۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۲:۴۵
کد خبر: 83783547
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

معطلی در صف های طولانی تعویض پلاک در روزهای کرونایی

۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۲:۴۵
کد خبر: 83783547
معطلی در صف های طولانی تعویض پلاک در روزهای کرونایی

تهران-ایرنا- اینجا چیتگر مرکز تعویض پلاک غرب تهران است که شهروندان با وجود کرونا بدون در نظر گرفتن فاصله گذاری اجتماعی مجبور هستند در صف‌های طولانی بایستند و از این باجه به باجه دیگری برای دریافت پلاک جدید خودرو بروند بی خبر از این که کرونا در کمین است.

از زمان شیوع ویروس کرونا در اسفند سال گذشته به تبع آن برای رعایت مسائل بهداشتی و حفظ سلامت شهروندان مقرر شد تا برای کاهش تجمع در مکان‌های عمومی بعضی از این اماکن تعطیل شود که مراکز تعویض پلاک نیز شامل این طرح شد، بعد از گذشت تعطیلی حدودا سه ماهه مراکز تعویض پلاک با بازگشایی آن در اواسط اردیبهشت آن هم به صورت پلاک‌های زوج و فرد شاهد ازدحام جمعیت شهروندان بوده‌ایم.

با تصمیم‌گیری‌های مجدد مقرر شد تا روال عادی مراکز تعویض پلاک از سر گرفته شود که این امر باعث شلوغی بیش از حد آن در این مدت شده است.

تمام شهروندانی که خودرو شخصی دارند حتما یکبار مسیرشان به مراکز تعویض پلاک خورده اما امان از این روزهای کرونایی که برای یک تعویض‌پلاک باید ساعت‌ها یا حتی روزها در صف‌های طولانی منتظر ماند.

مراکز تعویض‌پلاک در روزهای کرونایی کار خود را در حالی آغاز کرده که به محل تجمع خیل عظیمی از شهروندان تهرانی تبدیل شده است، افرادی که برای گرفتن پلاک خودروی‌های  جدیدشان  مجبورند در صف‌های طولانی از ساعات اولیه صبح (۴-۵) تا ظهر منتظر بمانند و شاید آن روز هم کارشان انجام نشود.

خبرنگار ایرنا بعد از دریافت گزارشات پیاپی مردمی مبنی بر شلوغی بیش از حد مراکز تعویض پلاک در تهران تصمیم گرفت برای  در  جریان  کار  قرار  گرفتن  از  ساعات  اولیه  صبح  با  بقیه  شهروندان  در  صف‌های طولانی منتظر باشد تا از نزدیک در جریان کار قرار گیرد پس به دو مرکز « چیتگر در کیلومتر ۱۲ بزرگراه شهید لشگری (جاده مخصوص تهران کرج) » و مرکز الغدیر « بلوار الغدیر-خیابان اکبرحسینی» رفت و از نزدیک با چند شهروند در صف مانده مصاحبه کرد.

بعد از طی شدن مرحله صف طولانی بالاخره خبرنگار ایرنا موفق شد حدود ساعت ١١ ظهر با خودرو شخصی خود وارد مرکز تعویض‌پلاک چیتگر شود و برای طی کردن  مراحل  تعویض  پلاک  به  پای  باجه  تحویل مدارک رفت.

 یکی از شهروندان تهرانی که خود را عرفان معرفی کرد و جوانی حدودا ۳۰ ساله بود به خبرنگار ایرنا گفت: ساعت حدود سه بامداد از خواب بیدار شدم و به خیال اینکه می‌توانم امروز کارم را انجام دهم و در صف طولانی معطل نمی‌شوم راهی مرکز تعویض پلاک چیتگر شدم.

وی ادامه داد: ما در غرب تهران ساکن هستیم و ساعت حدود چهار  بامداد بود که به پمپ بنزین وردآورد در اتوبان کرج رسیدم و با صف طولانی در آن ساعت صبح مواجه و شوکه شدم.

عرفان گفت: تا ساعت ١٢ ظهر در صف بودم و خوشحال از اینکه بالاخره می‌توانم وارد مرکز شوم و کارهایم را برای تعویض‌پلاک و گرفتن پلاک جدید برای خودرویم انجام دهم به راه خود ادامه دادم که در درب ورودی جلوی من را گرفتند و گفتند که پلاک خودرویم زوج است و امروز یکشنبه است و من نمی توانم وارد مرکز شوم.

این شهروند ادامه داد: بعد از چندین ساعت انتظار و نخوابیدن و خستگی به سوی منزل بازگشتم و تازه با دنبال کردن اخبار متوجه شدم که مراکز شماره‌گذاری نیز زوج و فرد شده‌اند یعنی خودروهایی که پلاکشان زوج است در روزهای زوج هفته و خودروهای پلاک فرد در روزهای فرد هفته تعویض پلاک می‌شوند.

