«اندریا امون» مدیر مرکز مقابله و کنترل بیماری اتحادیه اروپا روز دوشنبه در پارلمان اروپا افزود: آمار همهگیری کرونا در انگلیس، بلغارستان، لهستان، رومانی و سوئد در ۱۴ روز گذشته تغییر قابل توجهی را تجربه نکرده؛ آن هم در حالی که موج نخست همهگیری کرونا روز شنبه (۱۳ اردیبهشت) از اروپا عبور کرده است.
بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس پنجشنبه گذشته ادعا کرد که این کشور از رشد همهگیری کرونا عبور کرده و شیب نزولی را طی میکند.
وی در نشست خبری روزانه دولت افزود: ما از اوج همهگیری کرونا که میتوانست فاجعهبارتر باشد عبور کردیم و اینک میتوانیم روزنهای از نور را پیشرو داشته باشیم. بنابراین مهم است که اینک کنترل اوضاع را از دست ندهیم و زمینه ورود به چالش جدیدی را مهیا نکنیم.
جانسون بر همین اساس اعلام کرد، پنجشنبه آینده برنامه دولت برای عبور از شرایط قرنطینه را منتشر خواهد کرد تا شیوه از سرگیری چرخههای اقتصاد، همزمان با مهار بیماری مشخص شود.
با این حال دیروز رسانههای انگلیس گزارش دادند که ارائه این طرح به یکشنبه هفته آینده موکول شده است.
روزنامه گاردین چندی پیش گزارش داد، انگلیس با وجود خروج از اتحادیه اروپا، برای مهار همهگیری بیماری کووید-۱۹ و ارائه طرح عبور از قرنطینه، به سامانه بهداشتی اتحادیه متوسل شده است.
بر اساس این گزارش، انگلیس به دنبال دسترسی به سامانه «هشدار و پاسخ زودهنگام بیماریهای همهگیر» اتحادیه اروپاست که در این مدت نقش مهمی را در سازماندهی کشورهای عضو اتحادیه برای مهار کرونا ایفا کرد.
این سامانه نخستین بار در سال ۱۹۹۸ راهاندازی شد تا کشورهای عضو اتحادیه اروپا دادهها و اطلاعات اورژانسی را به اشتراک بگذارند.
اوضاع شیوع ویروس کرونا در بریتانیا همچنان نگرانکننده گزارش میشود. در این کشور تا کنون حدود ۱۸۷ هزار نفر به کووید-۱۹ مبتلا شدهاند و از این تعداد، ۲۸ هزار و ۴۴۶ نفر جان خود را از دست دادهاند.
۲۰۲۳
نظر شما