به گزارش روز شنبه روابط عمومی ادارهکل حفاظت محیط زیست قم، سید رضا موسوی مشکینی درحاشیه بازدید از تالابهای شکار ممنوع مره و حوض سلطان افزود: به همین منظور درروزهای آتی طی جلسه ای با حضور مسئولان ذیربط در دستگاههای اجرایی و معدنکاران، در این خصوص تصمیمهای لازم اخذ خواهد شد.
وی همچنین بیان کرد: بارش برف و باران و رهاسازی حقابه قمرود طی یک ماه گذشته، تالابهای قم را پرآب ساخته و شرایط زیستی در این مناطق را بهبود بخشیدهاست.
وی بر ضرورت ادامه تأمین حقابه زیست محیطی قمرود و قره چای و کاهش اضافه برداشتها از منابع آب زیرزمینی به ویژه در دشت مسیله تأکید کرد و گفت: برای مقابله با کانونهای القاء گرد و غبار درمرکز کشور و حفظ گونههای خاص گیاهی و جانوری در این مناطق، باید حقابه رودخانهها و تالابهای قم را تأمین کنیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم آبگیری تالاب های مره و حوض سلطان و حضور پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی در این مناطق را مناسب ارزیابی کرد و افزود: این ادارهکل از هرگونه خسارت زیست محیطی به مناطق و زیستگاههای حساس و شکننده استان جلوگیری و بر اساس ضوابط و قوانین با آن برخورد خواهد کرد.
تالاب های قم با وسعت حدود ۱۰۰ هزار هکتار، حدود ۱۰ درصد از وسعت جغرافیایی استان را تشکیل می دهد؛ بر همین اساس، قم ظرفیت های چشمگیری در این حوزه محیط زیست دارد که همه ساله میزبان دسته های بزرگ پرندگان مهاجر است.
تالاب های مره، شکار ممنوع حوض سلطان، بهشت معصومه، دریاچه نمک، غدیر و گنبد نمکی جزو تالاب های استان قم به شمار می آید.
دریاچه نمک حوض سلطان در ۴۰ کیلومتری شمال شهر قم، ۸۵ کیلومتری جنوب تهران و در حاشیه آزادراه قم - تهران قرار دارد؛ این دریاچه به مساحت تقریبی ۲۴۰ کیلومترمربع در جنوب رشته کوه های البرز واقع شده و وسعت و شکل دریاچه متناسب با ورود آب و میزان بارندگی آن در فصل های مختلف سال متفاوت است.
نظر شما