وحید ذوالاکتاف روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بسیاری از اماکن ورزشی سرپوشیده در کشور به ویژه سالنها به صورت استاندارد ساخته نشده و همین امر احتمال شیوع بیماری کرونا در آنها در صورت آغاز فعالیت را بیشتر خواهد کرد.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: نمیتوان آمار دقیقی از شمار مجموعههایی که استاندارد لازم را ندارند ارائه کرد اما بطور کلی این تعداد در استان و کشور کم نیست.
وی ادامه داد: موضوع همهگیری بیماری کووید-۱۹ تاکیدی بر بازنگری در بسیاری از فعالیتها بود که یکی از آنها بررسی وضعیت زیرساختهای ورزشی بویژه در بعد سلامت و ابعاد سالنهای ورزشی است.
این استاد تربیت بدنی دانشگاه اصفهان با اشاره به اینکه مساحت کم و سقفهای کوتاه یکی از مشکلات اصلی سالنهای ورزشی در ایران و اصفهان است، تصریح کرد: تبادلات تنفس و هوا و انتشار قطرات در زمان ورزش افزون بر ۵۰ برابر از لحاظ حجم و سرعت افزایش مییابد و طول انتشار ویروس حتی تا شعاع ۱۰ متر میرسد، بنابراین اگر یکی از ورزشکاران در مکانی نه چندان بزرگ با سقف کوتاه دچار بیماری و یا ناقل ویروس باشد به احتمال زیاد سایر ورزشکاران اطراف دچار ویروس و مریضی خواهند شد.
ذوالاکتاف تاکید کرد: بسیاری از سالنهای ورزشی بخصوص در رشته پرورش اندام و بدنسازی سقف کوتاهی دارند و همین امر احتمال انتشار هرچه بیشتر ویروس در فضای باشگاه و سرایت به دیگر حاضران را افزایش میدهد.
باشگاههای ورزشی را در شرایط کنونی نباید باز کرد
وی با بیان اینکه در شرایط کنونی به نظر میرسد نباید باشگاههای ورزشی را باز کرد، گفت: خطرات ویروس کرونا تا حدی است که بزرگترین لیگهای کشورهای جهان در رشتههای مختلف نظیر فوتبال تعطیل شده و حتی المپیک ۲۰۲۰ توکیو نیز برای یک سال به تعویق افتاد بنابراین متولیان امر سلامت و بهداشت هم باید در تصمیمات خود برای بازگشایی مجموعه ورزشی با دقت نظر کامل و غیر عجولانه وارد عمل شوند.
عضو هیات علمی و دانشیار دانشکده علوم ورزشی دانشگاه اصفهان با اشاره به اینکه کرونا مانند بیشتر مقولههای دیگر، ورزش و امرار معاش از طریق آن را تحتالشعاع قرار داد، اظهارداشت: ارائه تسهیلات از سوی وزارت ورزش و جوانان برای باشگاههای بخش خصوصی ضروری و الزامی است و امیدواریم با برنامهریزی مناسب در این ارتباط کمک شایانی به آنان شود.
ذوالاکتاف به نقش مردم برای همکاری با یکدیگر برای کاهش مشکلات اشاره کرد و ادامه داد: در این زمان خود مالکان و صاحبان اماکن ورزشی با مربیان و ورزشکاران همکاری کنند و با عدم دریافت اجاره بها، تخفیف و یا هر نوع چشم پوشی این قشر را یاری دهند.
به گفته وی، کرونا تنش قابل توجهی برای برخی مشاغل ایجاد نکرد، اما دامنه تاثیرات آن بر ورزش و شهروندانی که از راههایی چون مربیگری ارتزاق میکنند زیاد بود و بیشک در روزهای آینده هم تداوم خواهد داشت.
در استان اصفهان که از قطبهای ورزش ایران به شمار میرود، بیش از ۳۱۱ هزار ورزشکار سازمان یافته و افزون بر یکهزار و ۳۵۰ باشگاه ورزشی از زمان شیوع ویروس کرونا(اسفند ۹۸) و با دستور ستاد ملی مقابله با کرونا بهمنظور جلوگیری از شیوع این بیماری فعالیتشان متوقف شده است.
بر اساس آخرین اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تعداد کل مبتلایان بیماری کووید-۱۹ در کشور به ۱۰۶ هزار و ۲۲۰ نفر و تعداد کل قربانیان آن به ۶ هزار و ۵۸۹ نفر رسیده است.
دانشگاه اصفهان با افزون بر ۱۵ هزار دانشجو و ۶۵۰ عضو هیات علمی، یکی از دانشگاههای جامع و برتر کشور است.
نظر شما