۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۱:۴۸
کد خبر: 83779916
T T
۶ نفر

برچسب‌ها

چگونه با فرد مبتلا به کرونا زندگی کنیم؟

تهران - ایرنا - ویروس کرونا اکنون تبدیل به یک همه‌گیری جهانی شده و خطر سرایت آن با یکدیگر با وجود بی‌علامت بودن ناقلان بالا رفته، احتمال ابتلای یکی از اعضای خانواده به این ویروس یکی از اولویت‌هایی است که باید بدانیم چگونه می‌توان با فرد مبتلا به کرونا زندگی کرد.

یک متخصص بیماری‌های عفونی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: به دلیل عدم وجود فضای کافی و کادر درمانی برای مقابله با کرونا بسیاری از افراد در بیمارستان پذیرش نشده و باید در خانه مانده و قرنطینه شوند و زندگی مشترک با این افراد اغلب اجتناب ناپذیر است.

ساجده میرحسینی اظهار داشت: قرنطینه خانگی افراد مبتلا به ویروس کرونا در موارد کم خطرتر کاملا صحیح است، این امر به جلوگیری از اشباع بیش از حد بیمارستانها و پیشگیری از سختتر شدن بیماری فرد کمک میکند.

وی ادامه داد: فاصله گذاری اجتماعی برای کاهش شیوع ابتلا به ویروس کرونا بسیار حیاتی است و با این واقعیت که برخی افراد مجبور هستند با عضوی از خانواده که مبتلا به کرونا است در یک خانه زندگی کنند که باید اقداماتی را انجام دهند.

میرحسینی گفت: تحقیقات نشان داده این ویروس از طریق قطرات تنفسی که از دهان و بینی خارج شده، پخش میشود و  این قطرات میتوانند وارد غشاهای مخاطی فرد دیگر شده و او را آلوده کنند و میتواند روی میز، مبل، کنترل ها، تلفن همراه،  رایانه و تلویزیون زنده بماند که با لمس این اشیا خطر عفونت افزایش پیدا کند.

این متخصص بیماری‌های عفونی ادامه داد: همه گیری کووید ۱۹ نشان داده که با یک ویروس بسیار مسری سر و کار داریم و بی‌علامت بودن ناقلان بیماری و زنده ماندن ویروس در بلندمدت روی سطوح ا خطر گسترش آن را بسیار بالا برده و حتی صحبت کردن هم می‌تواند کرونا را منتشر کند به خصوص در مکان‌های بسته که هوا جریان نداشته باشد احتمال انتشار این ویروس به دیگران افزایش پیدا می‌کند.

به گفته میرحسینی، پس از تایید حضور یک فرد آلوده به ویروس کرونا در خانه باید اقدامات اساسی برای قرنطینه در خانه انجام شود، فرد آلوده باید همیشه ماسک بزند، ماسک معمولی برای فرد مبتلا کافی نیست و باید از انواع ماسکهای فیلتر دار یا ماسک جراحی استفاده کند تا اطمینان حاصل شود که ذرات ویروس را در محیط منزل پراکنده نمی‌کند حتی اگر بیمار سرفه نمی‌کند، صحبت کردن هم می‌تواند منجر به انتشار این ویروس شود بنابراین استفاده از ماسک ضروری ترین نکته برای پیشگیری از سرایت کرونا به سایر افراد خانواده است.

وی افزود: باید پروتکل جداسازی بیش از دو متر بین افراد خانواده ایجاد شود، ظروف، حوله‌ها و ملافه ها نباید مشترک باشد، با این وجود فرد مبتلا به کرونا باید در یک اتاق به همراه وسایل شخصی خودش تنها باشد، عدم اشتراک وسایل بین سایر اعضای سالم خانواده هم باید حتما رعایت شود.

میرحسینی تصریح کرد: شستن دست‌ها ضروری است، تمام اعضای خانواده باید به صورت مکرر دست‌های خود را با آب و صابون بشویند و قبل از بستن شیر آب حتما سرپیچ شیر را هم کف مالی کرده یک دقیقه صبر کرده و سپس دست و شیر آب را با هم شسته و در صورت استفاده از آب و صابون به صورت مرتب استفاده از الکل ضروری نخواهد بود.

این متخصص بیماری‌های عفونی گفت: در صورت نیاز برای خروج فرد بیمار از اتاق برای رفتن به دستشویی یا حمام باید دستگیره درها یا کلید برق یا هر محلی که توسط بیمار لمس شده پس از بازگشت فرد به اتاق با دقت کامل با الکل یا مایع ضد عفونی کننده، ضدعفونی شود، ظروف استفاده شده باید حتما با دستکش برداشته و شسته شوند و در انتها دستکش ظرفشویی را هم کاملا کف مالی کرده و اجازه دهید حداقل یک دقیقه با کف باقی بمانند سپس آبکشی کنید.

وی افزود: اگر هوا مناسب است اجازه دهید پنجره‌ها باز بمانند تا هوای تازه در خانه جریان داشته باشد یا در صورتی که هوا سرد است روزی یکی دو بار می‌توانید جریان هوای تازه را با باز کردن پنجره در خانه داشته باشید و فردی که خانه را تمیز می کند باید ماسک و دستکش بپوشد، پارچه‌های تمیز کننده یا سایر مواد باید در یک کیسه خاص قرار داده شوند و درش کاملا بسته شود، این بسته باید از پلاستیک مقاوم بدون امکان پارگی باشد. همچنین باید ماسک و دستکش یک بار مصرفی که استفاده کرده اید را هم در کیسه ای قرار داده و درش را ببندید.

میرحسینی خاطرنشان کرد: برای تمیز کاری سطوح باید از محلول آب و سفید کننده (وایتکس) به نسبت ۱ به ۴۹ استفاده شود و  بهتر است هنگام ضد عفونی سطوح پنجره را باز بگذارید که دچار گرفتگی گاز کلر نشوید، برای ظرف‌ها و لباس‌ها باید وسایل فرد آلوده را جداگانه شسشته و اگر از ماشین ظرفشویی استفاده می کنید باید دمای آن حداقل ۶۰ درجه سانتیگراد باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha