خروجی تربیت معلم در دانشگاه فرهنگیان با حد مطلوب فاصله دارد

تهران- ایرنا- رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: فضای دانشگاه فرهنگیان باید به گونه‌ای باشد که تربیت معلمان سبب طراحی تمدن نوین اسلامی شود، ولی خروجی‌ها همچنان از این حدمطلوب فاصله دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی امروز چهارشنبه در جمع اساتید و مسوولان دانشگاه فرهنگیان افزود: افق آرمانی دانشگاه فرهنگیان باید طراحی تمدن نوین اسلامی باشد و با تربیت معلمان با بالاترین سطح به این هدف برسد. البته اگر نظام تربیت معلم با دستگاه آموزش و انتقال داده اشتباه گرفته شود، آسیب‌هایی را به نظام عمومی کشور وارد می‌کند که جبران ناپذیر است.

وی با تاکید بر اینکه خروجی دانشگاه فرهنگیان از حد مطلوب فاصله دارد، افزود: سطح فرآیند تربیت معلم در دانشگاه فرهنگیان رضایت بخش نیست و خروجی‌ها با حد مطلوب فاصله دارد. البته بخش زیادی ناشی نتیجه محدودیت امکاناتی در ردیف استخدامی، هیات علمی، بودجه، سرانه و فضاهای آموزشی است.

رییس نهادنمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها افزود: پیشنهاد می‌کنم اتاق‌های فکری ایجاد و در نهایت خروجی این جلسات پیگیری شود.

رستمی درباره طرح های پیشنهادی برای اعتلای دانشگاه فرهنگیان، تصریح کرد: پیگیری طرح‌هایی که به اعتلای دانشگاه فرهنگیان کمک می‌کند و هویت و شخصیتی لازم را به آن می‌دهد، وظیفه دستگاه‌های بیرونی است، اما باید تحولاتی نیز در داخل دانشگاه فرهنگیان اتفاق بیفتد. یعنی اعضای هیات علمی و مدیریت‌های فعال در دانشگاه این باور را هم در خود و هم در اعضای زیر مجموعه که دانشجو معلمان هستند، منتقل کنند.

وی با بیان اینکه لازم است دروس معارف مختص دانشگاه فرهنگیان طراحی شود، افزود: باید آیین نامه ارتقای اساتید دانشگاه فرهنگیان را نیز پیگیری کرد، اما انتظار از اساتید دانشگاه، معلم پروری است و بخشی از این معلم پروری مهارت‌های آموزشی، خود آموزش و اخلاق مداری است.

رستمی خاطرنشان کرد: دانشگاه فرهنگیان و اساتید آن از خصوصیات متفاوتی نسبت به سایر دانشگاه‌ها برخوردار هستند. همان طور که پژوهشگاه‌ با دانشگاه‌ متفاوت است تا این تفاوت نگاه و توقع خودجوشی از درون شما را ایجاد کند.

در ادامه حجت‌الاسلام و المسلمین امین الله دادگر مسوول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فرهنگیان در سخنانی گفت: انقلاب اسلامی ایران با احیاگری امام خمینی(ره) نسبت به تمدن اسلامی توانست منشأ تغییرات فراوانی در ایران و در جهان شود و نگاه ایشان همیشه تربیت انسان بوده است.

وی افزود: اندیشیدن در ماه مبارک رمضان از جمله فرصت‌های مهم در پرورش است و برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی باید انسان کامل پرورش داده شود.

رییس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه فرهنگیان افزود: به فرموده رهبر معظم انقلاب، دستگاه اصلی تعلیم و تربیت، نظام آموزش و پرورش است که به عنوان کانون اساسی خلق دنیای آینده محسوب می‌شود و این نقش و جایگاه را هیچ دستگاه دیگری ندارد. از طرفی نیز مرکز رسمی تربیت معلمان در نظام آموزش و پرورش کشور، دانشگاه فرهنگیان است.

دادگر با تاکید به نقش مهم دانشگاه فرهنگیان در تربیت و توانمندسازی منابع آموزش و پرورش، گفت: هدف از  تأسیس دانشگاه نیز تربیت معلم بوده و سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری در حوزه تعلیم و تربیت معلم پیش روی این دانشگاه است و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به عنوان نقشه اصلی راه، تکلیف را روشن کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha