به گزارش خبرنگار ایرنا، منصور کبگانیان شامگاه سه شنبه پس از پایان صد و سی امین جلسه ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در جمع خبرنگاران گفت: محور اصلی گزارش پایگاه استنادی در جلسه امروز، خروج نخبگان بود. موضوع خروج نخبگان مقداری بزرگنمایی شده است چراکه میزان خروج نخبگان از کشور نسبت به سایر کشورها در حد نگران کننده نیست البته اعضا لزوم هوشیار بودن مسوولان به ویژه مسوولان آموزش عالی در این زمینه را الزامی دانستند.
وی با تاکید بر اینکه حمایت از نخبگان از اهمیت زیادی برخوردار است، خاطر نشان کرد: از این رو نباید شاهد این باشیم که برخی از نخبگان برای ادامه تحصیل مجبور به ترک کشور شوند. در حال حاضر امکانات خوب و دانشگاههای برتری داریم اما نیاز به حمایت مادی و معنوی است که این تذکر در این جلسه داده شد.
امروز دو موضوع مهم در دستور کار این جلسه قرار گرفت، موضوع نخست مربوط به گزارشی بود که به نام دانشگاه استفورد منتشر شده است اما در جلسه اعلام شد که این گزارش به صورت رسمی از سوی این دانشگاه صادر نشده است و گزارش افرادی بود که مطالعاتی انجام داده بودند.
وی اظهار داشت: از این رو از معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و رییس بنیاد ملی نخبگان درخواست شد که این گزارش از سوی گروههای نخبگانی و دانشجویان مورد بررسی و نقد قرار گیرد.
کبگانیان با تاکید بر اینکه گزارشهای رسمی نظام جمهوری اسلامی ایران را در جلسات رسمی دریافت میکنیم، ادامه داد: بنیاد ملی نخبگان نیز گزارش دقیق و رسمی در این زمینه ارائه کرده که به زودی در صحن ستاد نقشه جامع علمی و شورای عالی انقلاب فرهنگی در دستور کار قرار خواهد گرفت و به عنوان اسناد رسمی نظام جمهوری اسلامی ایران به سازمان های جهانی به ویژه یونسکو ارایه می شود.
قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: برخی از محققان دانشگاههای مختلف نیز در این زمینه مطالعاتی انجام داده بودند که نظرات خود را در این جلسه ارائه کردند.
قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی توضیح داد: دستور اصلی صد و سی امین جلسه ستاد نقشه جامع علمی کشور، ارائه گزارشی از پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) بود. این پایگاه نهادی است که با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و مطالبه رهبر معظم انقلاب تشکیل شد.
کبگانیان گفت: سیاستهای این پایگاه به صورت سندی رسمی در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید و در آخرین بند این مصوبه آمده که گزارشات دوره ای و مرتب باید توسط پایگاه استنادی به شورای عالی انقلاب فرهنگی و ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور ارائه شود.
دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه گزارشی از سوی پایگاه استنادی شیراز به این ستاد ارائه شده بود، گفت: در این جلسه همچنین نکاتی از سوی معاون پژوهشی وزیر علوم از آنجایی که مسئولیتی را در شورای راهبری این پایگاه دارد ارائه شد.
این مسوول شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه در نهایت چند محور به صورت نقد و اصلاحیه به این گزارش اضافه شد، اظهار داشت: در صورتی که اشکالات موجود در این گزارش رفع شود به عنوان گزارشهای رسمی شورای عالی انقلاب فرهنگی ثبت خواهد شد تا اقدامات حمایتی از آن انجام شود.
وی افزود: از رییس پایگاه استنادی ISC خواستیم که این نقشه راه را کامل کنند تا بتوانیم در صحن علنی جلسه آتی شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه دهیم.
قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین تاکید شد: نقشه راه پایگاه استنادی ISC حتما باید قبل از ارائه به صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی، به دست ما برسد.
کبگانیان ادامه داد: ماموریتهای مصوب این پایگاه، دو محور «ایجاد پایگاههای استنادی برای نشریات علمی» و «ساماندهی کنفرانسهای علمی» بوده است که هر دو بسیار مهم هستند اما مسوولان از این پایگاه رتبه بندی دانشگاه را درخواست دارند. درخواست اجرای ماموریت پایگاه ISC در زمینه رتبه بندی دانشگاه ها با نظارت وزارتخانههای علوم و بهداشت نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
به گفته وی در صورتی که درخواست آنها تصویب شد ماموریت رتبه بندی به سایر ماموریتهای این پایگاه اضافه خواهد شد.
قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه در حال حاضر رتبه بندی دانشگاهها از سوی این پایگاه به صورت غیر رسمی اجرایی میشود، اظهار داشت: این پایگاه توانسته با مجامع جهانی از جمله کشورهای دی هشت قرار دادی را در زمینه رتبه بندی به امضا برساند اما اگر بخواهیم که رتبه بندی دانشگاههای کشور به صورت رسمی به این پایگاه واگذار شود، علاوه بر دریافت نظرات وزارتخانههای بهداشت و علوم، توانمندیهای پایگاه استنادی ISC نیز مورد بررسی قرار می گیرد.
نظر شما