۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۳:۵۷
کد خبر: 83777836
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سرکوب رسانه‌ها در فیلیپین ادامه دارد

۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۳:۵۷
کد خبر: 83777836
سرکوب رسانه‌ها در فیلیپین ادامه دارد

تهران – ایرنا – پخش برنامه‌های بزرگترین شبکه تلویزیونی فیلیپین به علت اتمام اعتبار مجوز فعالیت آن روز سه شنبه با بیش از ۲۵ سال سابقه متوقف شد که این مساله به اتهامات علیه دولت دوترته درباره تداوم سرکوب آزادی رسانه‌ها دامن زد.

به گزارش روز چهارشنبه پایگاه اینترنتی روزنامه انگلیسی تلگراف، از زمانی که شبکه خبری "ای بی‌اس – سی بی‌ان" در سال ۲۰۱۶ موجب خشم "رودریگو دوترته" رئیس جمهوری فیلیپین شد، پیشنهادات برای تمدید امتیاز این شبکه خبری در کنگره به تاخیر افتاده و رئیس جمهور رودریگو دوترته نیز به طور مکرر در سخنرانی‌های خود به این گروه رسانه‌ای حمله و از نحوه پوشش اخبار ریاست جمهوری توسط آن انتقاد کرده است.  

رودریگو دوترته به درگیری با رسانه‌های منتقد سیاست‌های خود شهره است و این مساله نگرانی‌هایی از کمرنگ شدن آزادی رسانه‌ها را موجب شده است.  وی در اوایل کار خود این شبکه را متهم کرده بود که آگهی‌های وی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ را پخش نکرده و پول‌های پرداخت شده را هم بازنگردانده است. 

مارک لوپز رئیس این شبکه خبری تلویزیونی در سخنانی با مخاطبان پیش از قطع پخش برنامه‌ها گفت: قطع برنامه‌های شبکه برای ما و همچنین میلیونها نفر از هموطنانی که خدمات ما را مهم می‌دانند دردآور است.  

همزمان با این اقدام، طرفداران این شبکه خبری در بیرون ساختمان پخش شمع روشن نموده و پلاکاردهایی در دفاع از آزادی بیان نصب کردند. 

مجوز ۲۵ ساله فعالیت شبکه ABS-CBN روز دوشنبه منقضی شد، اما مقامات گفته بودند که این شرکت رادیو، تلویزیون و اینترنت مجاز به فعالیت موقتی و مشروط خواهد بود. با این حال کمیسیون ملی مخابرات روز سه شنبه با استناد به اتمام اعتبار مجوز فعالیت این شبکه تاکید کرد که اپراتورهای این شبکه باید مجددا درخواست فعالیت بدهند. 

گروه‌های مدافع حقوق و آزادی رسانه‌ها می‌گویند که دستور قطع پخش این شبکه حمله به حق آزادی بیان است. تعطیلی این شبکه خبری همچنین در حالی است که موجی از اطلاعات غلط درباره شیوع کرونا در فضای مجازی به راه افتاده است. 

سازمان گزارشگران بدون مرز در در شاخص آزادی مطبوعات سال ۲۰۲۰ کشور فیلیپین را در بین ۱۸۰ کشور جهان در رتبه ۱۳۶ قرار داده است. 

این سازمان در گزارش‌های پیشین خود تاکید کرد آزادی مطبوعات و سایر نهادهای دموکراتیک در فیلیپین پس از سقوط و پایان دیکتاتوری مارکوس در سال ۱۹۸۶ بهبود یافت، اما روزنامه نگاران این کشور همچنان دچار مشکل هستند و به قتل می‌رسند.  

طبق این گزارش‌ها، فیلیپین با حدود ۱۰۰ میلیون نفر جمعیت مدت زمان طولانی است که به یکی از خطرناک‌ترین مکان‌های جهان برای فعالیت رسانه‌ها و روزنامه نگاران تبدیل شده است. یکی از مرگبارترین حملات علیه روزنامه نگاران در جهان در سال ۲۰۰۹ میلادی در این کشور رقم خورد، زمانی که ۳۲ خبرنگار در یک حمله کشته شدند. 

 رودریگو دوترته رئیس جمهوری این کشور  از ابتدای فعالیتش تهدید کرد که اجازه فعالیت رسانه‌های منتقد دولت را نمی‌دهد. 

دولت دوترته در سال ۲۰۱۸، اقدام به لغو مجوز فعالیت یکی دیگر از بزرگترین شبکه‌های خبری منتقد برنامه مقابله با مواد مخدر رئیس جمهوری را با عنوان 'راپلر' کرد. 

شبکه خبری راپلر در سال ۲۰۱۲ فعالیت خود را آغاز کرد و پس از روی کار آمدن دوترته در این کشور، سیاست مقابله با مواد مخدر رئیس جمهوری را که براساس آمار رسمی تاکنون بیش از ۵ هزار نفر قربانی به جای گذاشته به طور مستمر مورد انتقاد خبری قرار داده بود. این درحالی است که گروههای حقوق بشری در داخل و خارج فیلیپین ادعا می کنند که آمار قربانیان جنگ خونین مواد مخدر در این کشور افزون بر ۱۲ هزار نفر است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha