نصرالله پژمانفر روز دوشنبه در جریان بررسی طرح الحاق یک ماده به قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی با پیشنهاد رفع ابهام در ماده یک این طرح با موضوع معرفی حقوقدانان قوه قضاییه به مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: عزیزان ما گاهی اجتهاد در مقابل نص میکنیم یعنی صراحتا از یک مسالهای عبور میکنیم با اجتهاداتی که اصلا قابل پذیرش نیست.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی افزود: قضاوت درباره اینکه این طرح خارج از نوبت در دستور کار قرار گرفت که آیا یک رویکرد سیاسی داشته یا خیر این را مردم باید داشته باشند. مردم در روزهایی که معیشت و زندگیشان دچار بحرانهای شدید شده است قضاوت خواهند کرد و براساس همین هم نمره و معدل برای مجلس دهم میدهند.
پژمانفر بیان داشت: ما داریم کارنامه مجلس را رقم میزنیم که به چه مسائلی پرداخته است و اینکه اولویت مجلس دهم چه اموری است اینها همان مسائلی است که باعث شده که مردم نسبت به مسائل مجلس قضاوت کنند.
وی با بیان اینکه اصل ۹۱ قانون اساسی صراحتا اجازه این موضوع را که غیر از ۶ نفر معرفی بشوند را نمیدهد، تصریح کرد:در این ماده گفته شده ۶ نفر حقوقدان. عزیزانی که حقوق و فقه خواندهاند ببینند آیا این اجتهاد در مقابل نص هست یا خیر؟ صراحا میگویند ۶ نفر حقوقدان در رشتههای حقوقی از میان حقوقدانان مسلمانی که به وسیله رییس قوه به مجلس معرفی میشود.
پژمانفر اظهار داشت: ما صدها حقوقدان واجد شرایط داریم، ۶ نفر آنها را معرفی میکند و معنایش این است که اگر ما بخواهیم این کار را انجام بدهیم یعنی اینکه تغییر در قانون اساسی دهیم که باید بیش از ۶ نفر معرفی شود.
نماینده مردم مشهد در مجلس اضافه کرد: الزام کردن در تغییر قانون اساسی علاوه بر اینکه اجتهاد در نص است، تغییر قانون اساسی احتیاج به رفراندوم دارد. نه اینکه ما در مجلس بخواهیم این کار را انجام بدهیم.
وی خاطرنشان کرد: ممکن است برخی از ما در این فضای موجود گلایههایی به شورای نگهبان داشته باشند. اشکالی ندارد، بیایند و گلایههایشان را مطرح کنند و خود آقای رییس مجلس مکرر اینجا برخی از گلایهها را پیگیری میکنند و در شورای نگهبان پیگیری میکردند و حل میکردند و به موضوع میپرداختند.
نظر شما