به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، مسجد دانشگاه تهران از ساعت ۲۲ و ۳۰ دقیقه شامگاه سهشنبه مراسم احیای شب نوزدهم ماه رمضان را آغاز میکند.
در این مراسم حجت الاسلام محمدصادقکفیل سخنرانی خواهد کرد و قرائت دعای جوشن کبیر توسط حجت الاسلام عبداللهکرمینیا و مداحی کربلاییحامد انجام میشود.
دانشگاه شریف
مراسم احیای شب نوزدهم ماه مبارک رمضان در مسجد دانشگاه شریف نیز از ساعت ۲۲ و ۳۰ دقیقه آغاز میشود و حجت الاسلام مصطفی رستمی سخنران این مراسم خواهند بود. حجت الاسلام رشدی مناجات خوانی این مراسم را بر عهده دارد.
حجت الاسلام قاسمیان نیز در شبهای بیستویکم و بیستوسوم ماه رمضان در مسجد دانشگاه شریف سخنرانی میکند.
دانشگاه علم و صنعت ایران
مراسم احیای شبهای قدر نیز از ساعت ۱۵ بامداد ۲۴،۲۶ و ۲۸ اردیبهشت ماه در مسجدالشهدای دانشگاه علم و صنعت برگزار میشود.
سخنران مراسم در شبهای احیا این دانشگاه حجت الاسلام افشاری است و سیدمحمودعلوی نیز مداحی مراسم را بر عهده دارد.
حضور در این مراسم منوط به رعایت دستورالعملهای بهداشتی و همکاری با خدام هیأت است.
دانشگاه تربیت مدرس
دانشگاه تربیت مدرس نیز به صورت آنلاین و غیرحضوری مراسم شبهای قدر را برگزار میکند و این مراسم از ساعت ۲۱ آغاز خواهد شد. حجت الاسلام سید مهدی ساداتی نژاد سخنرانی خواهند کرد و حاج امیرکاتوزیان نیز مداح مراسم است.
برنامه های مسجد دانشگاه تربیت مدرس از طریق سایت دانشگاه به آدرس https://www.modares.ac.ir/~live و سایت آپارات به آدرس https://www.aparat.com/prtmu/live به صورت زنده پخش میشود.
دانشگاه امام صادق(ع)
دانشگاه امام صادق(ع) نیز مراسم احیای شبهای قدر را از ساعت ۲۴ تا ۲ بامداد در مسجد دانشگاه به صورت مجازی برگزار میکند.
لایو اینستاگرام:
https://www.instagram.com/isu۱۳۶۱/
سامانه اسکای روم(نیازمند مرورگر کروم):
https://vc.isu.ac.ir/ch/monajat
پایگاه پخش مراسم های مذهبی:
https://heyatonline.ir/heyat/۵
سایر دانشگاه ها هنوز برنامه های خود را برای برگزاری این مراسم اعلام نکرده اند.
بر اساس بخشنامه وزارت بهداشت، درمان و آموزش، مراسم معنوی شبهای قدر با رعایت کامل و دقیق راهنماهای بهداشتی و فاصله گذاری در مساجد برگزار میشود و حضور در مساجد فقط برای شبهای قدر است.
اولویت برگزاری مراسم در فضای باز مساجد با رعایت فاصله حداقل یک متر بین افراد است. در صورت نبود فضای باز برگزاری مراسم در داخل شبستان مساجد با ۲۵ درصد ظرفیت به حالت صف نماز با رعایت فاصله حداقل یک متر میتواند انجام شود.
رعایت تهویه مناسب در محلهای بسته مانند شبستان الزامی است و اطلاع رسانی از سوی هیات امنای مساجد و بسیج محل مبنی بر حضور نیافتن بیماران خاص و بیماریهای زمینهای با خطر بالا و همچنین کودکان و سالمندان در مراسم انجام شود. هرگونه پذیرایی و توزیع نذرات ممنوع است و مدت زمان برگزاری مراسم حداکثر باید دوساعت باشد.
بر اساس این بخشنامه، جلسات مداحان مشهور میتواند در فضاهای باز مانند ورزشگاهها با ۲۵ درصد ظرفیت و رعایت فاصله گذاری اجتماعی برگزار شود. همچنین از برگزاری مراسم در مساجدی که طبق راهنمای فاصله گذاری حداقل امکانات را ندارد خودداری شود. هیات امنا، روحانی مساجد و بسیج، مسوول نظارت بر حسن اجرای برنامه برگزاری مراسم شب های قدر در مساجد هستند. مرکز امور مساجد نیز هماهنگی لازم را با مساجد برای اجرای راهنماهای بهداشتی و مفاد این نامه را داشته باشند.
حضور تمام افراد در محل برگزاری مراسم باید با ماسک و دستکش باشد و افراد شرکت کننده لازم است سجاده، مهر، قرآن، مفاتیح و چادر نماز شخصی (مخصوص بانوان) خود را همراه بیاورند.
برگزاری مراسم شبهای قدر در استان های شدیدا درگیر از جمله خوزستان مشمول این بخشنامه نمیشود و در این استان ها از برگزاری مراسم خودداری خواهد شد.
نظر شما