عرفان گفت: البته ناگفته نماند این اطلاع‌رسانی گسترده نبود چراکه خیلی از افرادی که روزهای اول بازگشایی این مراکز به آنجا مراجعه کرده بودند از این موضوع بی اطلاع بودند.

این شهروند گفت: روز بعد نیز برای تعویض‌پلاک به مرکز چیتگر رفتم و بالاخره بعد از چندین ساعت انتظار در صف موفق شدم که به داخل راه پیدا کنم.

وی با بیان اینکه نمی توانم از برخورد نامناسب کارمندان مرکز ناراحت باشم زیرا آنها هم بسیار درگیر کار بودند افزود: در فرم تعویض‌پلاک آمده است که برای انجام تعویض پلاک باید مدارکی مانند اجاره نامه یا سندملکی، دفترچه‌بیمه، قبض آب و برق و.... لازم است و من نیز این مدارک را آماده و تحویل دادم. 

عرفان گفت: بعد از چند دقیقه اپراتور مربوطه مدارکم را روی پیشخوان گذاشت و گفت ناقص هستند، من نیز در کمال  تعجب دلیل را جویا شدم و گفت که دفترچه تامین اجتماعی شما تازه صادر شده و این خلاف قوانین است، در صورتی که در فرم مدارک همچین چیزی قید نشده بود.

این شهروند در پایان گفت: من نیز مانند خیلی دیگر از افرادی که برای تعویض پلاک آمده‌اند کارمند هستم و گرفتن مرخصی برایم سخت است اما باز مجبورم برای طی کردن همین روال یک روز دیگر از صبح تا ظهر در صف بمانم و اگر شانس با من یار باشد می‌توانم کارم را انجام دهم.

افشین شهروند دیگریست که به خبرنگار ایرنا گفت: من نیز از ساعات اولیه صبح برای تعویض‌پلاک به این مرکز مراجعه کرده‌ام و بعد از ساعت‌ها انتظار بالاخره ظهر موفق شدم که به داخل راه پیدا کنم.

وی ادامه داد: به دلیل شیوع بیماری کرونا و اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی در این مراکز یک ساعتی نیز در داخل مرکز در صف منتظر ماندم تا توانستم مدارکم را برای طی کردن مراحل به باجه مورد نظر تحویل دهم.

این شهروند افزود: کارمندان این مراکز به دلیل شلوغی بیشتر در این روزها بسیار پرمشغله هستند و شاید به نظر من تا حدودی بداخلاق شده‌اند اما باید این موضوع را در نظر داشته باشند که همه افرادی که به مراکز تعویض پلاک مراجعه می‌کنند به دلیل انتظار بیش از حد در صف نیز خسته‌اند.

افشین گفت: بعد از حدود سه ساعت و طی کردن روال طبیعی کار موفق شدم که پلاک جدید برای خودروی خود بگیرم و از اینکه مجبور نیستم روز دیگری در این صف طولانی بمانم خوشحالم.

علی‌رغم تلاش خبرنگار ایرنا برای انجام مصاحبه با مسولان این مراکز متاسفانه برای این کار از خبرنگار ایرنا مجوز کتبی درخواست کردند.

زوج و فرد تعویض پلاک برداشته شد

رئیس پلیس راهور نیروی انتظامی که متولی این مراکز هستند در این باره گفت: مراکز تعویض پلاک بیش از ۴۰ روز تعطیل بودند و به همین خاطر پس از بازگشایی آنها جمعیت زیادی برای دریافت پلاک خودروهایشان به به این مراکز مراجعه کردند.

سردار سیدکمال هادیانفر ادامه داد: پلیس در ابتدا برای کنترل جمعیت و جلوگیری از انتشار ویروس کرونا اجرای طرح شماره‌گذاری را به صورت زوج و فرد اجرا کرد و پس از گذشت چند روز و کاهش نسبی جمعیت محدودیت ارائه خدمات تعویض پلاک که بر اساس پلاک‌های زوج و فرد بود را از تاریخ ۲۷ اردیبهش امسال( شنبه گذشته) لغو کردیم.

افزود: ساعت کاری این مراکز در تهران تا ساعت ۱۷ و در استان‌ها با تشخیص رییس پلیس راهور استان تا زمان کاهش مراجعین به حالت عادی ادامه می‌یابد.

وی ادامه داد: با توجه به کاهش نسبی مراجعان به مراکز تعویض پلاک، اجرای طرح فاصله‌گذاری و مدیریت در ورود خودروها به پارکینگ‌ها با هدف جلوگیری از تجمع در سالن‌های مراکز تعویض پلاک با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی انجام می‌شود.

براساس اعلام کیانوش جهانپور رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور، تاکنون ۱۲۴ هزار و ۶۰۳ نفر در ایران به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۹۷ هزار و ۱۷۳ بهبود و متاسفانه هفت هزار و ۱۱۹نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha