سمیرا یزدانی روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا با اشاره به افزایش آمار طلاق، خودکشی و یا دیگرکشی میان همسران که موضوع خیانت به عنوان نقطه مشترک در این اتفاقات بسیار مشاهده می شود، اظهار داشت: خیانت را باید موضوعی دردناک و در عین حال تاثیرگذار در روند زندگی زناشویی زوجین دانست و برای زن و شوهر ساده نیست که بعد از بی وفایی قرار گرفتن به عنوان شریک زندگی کنار یکدیگر قرار گیرند.
وی گفت: بی وفایی و یا خیانت، آسیب بزرگی به پیکره زندگی زناشویی وارد می کند و حتی می تواند ضمن ایجاد تغییرات محسوس و ملموس، بنیاد خانواده را از هم بپاشد و متاسفانه اکنون در دادگاه های خانواده، پرونده های قضایی خیانت و آسیب های وارد به زوجین در این باره بسیار مشاهده می شود.
این متخصص زوج درمانگر تصریح کرد: هرگونه رابطه عاطفی، کلامی یا جنسی زن و شوهر با فرد دیگر که با پنهان کاری همراه باشد و از طرفی با قرارداد اولیه زوجین منافات داشته باشد را به نوعی عهدشکنی و مصداق بارز خیانت باید تلقی کرد و این رابطه نه تنها به یک دلخوری ساده بلکه طیف وسیعی از واکنش ها از جمله خودکشی، دیگر کشی و یا طلاق منجر خواهد شد.
یزدانی با بیان اینکه طیف پیمان شکنی می تواند از یک پیام دوستانه ساده تا یک رابطه جنسی کامل شروع شود، اظهار داشت: باید به این نکته توجه کرد حدود ۴۵ درصد روابط فرازناشویی در زمینه یک زندگی زن و شوهری عالی و بدون هیچ تعارض خاصی پیش می آید، پس اینکه همیشه فرد آسیب دیده نواقص رفتار خود در زندگی زناشویی را جستجو کند، کار ساز نیست.
وی گفت: با اینکه در زندگی زناشویی شروع یک بی وفایی و عهد شکنی را به مردان نسبت می دهند اما در سال های اخیر این آمار در قشر بانوان نیز به شدت رو به افزایش بوده است.
این متخصص زوج درمانگر نسبت به علل اصلی پیمان شکنی میان زوجین اظهار داشت: ساعات طولانی کاری زن و شوهر و نداشتن وقت مشترک باهم، دور بودن یکی از زوجین از خانه مثلا سفرهای کاری طولانی و مکرر، تعارض شدید و حل نشده زوجین، سردی عاطفی و جنسی، دسترس پذیری به جنس مخالف، فشار و ترغیب دوستان و لذت های بیمارگونه را می توان علل پیمان شکنی زوجین برشمرد.
یزدانی گفت: وقتی یکی از زوجین به خیانت همسر خود پی می برد، مجموعه ای از اضطراب، خشم و غم، ناامنی، حماقت و سرزنش و احساس گناه بر وجود آن فشار می آورد و از طرفی مفاهیمی مانند اعتماد، مهربانی و یا گذشت نزد آن رنگ می بازد. تصویر زندگی و حتی شخصیت شریک زندگی به یکباره در هم می شکند و این حال بد شاید تا مدتها ترمیم نشود.
وی با بیان اینکه موضوع خیانت و پیمان شکنی از ضروری ترین موارد روانپزشکی به شمار می رود، تصریح کرد: حتما در جهت حل و مداخله در آن باید از کمک تخصصی و مشاوره یک روان درمانگر و نه از توصیه دوستان و آشنایان بهره گرفت.
این زوج درمانگر در عین حال گفت: همه زوجین با امیدواری و داشتن یک زندگی مشترک عاشقانه با یکدیگر ازدواج می کنند اما وقتی پی به خیانت همسر خود می برند نمی توانند آن را تحمل کنند و ترجیح می دهند ساده ترین راه ممکن یعنی جدایی را انتخاب کنند، اما گاهی برخی زوج ها ترجیح می دهند به جای جداشدن، با گذشت از این موضوع، زندگی را مجددا بسازند و حتی روابط خود را از قبل قوی تر کنند.
نظر شما