به گزارش روز شنبه ایرنا، این روند با صدور فرمان تغییر وضعیت فضاپیما به سمت زمین و فعال شدن موتورهای ترمزی، جدا شدن ماژول خدمات از کپسول، باز شدن چترهای ترمزی و اصلی در ۸ کیلومتری زمین و فعال شدن بالشتکهای ضربهگیر در ۲ کیلومتری زمین صورت پذیرفت.
در ماموریت ۶۷ ساعته این فضاپیما در فضا، چندین آزمایش علمی و فنی انجام گرفت که طی آنها، فناوریهای مهمی نظیر مقاومت حرارتی، کنترل و بازیابی سامانه صحهگذاری شد.
ساعت ۱۲ و ۲۱ دقیقه روز گذشته مرکز کنترل پرواز هوافضای پکن، سفینه آزمایشی را برای بازگشت کنترل کرد و سفینه وارد مدار بازگشت قرار گرفت ساعت ۱۳ و ۳۳ دقیقه، کابین سرویس و کابین بازگشت با موفقیت از هم جدا شد ساعت ۱۳ و ۴۹ دقیقه، کابین بازگشت سفینه آزمایشی فرود آمد تیم جست و جو در نخستین زمان هدف را پیدا کرد و کامل بودن کابین را مورد تایید قرار داد.
سفینه آزمایشی ساعت ۱۸ پنجم مه (۱۶ اردیبهشت) از میدان پرتاب فضایی "ون چانگ" پرتاب شد و به مدت دو روز و ۱۹ ساعت در مدار بود و آزمایش های علمی و فنی فضایی انجام داد.
در این ماموریت، با انجام هفت مرتبه کنترل مداری، ارتفاع مداری به یک مدار بسیار بیضوی با ارتفاع اوج هشت هزار کیلومتر افزایش پیدا کرد که همین امر چالشهای فنی زیادی در زمینه برنامهریزی مداری، کنترل و هدایت بازیابی ایجاد کرد.
از فضاپیمای نسل جدید برای انجام ماموریتهای ساخت ایستگاه فضایی آتی چین و نیز ماموریتهای سفر به ماه این کشور استفاده خواهد شد.
در پرتاب اخیر، ماهوارهبر جدیدِ لانگمارچ-۵بی، حامل فضاپیمای نسل جدید چین (شامل کپسول سرنشیندار و ماژول خدمات)، کپسول باری قابل بازیابی و ۱۰ محموله آزمایشی دیگر بود.
نظر شما