علیاکبر عباسی راد روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: مبارزه با ملخ کوهاندار تاغ با هدف مراقبت و نگهداری از پوشش ارزشمند تاغزارهای شهرستان آغاز شد.
وی ادامه داد: عملیات دیده بانی و پایش تاغزارهای شهرستان به ویژه کانونهای آلوده شناسایی شده در سالهای گذشته هماکنون آغاز شد و در دستور کار نیروهای حفاظتی این شهرستان قرار گرفت.
عباسی راد بیان کرد: با توجه به پایش های انجام شده توسط نیروهای حفاظتی منطقه امیرآباد، ملخ کوهاندار تاغ با نام علمی Dericorys Sp در سطح ۱۰ هکتار از تاغزارهای منطقه علیان و حسن آباد مشاهده شد.
وی اضافه کرد: بهترین زمان مبارزه با ملخ مرحله پورگی است، چرا که حشره فاقد قدرت پرواز است، به همین دلیل زمینه لازم جهت مبارزه با این ملخ ها فراهم شده است.
عباسی راد ضمن اشاره به محدود بودن سطح آلودگی در منطقه خاطرنشان کرد: با درنظر گرفتن ملاحظات زیست محیطی و چرای دام در منطقه، روش مکانیکی با استفاده از شعله افکن جهت مبارزه بااین ملخ ، به جای روش شیمیایی، در نظر گرفته شد.
وی به اعزام سه گروه جهت مبارزه با ملخ کوهاندار تاغ به منطقه اشاره کرد و افزود: پس از مبارزه با استفاده از شعله افکن ، هجوم ملخ مهار و کانون آلودگی نیز پاکسازی میشود.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دامغان گفت: پوره های ملخ کوهاندار تاغ در فصل بهار از کپسول های تخم گذاری شده در داخل ماسه های بادی بیرون آمده و موجب از بین رفتن و خشکیدن گیاه می شود که به منظور جلوگیری از نابودی مرتع، هر ساله در فصل بهار در صورت مشاهده کانون های آلوده به سرعت اقدامات لازم جهت مبارزه با آنها صورت میگیرد.
شهرستان دامغان دارای یک میلیون و ۴۸۹ هزار و ۶۹۲ هکتار اراضی ملی است که تاکنون برای ۹۸ درصد از آن سند مالکیت به نام دولت صادر شده است.
این شهرستان دارای ۲ بخش مرکزی و امیرآباد، سه شهر و ۱۲۱ روستا است که از این تعداد ۷۹ روستا بالای ۲۰ خانوار جمعیت دارند.
نظر شما