محمدمهدی جوادیان زاده روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا ، افزود: استان ۲۵ بند تغذیه مصنوعی و پخش سیلاب به ظرفیت ۲۵ میلیون مترمکعب تحت مدیریت این شرکت دارد.
وی اظهارکرد: با اجرای پروژه های کنترل و پخش سیلاب ، ۹۰ درصد روان آب های سطحی قابلیت جذب و تغذیه در سفره های زیرزمینی را دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای یزد بیان کرد: ۸۲ درصد آب استحصالی از منابع زیرزمینی استان در بخش کشاورزی و هفت درصد آن هم در بخش صنعت و بقیه صرف شرب و بهداشت میشود .
وی تصریح کرد: با توجه به تبدیل حجم زیادی از آب مصرفی به پساب و مشکل کم آبی استان، میتوان در سامانه بازچرخانی از پساب تولیدی استفاده کرد و تولیدات صنعتی را افزایش داد.
جوادیان زاده یادآور شد: آبیاری نوین بهترین روش در بهرهوری آب حوزه کشاورزی است و اجرای این طرح تا ۵۰ درصد میزان مصرف را کاهش داده و تولید محصول را نیز افزایش می دهد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای یزد یادآور شد: طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی برای مدیریت برداشت آب در قالب ۱۵ پروژه در حال اجراست.
جوادیان زاده با اشاره به تداوم حدود ۲ دهه پدیده خشکسالی تصریح کرد: با خاموشی چاههای کشاورزی در فصل زمستان و نصب کنتور هوشمند بر روی چاههای کشاورزی از هدر رفت منابع آب زیر زمینی تا حد زیادی جلوگیری می شود.
وی ادامه داد: از مجموع سه هزار و ۷۰۰حلقه چاه کشاورزی و صنعتی ، حدود نیمی از آنها به سامانه هوشمند تجهیز شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای یزد طرح خاموشی زمستانی چاههای کشاورزی را یکی از راههای صرفهجویی آب عنوان کرد و گفت: : در سالهای ۹۵ ، ۹۶ و ۹۷ و سال ۱۳۹۸با خاموشی ۳۰، ۴۵ و ۶۰ روزه و حجمی چاهها ، ۳۰۰ میلیون مترمکعب در مصرف آب در استان صرفه جویی شد .
به گفته کارشناسان به ازای هر هکتار اجرای عملیات آبخیزداری ۲۰ تا ۲۵ درصد از حجم آب های جمع آوری شده به تقویت سفره آب های زیرزمینی منطقه کمک می کند.
امروزه با توجه به تغییرات اقلیمی ،اهمیت مهار سیلاب برای بهره مندی از آن، طرح های آبخیزداری و آبخوانداری بیش از هر زمانی مورد توجه قرار گرفت که نقش موثری در ایجاد اشتغال ، تغذیه آبخوانها، چاهها، چشمهها ، قنات ، پیشگیری و کاهش زیان های خشکسالی دارد.
در جریان بارندگی سال زراعی جاری با تمهیدات پیش بینی شده از سوی مدیریت بحران فرمانداری و تلاش مسوولان ، بخش کشاورزی ابرکوه شاهد کمترین میزان خسارت سیل بود.
اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوانداری از سوی اداره های منابع طبیعی و منابع آب شهرستان در سال های اخیر ، به خوبی نشان داد ،می توان با سرمایه گذاری بیشتر در این حوزه در مهار سیلاب موفق عمل کرد.
نظر شما