جوسپ بورل در گفت وگو با شبکه «فرانس۲۴» افزود: بازی قدرت در روابط بینالملل، همیشه وجود داشته و اینکه یک قدرت بزرگ خواهان القای این نکته باشد که سیستم آنها بهتر از سیستمهای دیگر است، چیز جدیدی نیست. اما اگر واقعا میخواهیم بر جهان آینده حکومت کنیم باید چند جانبهگرایی را رواج دهیم، چرا که راهکارهای یکجانبهگرایی دنیا را آشفته میکند.
وی همچنین درباره پیامدهای اقتصادی ناشی از کرونا در آفریقا ابراز نگرانی کرد و از صندوق بین المللی پول (آیاماف) و گروه ۲۰ خواست تا از بدهیهای خارجی کشورهای آفریقایی با هدف کمک به مقابله با کرونا، چشمپوشی کنند.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پیشتر هم این باره هشدار داده و با اشاره به کمبود ظرفیت های پزشکی در این قاره، گفته بود: اگر شیوع کرونا در این قاره همهگیر شود، آتش آن به اروپا بر میگردد.
بورل در بخش دیگری از این مصاحبه نسبت به تداوم نا آرامیها در لیبی ابراز نگرانی و بر لزوم اجرای فراخوان سازمان ملل در خصوص برقراری آتش بس در سراسر جهان برای مقابله با همهگیری کرونا به ویژه در مناطق جنگزده تاکید کرد.
وی با بیان اینکه درخواستهای کنفرانس برلین و همچنین دبیرکل سازمان ملل برای آتش بس در لیبی مورد بی اعتنایی واقع شده است افزود: ما به همراه دیگر وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا دوباره درخواستمان برای آتش بس را اعلام و تاکید کردیم؛ اما به جای اینکه بحران کرونا باعث کاستن از درگیریها در لیبی شود وضعیت رو به وخامت میرود.
لیبی از زمان سرنگونی «معمر قذافی» دیکتاتور سابق این کشور در سال ۲۰۱۱ به دو دولت موازی در شرق و غرب تقسیم شد. «دولت وفاق ملی» به ریاست «فایز السراج» در طرابلس (غرب لیبی) مستقر است که در جهان و سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده و دیگری دولت طُبرُق در شرق لیبی که خلیفه حفتر ژنرال بازنشسته ارتش این کشور کنترل امور را در آن منطقه در دست گرفته است.
امارات، عربستان، مصر، فرانسه و روسیه از ارتش حفتر و دولت شرق لیبی حمایت میکنند؛ در حالی که ترکیه، قطر، الجزایر، ایتالیا و اتحادیه اروپا حامی دولت السراج هستند که در غرب این کشور مستقر و از سوی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده است.
نیروهای ژنرال حفتر ماههاست که با حمایت متحدان خارجی خود برای تصرف طرابلس پایتخت لیبی به مواضع نیروهای دولت وفاق ملی حمله میکنند، اما نه تنها تاکنون موفقیتی کسب نکرده اند، بلکه بارها با شکست نیز مواجه شدهاند.
مرکز موسوم به دیدهبان حقوق بشر سوریه چندی پیش گزارش داد که در جریان درگیریهای اخیر میان نیروهای خلیفه حفتر و دولت وفاق ملی لیبی در محورهای مختلف این کشور، ۲۴۹ نفر از مزدوران سوری که از سوی ترکیه به این کشور اعزام شده بودند، کشته شدهاند.
نظر شما