امید امیرگونه زاده، عنوان نمونه کشوری سی و یکمین جشنواره ملی امتنان در بخش خدمات را دارد، که پیش تر به عنوان کارآفرین برتر انتخاب شده و اختراعاتی چون طراحی و ساخت آیفون کنترل از راه دور دیجیتال، طراحی تلویزیون هوشمند بدون نیاز به کنترل و نیز بخاری هوشمند با قابلیت کنترل دما بر اساس درجه دلخواه را در کارنامه خود دارد.
این دانشآموخته کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی و مهندسی برق قدرت، تا مدتی قبل به عنوان کارگر در یک شرکت مهندسی مشغول بود که با اختراع دستگاه از بین برنده عروق بیشفعال کف دست و پا، در جشنواره ملی امتنان به عنوان کارگر نمونه کشوری انتخاب شده بود.
این کارگر مخترع شیروانی که اخیرا با شیوع ویروس کرونا از کار در این شرکت نیز بیکار شده، به خبرنگار ایرنا گفت: در حالی که علاقه بسیاری داشتم تا در پیشبرد و تولید انبوه اختراعاتم فعالیت کنم یا حداقل به کسب و کاری می پرداختم که درآمد مالی، امنیت شغلی فراغت خاطری به همراه داشته و بتوانم به کارهای علمی و تحقیقاتی بپردازم، اما اکنون تنها در زمینه کارهای علمی و تولید سرمایه کار در حد معیشت زندگی روزمره فعالیت دارم.
امیرگونه زاده گفت: تا کنون هیچ ارگان دولتی، برای حمایت از من اقدامی نکرده است، حمایت ها در حد صفر بوده و به علت نبود حمایت، تمام اختراعاتم راکد مانده و به تولید انبوه و تجاری سازی نرسیده است.
وی با بیان اینکه توجه بسیاری از مسوولان صرفا به صدور تقدیرنامه، تشویقنامه و یادبود مراسم های تقویمی منحصر شده، تصریح کرد: از مسوولان انتظار می رود، که نه تنها از من بلکه از دیگر جوانان خلاق و مبتکر حمایت های لازم را داشته باشند تا احساس بی پشتوانگی آنان را مجبور به مهاجرت نکند.
این جوان مخترع درباره طرح ابداعی خود گفت: این دستگاه قادر است عروق بیش فعال کف دست و پا را در ۱۰ تا ۱۵ جلسه درمان کند و با توجه به صفحه های طراحی شده می تواند به روش تزریق ولتاژهای ضعیف جریان برق، این غدد را شناسایی کرده و از بین ببرد.
وی افزود: قابلیت انبوه سازی این دستگاه وجود دارد و هزینه ساخت هم کم است و صرفه اقتصادی دارد.
این جوان مخترع، ارائه نشدن تسهیلات با تضامین قابل دسترس به فعالان بخش تولید را از دیگر مشکلات عنوان کرد و گفت: سخت گیری نسبت به تخصیص وام، بروکراسی های پیچیده اداری در دریافت تسهیلات برای کارجویان از مشکلات پیش رو است.
امیرگونه زاده با بیان اینکه ایده های زیادی در دست اقدام و ساخت دارد، گفت: انتظار می رود، مسوولان در زمینه پرورش و حمایت از نخبگان و مخترعان و صاحبان اندیشه و ایده های نو، نگاه ویژه داشته باشند و از آنان حمایت کنند اما این امر محقق نشده است و برای رفع موانع پیش رو اقدام موثری انجام نشده است.
در سی ویکمین دوره جشنواره امتنان که سال ۹۸ برگزار شد، ۵۰۵ کارگر، کاگروه و واحد نمونه کارگری از نخبگان جامعه کار و تولید در بخش های کشاورزی، صنعت و خدمات ثبت نام کرده بودند.
جشنواره امتنان از کارگران و گروههای کار نمونه، هر سال با هدف تجلیل از فعالان این عرصه بهمنظور ترویج و تقویت فرهنگ کار و تلاش در سه مرحله مقدماتی، استانی و کشوری در سه بخش صنعت، خدمات و کشاورزی برگزار میشود.
نظر شما