به گزارش ایرنا شماری از مسئولان آزمایشگاه ووهان در مصاحبه ای که نشریه علوم چین روز دوشنبه آن را منتشر کرده است گفته اند که تمامی «تدابیر امنیتی» در این آزمایشگاه میکروبی - امنیتی در نظر گرفته شده است و به هیچ وجه روزنامه ای برای خروج ویروس وجود ندارد.
گزارش از قول آنها می افزاید که سخت ترین تدابیر امنیتی برای کارکنان آزمایشگاه اعمال می شود و تمامی ضایعات و پسماندهای آزمایشگاه نیز با دقت مدیریت می شود.
ترامپ و شماری از سیاستمداران آمریکایی، چین را متهم کرده اند که باعث شیوع ویروس کرونا است و می گویند این ویروس از آزمایشگاه موسسه ویروس شناسی شهر ووهان در مرکز چین به دیگر نقاط دنیا سرایت کرده است.
ووهان مرکز استان هوبی در منطقه مرکزی چین واقع است و دسامبر سال ۲۰۱۹ چین اولین مورد شیوع کرونا را از آنجا اعلام کرد اما در مورد منشاء ویروس هنوز اطلاعات علمی دقیقی در دست نیست.
گزارش ها حاکی است موسسه ویروس شناسی ووهان دارای یک آزمایشگاه چهار طبقه است که در آن آزمایش هایی روی ویروس هایی چون ایبولا و ویروس لاسا آفریقای غربی و تب کریمه - کنگو انجام می شود.
همزمان با ادعای مقامات آمریکایی، "ان. بی. سی" لندن هم در گزارشی مدعی شد احتمالا ماه اکتبر در موسسه ویروس شناسی ووهان «رویدادی خطرناک» رخ داده است و به این شک دامن میزند که شیوع کرونا از آزمایشگاهی در چین آغاز شده باشد.
گزارش این رسانه می افزاید از تاریخ ۷ تا ۲۴ اکتبر (۱۵ مهر ۲ آبان ۱۳۹۸) تلفن کارکنان آزمایشگاه ویروسشناسی ووهان خاموش بوده و از ۱۴ تا ۱۹ اکتبر (۲۲ مهر تا ۲۷ مهر ۱۳۹۸) خیابانهای اطراف این آزمایشگاه بسته بوده است نشانه هایی که این نشریه به عنوان خبر از «وقوع اتفاقی خطرناک» در این آزمایشگاه دانسته است.
"یوان جی مینگ" از مسئولان آزمایشگاه ووهان در مصاحبه اش با نشریه علوم و فنون چین می گوید: ما تدابیر بسیار قوی ایمنی اتخاذ کرده ایم هیچ ویروس از این موسسه و این آزمایشگاه به بیرون درز نکرده است.
وی افزود: پسماندها با دقت مدیریت می شود کارکنان مورد آزمایش های دقیق قرار می گیرند و تحقیقات کاملا ایمن است و همه در صورتی که مجوزهای لازم امنیتی و پزشکی داشته باشند، می توانند وارد مجموعه شوند.
او خاطر نشان کرد که کسی غیر از کارکنان نمی تواند وارد آزمایشگاه شود محققان و متخصصان هم فقط از طریق فضای مجازی مجاز به ارتباط با خارج هستند.
به گفته رییس این مرکز، آزمایشگاه به فناوری فشار منفی مجهز است به این معنا که هوای داخل آن در فضای خارجی تهویه نمی شود و نمی تواند باعث انتقال ویروس شود.
گوان ووشیانگ معاون موسسه هم گفت که از زمان شیوع کرونا در ماه دسامبر تا الان شبانه روزی محققان در حال تحقیق روی ویروس و منشاء آن و همچنین ساخت واکسن هستند و از آن زمان ۱۲۰ دانشمند در ۱۲ تیم مختلف روی موضوع متمرکز شده اند.
تا کنون به گفته وی ۶ هزار و ۵۰۰ نمونه مورد آزمایش قرار گرفته و واکسن هایی تهیه شده و مورد آزمایش کلینیکی قرار گرفته است.
این آزمایشگاه سال ۲۰۰۳ میلادی به دنبال شیوع ویروس مرگبار سارس در چین ساخته شد بشر هنوز شناخت کافی از ویروس ها و جهش های ژنتیکی و راه های توسعه و درمان آنها ندارد.
نظر شما