مسعود گرگیج روز جمعه در گفت و گو با ایرنا وسعت باغ های انبه در هرمزگان را حدود ۲۹۰۰ هکتار اعلام کرد و ادامه داد: برداشت انبه نارس از سطح ۲ هزار و ۸۷۰ هکتار از باغهای انبه این استان از روزهای گذشته آغاز شده و اواسط خردادماه پایان مییابد.
وی خاطرنشان کرد: حدود ۶۰ درصد از محصول انبه که به صورت نارس برداشت می شود در بازارهای داخلی هرمزگان و استان های فارس، اصفهان، کرمان و تهران عرضه می شود و مابقی نیز در صنایع تبدیلی و فرآوری مصرف می گردد.
گرگیج اظهار داشت: طعم، رنگ و سالم بودن میوه درختان انبه هرمزگان باعث شده که متقاضیان زیادی داشته باشد و بندرعباس، میناب و رودان به عنوان مهمترین مناطقی هستند که بیشترین باغهای انبه استان هرمزگان در آنها قرار دارند.
انبه میوه گرمسیری است و سرشار از ویتامینهای آ-بی و سی، کربوهیدراتها، اسیدهای چرب، پروتئینها، اسیدهای عالی و مواد معدنی است.
چوب درخت انبه در ساخت وسایل چوبی، مغز هسته آن درتهیه صابون و پوست درخت انبه در صنعت چرم سازی کاربرد دارد.
این میوه شیرین و خوش طعم از جمله پرمصرفترین میوهها در جهان است و رویش آن مختص مناطق گرمسیری بوده و قدمت آن به بیش از چهار هزار سال پیش برمی گردد و مصرف آن موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
یکی از خاستگاههای اصلی این میوه گرمسیری استان هرمزگان در جنوب ایران به واسطه شرایط آب و هوایی گرم و مرطوب این منطقه است و بیشترین سطح زیرکشت انبه در ایران به این استان اختصاص دارد.
زمان برداشت میوه رسیده از باغهای انبه استان هرمزگان با توجه به موقعیت جغرافیایی، تیرماه تا نیمه شهریورماه است.
نظر شما