وزیر نیرو در آیین بهرهبرداری از طرحهای صنعت آب و برق استان مرکزی که در قالب پویش "هر هفته_الف_ب_ایران" در اراک افزود: مشارکت برای حفظ حیات بشری کاری ارزشمند است که آبرسانی به یک شهر که در افق ۱۴۱۰ حدود ۲۵ هزار نفر را از نعمت آب سالم بهداشتی برخوردار خواهد کرد، طرح کوچکی نیست.
وی تصریح کرد: همه افرادی که از آب پاک استفاده کرده و در عرصه تولید کشور قرار دارند، در رمزه اشتغال مستقیم این طرحها محسوب می شوند.
معاون وزیر نیرو و رییس سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا) نیز در این مراسم اظهار داشت: از مجموع ۸۲۳ مگاوات انرژی های تجدیدپذیر متصل به شبکه، ۱۶ و یک دهم مگاوات مربوط به استان مرکزی است که ۱۴ و ۴۳ دهم مگاوات آن برق آبی و یک و شش دهم، خورشیدی است.
محمد ساتکین ادامه داد: طرح سه و نیم مگاواتی و پنج و نیم مگاواتی در روستاهای جرجیجان و لریجان که در ۱۳ اسفند پارسال به شبکه متصل شده اند، پروژه ۲۴۳ مگاواتی در اراک و پنج و دو دهم مگاواتی در شهر ساوه و طرح یک مگاواتی خورشیدی از جمله طرحهایی است که روز جاری بهره برداری میشوند.
معاون وزیر نیرو تصریح کرد: در ایستگاههای فشار شکن سه و چهار مسیر قمرود، دو طرح زیربنایی ایجاد و به بهره برداری رسیده است که بهرهبرداری آن توسط مدیرعامل آب منطقه ای قم به صورت ویدئوکنفرانس انجام شد.
به گفته ساتکین، در مجموعه سرمایهگذاری انجام شده در این ۲ طرح حدود ۱۲۰ میلیارد تومان برآورد شده که زمینه ساز فعالیت ۴۰۰ نفر سال را ایجاد کرده است.
مدیرعامل آب منطقه ای استان مرکزی نیز در تشریح این طرحها افزود: شهر امیرکبیر از جمبه شهرهای جدید کشور اراک است که مصوبه ایجاد آن مربوط به دهه ۷۰ بوده و آغاز عملیات این شهر عمدتا به سبب مشکلات مربوط به تامین آب به تاخیر افتاد.
عزت الله آمره ای تصریح کرد: در حال حاضر یک هزار و ۱۰۰ واحد در این شهر ساخته شده و ۵۰۰ خانوار ساکن هستند و با توجه به ساخت سه هزار واحد مسکن در طرح اقدام ملی مسکن، تامین آب یکی از اولویتهای زیرساختی است.
وی افزود: پارسال با مطالعات کارشناسی شده یک منبع آب مناسب برای این شهر کشف و در شش ماه اجرایی شد و به صورت غیررسمی آب وارد شبکه این شهر شد.
آمره ای افزود: اجرای طرح آبرسانی شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر در حیطه وظایف آب منطقه ای نیست ولی به جهت اهمیت این شهر این طرح آغاز شد.
وزیر نیرو در سفر یکروزه به استان مرکزی، 6 طرح حوزه صنعت برق را به صورت ویدئو کنفرانس بهرهبرداری کرد.
۹۲ درصد از حجم آب مصرفی استان مرکزی در بخش کشاورزی، ۳.۵ درصد در بخش صنعت و بقیه در بخش آشامیدنی مصرف میشود.
نظر شما