به گزارش روز سه شنبه تارنمای سازمان ملل، خانم «میشل باشله» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، در بیانه ای ضمن تاکید بر لزوم تقویت اختیارات دولت ها به منظور مقابله با بحران استثنائی ناشی از شیوع ویروس کرونا، خواستار رعایت حقوق بشر و قانونمداری در مسیر مبارزه با این بحران شد.
وی در این بیانیه تصریح کرد : اگرچه مبارزه با بحران استثنایی همه گیری کرونا، مستلزم داشتن اختیارات فوق العاده برای دولت ها است اما چناچه اصل بنیادین "حاکمیت قانون" نقض شود ممکن است " فاجعه حقوق بشری" رخ دهد که آثار آن در درازمدت حتی بعد از مهار بیماری همه گیر کووید ۱۹باقی خواهد ماند.
خانم باشله، ضمن انتقاد از برخی رفتارهای تبعیض آمیز و ناقض حقوق بشر دولت ها، هشدار داد:«دولت ها نباید از اختیارات فوق العاده خود به عنوان سلاحی برای سرکوب مخالفان، کنترل مردم یا حتی ماندن در قدرت استفاده کنند».
کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل همچنین افزود : اقدامات استثنایی اتخاذ شده دولت ها برای مقابله با بحران شیوع کرونا باید " متناسب ، بدون تبعیض، موقت " باشد و صرفا جهت مبارزه موثر با بیماری همه گیر کووید ۱۹ به کار گرفته شود.
کمیساریای عالی حقوق بشر ملل متحد دراین بیانیه همچنین بر لزوم تداوم رعایت برخی حقوق بنیادین بشر نظیر حق حیات، منع شکنجه و منع بازداشت های خودسرانه تاکید کرد.
تارنمای سازمان ملل متحد به نقل از خانم میشل باشله بیان داشت: برخی گزارش های واصله از اقصی نقاط جهان حاکی از توسل به زور و خشونت پلیس یا سایر نیروهای امنیتی برای اجبار مردم به رعایت دستورالعمل های بهداشتی و رعایت مقرررات مرتبط با قرنطینه است.
وی افزود: اکثر این خشونت ها علیه اقشار ضعیف، کم درآمد و آسیب پذیر جامعه صورت می پذیرد. به هیچ عنوان اعمال خشونت و بازداشت مردمی که مقررات منع رفت و آمد را رعایت نکرده اند، قانونی و پذیرفتنی نیست. چه بسا مردم در برابر اقدامات خشونت باری که به اصطلاح برای حفظ و نجات آن ها انجام می گیرد جان خود را از دست می دهند.
کمیساریای عالی حقوق بشر ملل متحد دراین بیانیه از اعمال اقدامات مزبور به منظور ساکت کردن رسانه ها و بازداشت مخالفان و منتقدین نیز ابراز نگرانی کرد.
به گزارش این سایت خبری، در این بیانیه آمده است بسیاری از کشورها در مواجهه با "هدف مشروع سلامت عمومی جامعه" اقداماتی "توجیه پذیر ، معقول و موقت" را اتخاذ کرده اند. اما همچنین موارد بسیار نگران کننده ای وجود دارد که به نظر می رسد دولتها از بحران شیوع کرونا برای "نقض حقوق بشر ، محدود کردن بیشتر آزادی های اساسی و فضای مدنی و همچنین تضعیف حاکمیت قانون " استفاده می کنند.
کمیساریای عالی حقوق بشر رکن اصلی سازمان ملل متحد در زمینه حقوق بشر است که به موجب اختیارات تفویض شده از جانب مجمع عمومی سازمان ملل متحد وظیفه حمایت و ارتقای حقوق بشر را داراست.
کمیساریای عالی حقوق بشر: در بحبوحه بحران کرونا، از حقوق انسانها غفلت نشود
۹ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۳:۴۶
کد خبر:
83768097
تهران-ایرنا- کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد بر رعایت حقوق انسانها از سوی دولتها در بحبوحه مقابله با بحران کرونا تاکید کرد.
اخبار مرتبط
-
هيات نمايندگي سوريه در مقر اروپايي سازمان ملل:
كميسارياي عالي حقوق بشر سازمان ملل واقعيت ها را تحريف مي كند
دمشق- ايرنا- هيات نمايندگي سوريه در مقر اروپايي سازمان ملل متحد اعلام كرد: كميسارياي عالي حقوق…
-
سازمان ملل از مجازات های آمریكا علیه دولت ونزوئلا انتقاد كرد
تهران – ایرنا – 'میشل باشله' كمیسر عالی حقوق بشر در سازمان ملل چهارشنبه شب بار دیگر از تحریم…
-
در میانه نبرد با کرونا؛
درخواستهای جهانی برای کاهش محدودیتهای آمریکا بر کوبا
تهران – ایرنا – شمار زیادی از نهادها و مقامهای جهان به دلیل شیوع ویروس کرونا، خواستار کاهش…
نظر شما