رییس دانشگاه پزشکی مشهد: فشار زیادی برای بازگشایی حرم رضوی وجود دارد

مشهد- ایرنا- رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: فشارهای زیادی برای فعال شدن حمل و نقل عمومی این شهر و بازگشایی حرم مطهر امام رضا (ع) وجود دارد، رضایت مردم برای ما مهم است اما حفظ سلامت شهروندان از همه چیز مهمتر است.

دکتر محمد حسین بحرینی روز دوشنبه در جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد افزود: افزایش فعالیت اتوبوسرانی در جلسه ستاد پیشگیری از کرونا در استان مصوب شده ‌است اما اگر عادی شدن زندگی و آغاز فعالیت مترو همراه با تجمع و عدم رعایت مسائل بهداشتی باشد این سیستم حمل و نقلی باید تعطیل بماند.
وی اضافه کرد: در صورت اجرای پروتکل‌های بهداشتی، خطوط مترویی نیز قابل بازگشایی است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این که خوشبختانه شیوع کرونا در استان خراسان رضوی دارای سیر نزولی است گفت: اگر موارد لازم و فاصله‌گذاری را رعایت کنیم این روند ادامه خواهد داشت اما در غیر این صورت دوباره با موج شیوع بیماری مواجه خواهیم شد.
بحرینی افزود: وزارت بهداشت خبر از موج دوم این بیماری در پاییز می‌دهد و این در شرایطی است که کادر درمان مستاصل شده و مردم باید رعایت کنند.
وی با بیان این که در بحران شیوع کرونا در مشهد و استان خراسان رضوی همه دستگاه‌ها با همدلی پای کار آمدند ادامه داد: اعضای شورای شهر و شهردار مشهد در این بحران از خود فکر بازی نشان دادند که قابل قدردانی است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: این موضوع که در یکی از بحران‌های تاریخی با شورایی رو به رو بودیم که در کنار خادمان سلامت ایستاد و از سلامت مردم دفاع کرد باید مستند سازی و ثبت شود چرا که در سطح کشور هیچ شورای شهر و شهرداری ای تا این اندازه با دانشگاه علوم‌پزشکی همراه نبوده ‌است.
بحرینی افزود: رفتار مردم نیز قابل قدردانی است و اقدامات اطلاع‌رسانی شهرداری و صدا و سیما از دیگر دلایل موفقیت در مدیریت بیماری کروناست که البته فیتیله این اقدامات توسط شهرداری کمی پایین کشیده شده و انتظار می‌رود این روند اطلاع‌رسانی همچنان ادامه داشته‌ باشد.
وی ادامه داد: تا همکاری مردم ادامه داشته باشد این شرایط تداوم خواهد داشت چرا که مهمترین عامل در پیشگیری از شیوع بیماری خود مردم هستند.


مشهد کانون نگرانی‌ها در خصوص ویروس کرونا
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تا به امروز حدود سه و نیم ماه است که دانشگاه علوم پزشکی مشهد درگیر کروناست و از اول بهمن پارسال بحث قرنطینه‌های مرزی و برنامه‌ریزی‌ها برای مواجهه با این ویروس آغاز شده بود.
بحرینی افزود: به خاطر شرایط خاص مشهد بیشترین نگرانی دولتمردان و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص مشهد و خراسان رضوی بود.
وی ادامه داد: مشهد با ویژگیهایی که دارد مستعد گسترش بیماریهای واگیردار است و تمام ریزفاکتورها را دارد، حاشیه وسیع شهر، انبوه میلیونی مسافران و زائران، تنوع ملیت‌ها، اماکن عمومی، زیارتی و حرم مطهر امام رضا(ع) و بحث حاشیه‌های حرم و حضور زائران از جمله این ریزفاکتورهاست.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیشترین نگرانی قبل از بروز کرونا در کشور از مشهد بود ولی تا کنون از این رودخانه خروشان خیلی خوب رد شده‌ایم اما هر لحظه با نادیده گرفتن فاکتورهایی که باعث شده موفق باشیم ورق برمی‌گردد.
بحرینی افزود: مشهد شهر امام رضا (ع) است و به لطف این حضرت و همدلی، یاری و حمایت همه سازمان‌ها، نهادها، ادارات، بسیج، حوزه علمیه، آستان قدس رضوی و همه دستگاه‌ها به شرایط خوبی رسیدیم و این همدلی در هیچ استانی به این حد مشهود نبود.
وی ادامه داد: در بسیاری از جلسات ستاد استانی، استاندار و شهردار مشهد بسیار دغدغه‌مند بودند که قابل تحسین است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به برنامه‌ریزی در بخش‌های مختلف دانشگاه نیز افزود: در مبارزه با کرونا در بخش بهداشت، درمان، آموزش دانشگاه عوامل موثری برای مبارزه با این ویروس داشته و داریم.
بحرینی افزود: بر خلاف اکثر دانشگاه‌ها و شاید بخشی از وزارت بهداشت معطل نماندیم که ویروس گسترش یابد بعد به فکر چاره‌اندیشی باشیم بلکه از زمان شیوع آن در چین شروع به برنامه‌ریزی کردیم و از طریق ارتباط با پکن انتقال تجربیات زیادی صورت گرفت از این رو در مشهد به لحاظ تعداد مبتلایان و فوتی‌ها آن چیزی که پیش بینی شده ‌بود محقق نشد.
وی اضافه کرد: با اجرای برنامه‌های خاص نظیر نظام ارجاع بیماران، در هیچ لحظه‌ای بیمارستان‌های مشهد شلوغ نبود و مراکز سطح یک و سطح دو برای شناسایی بیماری فعال شد و اولین مکان در کشور بودیم که راهنمایی تلفنی را فعال کردیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: اختصاص بخش‌هایی از بیمارستان‌ها برای کرونا اشتباهی بود که در برخی استان‌ها انجام شد اما در مشهد بیمارستان شریعتی را در شرایطی که هنوز دو مریض کرونایی داشتیم برای بیماران کرونایی اختصاص دادیم تا غافلگیر نشویم و هم‌اینک نیز باید مراقبت کنیم تا غافلگیر نشویم.
بحرینی افزود: همچنین در بین کادر پزشکی و درمانی تا این لحظ فوتی نداشته‌ایم و امیدواریم روند نزولی شیوع این بیماری در استان با همدلی مردم، نهادها و دستگاه‌های مختلف ادامه داشته باشد.
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دیروز یکشنبه اعلام کرد: تاکنون ۹۷ هزار و ۴۲۴ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۴۷ تن در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۶ هزار و ۲۰۳ تن رسید.

کیانوش جهانپور گفت: تاکنون ۷۸ هزار و ۴۲۲ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده‌اند. همچنین دو هزار و ۶۹۰ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha