مهار کرونا؛ گامی به سوی جهان بدون ابرقدرت

۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۳:۴۲
کد خبر: 83775189
مهار کرونا؛ گامی به سوی جهان بدون ابرقدرت

تهران- ایرنا - در حالی که آمریکا رویکرد یکجانبه‌گرایانه خود را به همه مسائل بین‌المللی گسترش داده، جامعه جهانی با تلاش برای حل بحران کرونا بدون حضور و مشارکت‌ برخی دولت‌ها که خود را ابرقدرت جهان می‌دانند، خود را برای ورود به عصر بدون ابرقدرت آماده می‌کند.

به گزارش خبرگزاری د. پ. آ. آلمان، گفته می شود که در نهایت با واکسن می شود پیروزی بر ویروس کرونا را جشن گرفت، از این رو جامعه جهانی خود را برای جمع آوری میلیاردها دلار برای ساخت آن سازمان می دهد. اما در این میان قدرتی جهانی مانند ایالات متحده آمریکا کجاست؟

در مبارزه با کرونا، سران کشورها و دولت ها از اروپا و آمریکای شمالی گرفته تا شرق آسیا و خاورمیانه وعده کمک ۷.۴ میلیارد یورو (۸.۲ میلیارد دلار)برای تحقیقات بر روی واکسن و داروها برای جلوگیری از تلفات داده اند.

آنگلا مرکل صدراعظم آلمان در کنفرانس بین المللی اهدا کنندگان کمک مالی به یافتن درمان کرونا ، روز گذشته وعده کمک ۵۲۵ میلیون یوروی کشورش به تحقیقات کشف واکسن کرونا داد و گفت: 'این لحظه امید است.'
رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا «اورسولا فون در لاین» با اشاره به کمک یک میلیارد یورویی کمیسیون اروپا از برداشته شدن گام های بزرگ به سمت هدف ۷.۵ میلیارد یورویی خبر داد؛ ۸۵۰ میلیون دلار از کانادا ، ۵۰۰ میلیون دلار از فرانسه ، ۳۸۸ میلیون پوند از انگلیس ، ۱۹۲ میلیون دلار از هلند ، ۱۴۰ میلیون دلار از ایتالیا و غیره. در پایان به گفته فون در لاین 'جهان در برابر ویروس تاج متحد است و جهان پیروز خواهد شد.' با این حال ، قدرتی جهانی مانند ایالات متحده ، در تلاش برای واکسن و داروهای ارزان قیمت برای همه جایی ندارد.
سازمان ملل متحد تخمین می زند که پنج برابر زمان لازم خواهد بود تا واکسن ها و داروها برای میلیارد ها نفر در سراسر جهان با قیمت مناسب در دسترس باشد.

پیام اصلی این رویداد متفاوت بود: ما نیروهای خود را در برابر دشمن نامرئی جمع می کنیم. بسیاری از شرکت کنندگان کلمات انگیزشی و گاه احساساتی را پیدا کردند. نخست وزیر انگلیس ، بوریس جانسون ، که به تازگی از کووید ۱۹ بهبود یافته بود ، درباره 'مهمترین علت اصلی زندگی ما' سخن گفت.

نخست وزیر کانادا ، جاستین ترودو گفت: «وقتی طوفان فرا می رسد ، مردم می خواهند با دوستان ، خانواده خود از مهلکه دور شوند و منتظر بمانند تا پایان یابد. اما ما نمی توانیم خودمان را جدا کنیم. ما نمی توانیم امیدوار باشیم که دیگران در حالی که از خود مراقبت می کنند خوب عمل کنند. ما باید از خود و بقیه جهان مراقبت کنیم. »
در عین حال همسایه جنوبی کانادا ، ایالات متحده ، نمی خواهد در این میان اقدامی بکند. دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا ، از کنفرانس اهدا کنندگان بازماند. وزیر امور خارجه مایک پمپئو صرفاً گفت که از تلاش های دیگران استقبال می کند.

یک مقام ارشد دولت آمریکا در واشنگتن - همزمان با کنفرانس اهداکنندگان در بروکسل - افزود که سازمان های مربوطه نیز از دولت آمریکا پول زیادی دریافت کرده اند و «همکاری ما با شرکای اروپایی ما و همچنین با شرکاء در سرتاسر جهان به شدت قوی است.»
ترامپ گفته است که انتظار می رود آمریکا تا اواخر امسال واکسن کرونا را تولید کند، با این حال بسیاری از محققان به این ادعا شک دارند. در اروپا این نگرانی وجود دارد که ترامپ در صورت تحقق موفقیت آمیز واکسن در آنجا - به دنبال شعار 'اول آمریکا' ، ابتدا ایالات متحده را تأمین کند.
در همه جا شنیده ها بر ارجحیت تلاش های جمعی در قبال تحرکات انفرادی ملی حکایت می کند. مرکل گفته است این همکاری جهانی، یک سیگنال مهم است. به اعتقاد رئیس جمهوری فرانسه امانوئل ماکرون « در این مسیر اقدام یکجانبه یک اشتباه بزرگ خواهد بود.' و همه بر این نکته تاکید دارند که این ویروس هیچ مرزی نمی شناسد و جهان فقط درصورتی که همه کشورها مشارکت کنند از این خطر ایمن خواهد بود.

بحران کرونا نشان داد که جهان دیگر تاب تکروی ها و یکجانبه گرایی های آمریکا را ندارد و برای دوره ای بدون حضور چنین ابرقدرتی آماده می شود. به ویژه در جایی که منافع همگانی بشر در میان باشد، شعارهای یکجانبه ترامپ مانند «اول آمریکا» رنگ می بازد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha