وی در گفت و گو با روزنامه شرق الاوسط چاپ لندن با اعلام این مطلب بدون اشاره به حضور غیرقانونی نیروهای امریکایی در شرق سوریه افزود: سیاست ما خروج همه نیروهای خارجی از سوریه است و این سیاست نیروهای امریکایی را نیز شامل می شود.
امریکا در راستای حمایت از تروریست ها به خاطر ظاهر شدن شکست آنان از سال ۱۳۹۴ نیروهای نظامی خود را به صورت غیرقانونی وارد شرق سوریه کرده است. بر اساس برخی آمارها دارای ۱۹ پایگاه نظامی با حدود ۶ هزار نیروی نظامی در این مناطق از شمال تا جنوب سوریه است که در ماه های اخیر این نیروها در اطراف حوزه های نفتی سوریه مستقر شده اند و نفت را در اختیار تروریست ها قرار می دهند.
سوریه از سال ۱۳۸۹ به خاطر حمایت های برخی کشورهای غربی از جمله امریکا ، کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی با بحران اقدامات گسترده تروریست ها در سراسر خاک خود مواجه بود که به دنبال نزدیک شدن آنان به دمشق پایتخت دولت قانونی این کشور به صورت رسمی خواستار ورود نیروهای نظامی ایران و روسیه برای امور مستشاری جهت مقابله و عقب راندن تروریست ها شد.
همکاری نیروهای دو کشور مزبور در سال های اخیر موجب شد تا سوریه که زمانی تنها بر ۲۰ درصد خاک خود اشراف داشت اکنون بر حدود ۹۰ درصد خاک خود تسلط یابد و این موضوع برای کشورهای غربی که سرمایه گذاری های سنگینی را برای اقدامات تروریستی انجام داده بودند ، قابل تحمل نیست.
در حال حاضر دو گروه نیروی نظامی شامل قانونی و غیرقانونی و تجاوزکارانه در سوریه حضور دارند که ایران و روسیه به صورت قانونی و بر اساس درخواست و تاکید چند باره دولت این کشور در آن حضور دارند و امریکا ، ترکیه ، رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای دیگر به صورت غیرقانونی در سوریه هستند و به درخواست های مکرر دمشق برای خروج نیز بی اعتنا می باشند.
نماینده ویژه امریکا در امور سوریه در ادامه افزود، تمام نیروهای خارجی که قبل از سال ۲۰۱۱ میلادی در سوریه حضور نداشتند از جمله نیروهای ترکیه، ایران و آمریکا به استثنای روسیه باید از سوریه خارج شوند.
به گفته وی ، همه نیروهای خارجی پس از شروع جنگ وارد سوریه شدند اما نیروهای روسیه قبل از سال ۲۰۱۱ در خاک سوریه حضور داشتند بنابر این از این امر معاف هستند.
نماینده ویژه آمریکا در سوریه افزود: اگر همه گزارشهای دریافت شده در مورد نیروی هوایی اسرائیل (رژیم صهیونیستی) صادق باشد، این سیاست نیروی هوایی اسرائیل و همچنین نیروهای ترکیه را هم شامل می شود.
اسراییل به صورت مرتب با استفاده از جنگنده و موشک به دنبال شکست های تروریست ها در مناطق مختلف سوریه اقدام به حمله به برخی مناطق اطراف دمشق و دیگر شهرهای سوریه در ۱۰ سال گذشته کرده و بسیاری این تجاوزات را در راستای حمایت و روحیه دادن به تروریست ها می دانند.
جفری اتخاذ این سیاست را راه حل سیاسی جنگ سوریه دانست و افزود: معتقدیم با از بین رفتن تهدیدات همسایه های سوریه مانند اسرائیل و ترکیه، آنها [ سوریه ] آماده خواهند بود تا شرایط را به حالت عادی برگردانند.
جفری با بیان اینکه تا حد توان برای این امر تلاش میکنیم، اظهار داشت: هدف ما این است که اوضاع در سوریه به حالت عادی برگردد و این با خروج نیروهای خارجی ممکن است و در این ارتباط خروج نیروهای وفادار به ایران از خاک سوریه نیز مطرح هست.
نیروهای حزب الله لبنان نیز به خاطر تهدیدات تروریستی در مناطق مرزی بین سوریه و لبنان و ورود این تروریست ها به لبنان برای مقابله با آنان به دولت سوریه در این ارتباط کمک می کنند.
وی در همین حال در مورد حمله اسرائیل به سوریه تاکید کرد که واشنگتن از هر طریق ممکن از جمله دیپلماتیک و لجستیکی از حملات اسرائیل به پایگاه های سوریه پشتیبانی میکند.
اسراییل بر اساس برخی آمارها در ده سال گذشته نزدیک به ۲۵۰ مرتبه به صورت های مختلف اقدام به تجاوز نظامی به سوریه کرده است و امریکا و کشورهای غربی همواره از این موضوع حمایت می کنند .
آخرین حمله اسراییل دوشنبه هفته گذشته به برخی مناطق اطراف دمشق بود که با اقدام نیروهای سوری شماری از موشک های شلیک شده در هوا منهدم شد و بر اثر اصابت برخی موشک ها شماری از غیرنظامیان سوری در منطقه عدرا کشته شدند.
رژیم صهیونیستی علاوه بر این اقدامات منطقه جولان سوریه را نیز در جنوب غرب این کشور در چند دهه گذشته اشغال کرده و دونالد ترامپ رییس جمهوری امریکا نیز سال گذشته بر خلاف موازین بین المللی حاکمیت اسراییل را بر این مناطق اشغالی به رسمیت شناخت.
نظر شما