به گزارش روز سه شنبه مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزشوپرورش، مهدی شرفی به مشکلات پیشآمده برای دانشآموزان و معلمان در اپلیکیشن شاد اشاره کرد و اظهارداشت: بر این موضوع واقف هستیم که بالا بودن حجم فایلها باعث اشغال فضای زیادی در تبلت یا گوشی معلمان میشود و برای رفع این مشکل، گزینهای را در روی اپلیکیشن شاد قراردادیم که امکان فشردهسازی فایلها را فراهم میکند.
وی تاکید کرد: معلمان و دانش آموزان باید ابتدا فایل را فشرده و سپس ارسال کنند. علاوه بر این باید به معلمان آموزش داده شود که فیلمهای تولیدی را با حجم کم ضبط و ارسال کنند.
وی ادامه داد: با به روز رسانی نرم افزار شاد هم زمان با آپلود کردن، فایلها فشردهسازی هم میشوند، از این رو سرعت ارسال فایل افزایش مییابد و همچنین امکان برگزاری زنده کلاسها مهیا میشود.
سرپرست مرکز برنامهریزی و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: معلمان با گوشی همراه خود فیلم گرفته و از ابزارهای فشردهسازی استفاده نمیکنند، به همین دلیل چنین مشکلی به وجود میآید. ما برای حل این مشکلات روی آپدیت جدید این ویژگی را گذاشتهایم که هم زمان با آپلود کردن، فایلها فشردهسازی هم میشوند.
شرفی در واکنش به مقایسه سادگی کار در نرم افزار شاد با نرمافزارهای خارجی مانند واتس آپ تصریح کرد: طی روزهای آینده دو ابزار در اپلیکشین شاد ایجاد خواهد شد، یکی از این ابزارها مربوط به حضور و غیاب است و یک ابزار دیگر هم پخش آنلاین یا لایو است. از بازخوردهای دریافت شده از دانش آموزان به جرات پیش بینی میکنیم که در صورت اضافه شدن این دو ابزار دانشآموزان و معلمان اپلیکیشن شاد را به همسانهای خارجی خود ترجیح خواهند داد.
سرپرست مرکز برنامهریزی و فناوری اطلاعات با یادآوری این که امکان حضور و غیاب قبلا هم بوده و معلمان پیشتر هم در این فضا حضور و غیاب را انجام می دادند، گفت: با بارگذاری ابزار جدید در نسخه به روز اپلیکیشن شاد، این نرم افزار قادر است خودش حضور دانش آموزان را اعلام کند در حالی که در نسخه قبلی معلم با چک کردن آنلاین بودن دانشآموز متوجه حضور او در کلاس میشد.
شرفی ادامه داد: همچنان پیگیر رایگان شدن اینترنت هستیم، وزیر آموزش و پرورش برای این کار به رییس جمهوری و به وزیر ارتباطات نامه ارسال کرد و امیدواریم این کار هم انجام شود. ما با جدیت پیگیر رایگان شدن اینترنت دانش آموزی هستیم تا سریع تر کار انجام شود.
وی یادآور شد: رایگان شدن هزینه اینترنت جهت استفاده از نرم افزار شاد هم مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا را دارد و باید انجام شود.
وی به وضعیت زیر ساختهای موجود برای پیادهسازی اپلیکیشین شاد در کشور اشاره کرد و گفت: زیرساخت استفاده از ابزارها در کشور ما فراهم بوده، زیرا پیش از اپلیکیشن شاد هم بعضا از اپلیکیشنهای خارجی استفاده میشد. البته زیرساختها بعضا مشکلاتی داشته است و بیشتر در زمینه سرورها بوده است. از این رو ما در مرحله اول درخواست کردیم که یک دیتا سنتر خاص و یک پهنای باند اختصاصی برای کل سامانه شاد ایجاد شود.
سرپرست مرکز برنامهریزی و فناوری اطلاعات با بیان اینکه مشکلاتی که در اوایل داشتیم تا حدود زیادی مرتفع شده و هر مشکلی که در سیستم بوده پیگیری شده است، اظهار کرد: ۲ میلیون معلم و دانش آموز اپلیکیشن شاد را نصب کردند و حدود ۷۰۰ میلیون فایل با حجمهای مختلف در آن جا به جا به شده است. تولید این برنامه از نظر شبکهای محدودیت نداشته و تنها در زمینه سرورها برای ذخیرهسازی و پردازش مشکل ایجاد میشده که آن را برای این نرم افزار به شکل اختصاصی تهیه کردیم.
شرفی به امکان آغاز موج دوم کرونا در پاییز با توجه به اعلام وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: قطعا تا آن زمان این نرمافزار به مرحلهای خواهد رسید که دانشآموزان و معلمان مشکلی نداشته باشند. در حال توسعه نرم افزار هستیم و مدام ابزارهایی به این برنامه اضافه میشود، حتی ابزارهای آموزش آنلاین یا آزمون ساز را اضافه خواهیم کرد.
سرپرست مرکز برنامهریزی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش گفت: مابقی ابزارهایی که به آموزش کمک میکنند، کم کم در مرحله توسعه به سیستم اضافه میشود و در نهایت شاد به برنامهای تبدیل خواهد شد که بتواند به راحتی تعامل دانشآموزان را پوشش دهد.
نظر شما