در سال ۹۹ در بیش از ۷۰ درصد مطب ها اجرایی می شود، زیر ساخت های فنی آن امسال ایجاد می شود و امیدواریم با همکاری مردم زیرساخت اجتماعی این کار بزرگ نیز فراهم شود. البته با توجه به امکان قطع و وصل اینترنت و برای اینکه بیماران اورژانسی دچار مشکل نشوند، فعلا دفترچه کاغذی حذف نمی شود.
وی افزود: اگر پوشش فراگیر نسخه الکترونیک امکانپذیر شود قانونگذار می تواند اجرای آن را اجباری کند. البته بحران کرونا فضای گسترش خدمات الکرونیک و لزوم آن را بیش از پیش به اثبات رسانده است.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: وظیفه ما این است که تا پایان این دولت و در سال ۱۴۰۰ خدمات الکترونیک بیمه ای و سلامت را به حداکثر ممکن برسانیم تا با تغییر دولت امکان بازگشت و عقبگرد نباشد.
استحقاق سنجی بیمه در ۴۳ هزار مطب
وی افزود: استحقاق سنجی بیمه شدگان و بررسی هویت و اعتبار دفترچه بیمه شدگان نیز در همه بیمارستانهای دولتی انجام می شود و از اول اردیبهشت امسال در ۴۳ هزار مطب نیز اجرایی می شود. سال گذشته این کار به صورت الکرونیک در ۹۰۰ بیمارستان انجام شده بود اما باید بدانیم که در سال حدود ۴.۵ میلیون بستری و ۱۶۰ میلیون خدمت سرپایی داریم و انجام این کار در مطب ها یک تغییر بزرگ است.
موهبتی گفت: با توسعه خدمات الکرونیک به سمت حذف تدریجی دفترچه بیمه می رویم. فعلا میزان استفاده از دفترچه کم شده است و کمتر دفترچه کاغذی صادر می شود در حالی که در گذشته سالانه ۲۲ میلیون دفترچه چاپ می کردیم که هزینه سنگینی داشت.
وی افزود: اقدام مهم دیگری که امسال اجرایی می شود دادن امتیاز و تشویق به بیمه شدگانی است که خودمراقبتی دارند و به طور مرتب فشار خون، قندخون، گلسترول و چاقی خود را کنترل می کنند، قطعا این کار به کاهش هزینه های بیمه و افزایش سلامت مردم کمک می کند زیرا سالانه فقط ۶۰۰ میلیارد تومان برای بیماران دیابت هزینه می کنیم و کنترل قند خون می تواند این هزینه را کاهش دهد. به خصوص اینکه عمده مرگ و میرها به همین چهار عامل خطر بیماری بستگی دارد
بیمه خدمات مراقبت در منزل
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت درباره خدمات مراقبت در منزل نیز گفت: خدمات هوم کر یا مراقبت در منزل به خصوص در تهران به مردم ارائه می شود اما هنوز این خدمات تحت پوشش بیمه نیست. وزیر بهداشت پیگیر است که هر چه زودتر این خدمات در شورای عالی بیمه مصوب و تحت پوشش بیمه برود و این اقدام نیز می توان بخش قابل توجهی از هزینه های مردم و بیمه ها را کم کند و رضایتمندی مردم را نیز از خدمات درمانی بیشتر کند.
وی گفت: به طور مثال هزینه یک بیمار تنفسی که در خانه به مدت ۹۸ ساعت و هشت شب از خدمات پرستاری و ونتیلاتور استفاده کرد، معادل هزینه ۱.۵ شب بستری در آی سی یو است. ضمن اینکه خانواده نیز در کنار این بیمار است و ارتباط با خانواده نقش مهمی در حفظ روحیه و بهبودی زودتر بیمار دارد.
موهبتی در پاسخ به پرسشی درباره حفاظت از اطلاعات بیمه شدگان در بستر الکترونیک گفت: این موضوع مورد توجه سازمان بیمه سلامت است و هنگام راه اندازی سیستم های الکترونیک و در حین فعالیت آن با همکاری نهادهای امنیتی تست نفوذ از این سامانه ها انجام می شود.
وی افزود: البته افشای نام یا نام خانوادگی بیمه شدگان چندان ضرری به کسی نمی رساند و اما افشای اطلاعات محرمانه شخصی و بیماری افراد مهم است و نباید اجازه دهیم چنین اتفاقی بیافتد.
نظر شما