جواد جوانوش روز سه شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بررسی های زمین شناختی پیش از ساخت سد سومبار، گویای آن بود که تمامی زمین های بخش شمالی این شهر برای هدایت آبهای سطحی نیازمند زهکشی است اما، در این بین فقط زهکشی زمین های زراعی توسط جهاد کشاورزی انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون ۱۰۰ خانوار درگیر بالا آمدن آب های سطحی در منازل مسکونی هستند، خاطرنشان کرد: پس از بازدیدهای انجام شده مقرر شد تا کارشناسان شرکت مهندسین مشاور علل بالا آمدن آب های سطحی را بررسی کنند.
جوانوش افزود: اگرچه مردم این منطقه، سد سومبار غلامان را عامل این مشکل می دانند ولی بعد از بررسی های زمین شناسی مشخص شد، بالا آمدن آب های سطحی، ناشی از افزایش بارندگی ها در سال گذشته و عدم نفوذپذیری آب در خاک این شهر است.
بخشدار غلامان تصریح کرد: بعد از این بازدیدها و اقدامات کارشناسی مقرر شد برای جلوگیری از ورود آب های زیر سطحی در واحدهای مسکونی، شهرداری نسبت به اجرای کانالهای زهکشی و هدایت آبهای زیر سطحی به رودخانه اقدام کند.
وی افزود: اگرچه تاکنون برخی از مسیرها توسط شهرداری، زهکشی شده است اما، شتاب بخشیدن به اجرای این طرح به علت تازه تاسیس بودن شهرداری غلامان و کمبود اعتبار امکانپذیر نیست.
جوانوش با اشاره به اعلام خسارت برخی از شهروندان مبنی نفوذ آب به دیوار منازل مسکونی، اظهار داشت: تاکنون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان، از منزل ۴۵ خانوار درگیر این مسئله بازدید کرده است، ولی هنوز خسارتی مبنی بر تخریب منازل مسکونی از سوی این نهاد به بخشداری اعلام نشده است.
بالا آمدن ناگهانی سطح آبهای زیرزمینی، از ۴ ماه پیش ساکنان بخش مرزی غلامان در شهرستان راز و جرگلان در شمال استان خراسان شمالی را بهشدت نگران کرده است.
به گزارش ایرنا این اتفاق که با بالا آمدن و سرریز فاضلاب های خانگی و نمزدگی در و دیوار منازل مسکونی همراه شده ساکنان منطقه را به این فرض رسانده که احتمالا نشتی آب از سد غلامان موجب بروز این وضعیت شده است.
شهرستان مرزی رازو جرگلان ۷۰ هزار نفر جمعیت دارد و بخش غلامان به مرکزیت شهری به همین نام، یکی از بخش های سه گانه این شهرستان محسوب می شود.
نظر شما