«رضا میرزایی» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این پدیده نسبت به سالهای گذشته کمنظیر بوده و وقوع آن ناشی از آرامش و امنیت غذایی زیستمندان منطقهاست.
وی بیان کرد: بارندگیهای خوب سال جاری موجب شده تا گیاهان مرتعی که دارای ارزش تغذیهای خوبی هستند، رشد بهتری پیدا کنند و شرایط آب و هوایی و تغذیهای خوب یکی از عوامل این مهم است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: شرایط آب و هوایی مناسب در کنار اقدامات حفاظتی ماموران محیط زیست باعث شده که زیستمندان منطقه به یک امنیت روانی و حفاظتی مناسب برسند و استرس آنها کاهش یافته که در دوقلوزایی حیات وحش نقش به سزایی داشته است.
میرزایی اظهار داشت: انتظار است مردم و دوستداران طبیعت برای حفظ آرامش بیشتر وحوش این استان از نزدیکی به مناطق زادآوری آنها خودداری کنند تا محیطی آرام و امن برای تولد حیات وحش ایجاد شود.
وی گفت: مردم در صورت مشاهده بچه حیوانات وحشی در طبیعت، به آنها نزدیک نشوند و مراتب را سریع به ماموران یگان حفاظت محیط زیست مستقر در مناطق و یا از طریق شماره تماس ۱۵۴۰ اطلاع دهند تا در صورت نیاز اقدامات لازم انجام گیرد.
استان مرکزی یکی از مناطق برخوردار طبیعی در امتداد زاگرس است که انواع مناطق زیستگاهی تالابی، کویر، کوهستانی، دشت و غیره را در خود دارد و بر اساس آخرین مطالعات انجام شده تاکنون ۳۶۳ گونه جانوری شامل ۵۳ گونه پستاندار، ۲۰۵ گونه پرنده، ۵۴ گونه خزنده، ۲۰ گونه دوزیست، ۱۷گونه آبزی و یکهزار و ۳۳۶ گونه گیاهی در آن شناسایی شده است.
۱۲ و ۲۵ صدم درصد از مساحت استان مرکزی در قالب ۱۱ منطقه تحت مدیریت زیست محیطی به ثبت رسیده که این مناطق از بهترین زیستگاهها و پناهگاههای حیات وحش کشور محسوب میشوند.
مناطق تحت حمایت استان مرکزی شامل ۲ منطقه حفاظت شده ۷۰ قله اراک و الوند خمین، ۲ پناهگاه حیات وحش راسوند شازند و جاسب دلیجان، مناطق شکار ممنوع بازرجان تفرش، کلاهه آشتیان، چال خاتون شازند، پلنگاب خنداب، خرقان زرندیه و تالاب میقان و اثر طبیعی ملی غار نخجیر است.
منطقه حفاظت شده ۷۰ قله اراک دارای حدود ۹۷ هزار هکتار وسعت و اولوند خمین هشت هزار و ۶۰۰ هکتار است.
استان مرکزی خاستگاه سوم کشور در حوزه تنوع زیستی است.
نظر شما