۷ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۳:۰۸
کد خبرنگار: 2331
کد خبر: 83765217
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

روبات‌ها، تجهیزاتی امن برای یاری‌رسانی در بحران کرونا

تهران – ایرنا – روبات‌های خدمات‌رسان در سراسر جهان سرانجام از سایه بیرون آمدند تا نیازهای پزشکی برای مقابله با کووید – ۱۹ و جلوگیری از شیوع هرچه بیشتر ویروس کرونا را تامین کنند.

به گزارش روز یکشنبه روزنامه اقتصادی «نیکی» ژاپن، روبات‌ها مدت هاست در پشت صحنه برای تقویت کارآمدی در کارخانه‌ها و بخش‌های دیگر به کار گرفته شده‌اند، اما حال به عنوان شرکایی قابل اعتماد برای امن نگه داشتن مردم در شرایط بحران سلامتی، مورد هستند. 

حمل و نقل، ضدعفونی کردن سطوح و اقدامات دیگر توسط روبات‌های خدماتی انجام می‌شود تا گامی در جهت کاهش تماس‌های انسانی و حمایت از سیستم‌های مراقبت‌های پزشکی در بسیاری کشورها برداشته شود.این سیستم‌ها جایگزین کارگران می‌شوند و حتی با تکیه بر هوش مصنوعی از هوش فزاینده‌تری برخوردار هستند. 

بازار جهانی روبات‌های خدماتی از پتانسیلی به ارزش ۴ تریلیون ین (حدود ۳۷ میلیارد دلار) در طول چند سال آینده برخوردار است. شرکت‌هایی در آمریکا، چین، ژاپن و کشورهای دیگر به طور شتابزده‌ای در حال تجاری‌سازی روبات‌های خدمات رسان هستند. 

کلید موفقیت در میان رقابت سنگین، این است که آیا این شرکت‌ها می‌توانند محصولات جدیدی را که به سرعت پاسخگوی نیازهای بازار باشد، ارائه دهند. یکی از مواردی که به سرعت در ارتباط با روبات‌ها مورد توجه قرار می‌گیرد، استفاده از آن برای تحویل وسایل بدون برقراری تماس است. 

اقدام برای جایگزین کردن نیروی انسانی با روبات‌ها، در بخش‌های مختلفی در سراسر جهان با توجه به افزایش تقاضا برای خدمات بدون تماس درحال گسترش است. یک نمونه مهم، عملیات ضدعفونی کردن توسط روبات‌های امنیتی در مراکز پرتجمع است تا از مبتلا شدن افراد از طریق تماس مستقیم جلوگیری شود. 

 «میرا روباتیک» در نزدیکی توکیو، روباتی را طراحی کرده که با استفاده از بازوهای روباتیک می‌تواند از راه دور عمل کند. این شرکت از ماه مارس (اسفند ۹۸) ، پنج مورد استعلام جدید کرونایی از مشتریان داخلی و خارجی دریافت کرده است.به گفته «کن ماتسوئی» مدیرکل این شرکت، استعلام‌ها از فرانسه، سنگاپور و کشورهای دیگر در مورد توانمندی روبات برای ضدعفونی کردن سطوح است. 

یک شرکت روباتیک ژاپنی دیگر موسوم به «زد. ‌ام. پی. » نیز به قابلیت روبات امنیتی خود (PATORO) عملکرد اسپری ضدعفونی کننده افزوده است. این روبات با توجه به اطلاعات دریافتی از دوربین‌ها و حسگرهایش، از قابلیت ضدعفونی کردن سطوح برخوردار است. 

شرکت مزبور با توجه به افزایش تقاضا، این روبات را به سرعت تجاری و به سیستم اسپری مواد ضدعفونی کننده مجهز کرده است. اما به نظر می‌رسد چین گوی سبقت را در رقابت روباتیک با توجه به شیوع کرونا ربوده است. حتی قبل از شیوع کرونا، چین به پیشرفت‌هایی در زمینه ساخت روبات‌های مختلف دست یافته است. 

از زمان شیوع کرونا، تلاش برای استفاده از روبات‌ها برای حمایت از سیستم مراقبت‌های پزشکی در چین افزایش یافته است. به عنوان مثال، در شهر ووهان که مرکز شیوع کرونا بود، روبات‌ها بیش از نیروهای انسانی در بیمارستان‌ها به کار گرفته شدند تا وظیفه انتقال وعده‌های غذایی به بخش‌های ایزوله شده و ضدعفونی این بخش‌ها را برعهده گیرند. 

بیمارستانی در شهر شنژن چین به طور کامل به استفاده از روبات‌های مجهز روی آورد تا دمای بدن مراجعان و ارائه خدمات پذیرش از طریق آن انجام شود. در همین حال، استفاده از پهپادها برای خدمات رسانی پزشکی نیز در زمان شیوع کرونا رونق گرفته است. 

علاوه براین شرکت «آنتوورک» در استان چجیانگ چین کیت‌های آزمایش را با استفاده از پهپاد بین بیمارستان‌های شهر شاوشینگ منتقل می‌کرد. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha