معاون استاندار فارس: برگزارکنندگان آیین شب‌های قدر به پروتکل‌های بهداشتی متعهد باشند

شیراز-ایرنا- جانشین استاندار فارس در ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا گفت: برگزارکنندگان آیین شب‌های قدر باید به اجرای دقیق پروتکل‌های بهداشتی ابلاغ شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی متعهد باشند.

عبدالرضا قاسم‌پور، سه شنبه در آستانه برگزاری نخستین شب از ایام لیالی‌قدر (شب نوزدهم ماه مبارک رمضان) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در مورد وضعیت استان فارس در شرایط شیوع کرونا ، بیان داشت: از ۳۶ شهرستان این استان، ۲۷ شهرستان دارای وضعیت سفید (کم خطر) و ۹ شهرستان دارای وضعیت زرد( خطر متوسط) هستند که در شهرستان‌های دارای وضعیت سفید از پنج روز گذشته، نماز جمعه و جماعات با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در حال برگزاری است.

برگزاری آیین شب‌های قدر در ۳۶ شهرستان فارس
وی ادامه داد: با توجه به این که هیچ کدام از شهرستان‌های استان فارس در وضعیت قرمز (پُرخطر) شیوع ویروس کرونا قرار ندارند، مجوز برگزاری آیین ویژه شب‌های قدر در ۳۶ شهرستان صادر شده است و همه این شهرستان‌ها می‌توانند مراسم‌های معنوی این ایام را با رعایت توصیه‌ها و پروتکل‌های بهداشتی برگزار کنند.

معاون استاندار فارس اضافه کرد: پس از شب‌های قدر، برگزاری نماز جماعت در مساجد و برگزاری نمازجمعه تنها در شهرستان‌های دارای وضعیت سفید امکان‌پذیر است اما شهرستان‌هایی که وضعیت آنها زرد است تا زمانی که در این وضعیت قرار دارند و شرایط آنان به وضعیت سفید تغییر نکرده است، امکان بازگشایی مساجد و برگزاری نماز جمعه در آنان وجود ندارد.

برگزاری مراسم شب‌های قدر با جمعیت کم و حداکثر به مدت ۲ ساعت
قاسم‌پور با بیان اینکه برگزاری این آیین معنوی باید با جمعیت کمتری صورت گیرد، تاکید کرد: حداکثر زمان برگزاری مراسم ۲ ساعت آنهم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی است.
جانشین استاندار فارس در ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا ادامه داد: باید ترتیبی اتخاذ شود که مردمی که تمایل دارند درآیین شب‌های قدر حضور داشته باشند از وسایل بهداشتی و لوازم حفاظتی استفاده کنند و مُهر و سجاده اختصاصی داشته باشند.

اولویت برگزاری مراسم شب‌های قدر در فضای باز مساجد است
قاسم‌پور افزود: اولویت برگزاری مراسم شب‌های قدر در فضای باز مساجد با رعایت حداقل یک متر فاصله است و اگر فضای باز وجود نداشته باشد، مراسم در داخل شبستان مساجد و باید با ۲۵ درصد ظرفیت به حالت صف نماز با رعایت فاصله حداقل یک متر برگزار شود.
به گفته وی، در محل‌های بسته مانند شبستان باید تهویه مناسب پیش‌بینی شود و این اقدام الزامی است.

بیماران زمینه‌ای به مراسم شب‌های قدر نیایند
او اظهار داشت: هیات امنای مساجد و پایگاه‌های مقاومت بسیج باید اطلاع رسانی لازم را انجام دهند تا بیماران خاص، بیماران زمینه‌ای با ریسک بالا، کودکان و سالمندان در آیین شب‌های قدر حضور نداشته باشند.
قاسم‌پور ادامه داد: همچنین هرگونه پذیرایی و توزیع نذورات ممنوع است و باید نظارت و دقت لازم در این زمینه صورت بگیرد.
جانشین استاندار فارس در ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا گفت: نشست‌های مداحان مشهور نیز می‌تواند در فضاهای باز مانند ورزشگاه‌ها با جمعیت محدود با ۲۵ درصد ظرفیت و رعایت فاصله گذاری اجتماعی برگزار شود.
وی بیان کرد: در مساجدی که امکان فاصله‌گذاری اجتماعی و حداقل امکانات را ندارند باید از برگزاری مراسم خودداری شود.
او افزود: مسوول نظارت بر حسن اجرای برنامه‌های شب‌های قدر در مساجد هیات امنا، روحانی مسجد و پایگاه‌های مقاومت بسیج هستند و همچنین مرکز امور مساجد استان فارس باید هماهنگی لازم را با مساجد برای اجرای دقیق پروتکل‌های بهداشتی داشته باشد.

لزوم استفاده از ماسک و دستکش
معاون استاندار فارس گفت: شرکت‌کنندگان در آیین شب‌های قدر باید از ماسک و دستکش استفاده کنند و سجاده، مُهر، قرآن، مفاتیح و چادر نماز شخصی (مخصوص بانوان) به همراه داشته باشند.
قاسم‌پور بیان کرد: بازرسان دانشگاه علوم پزشکی نیز علاوه بر هیات امنا، روحانیون مساجد و پایگاه‌های مقاومت بسیج، نظارت‌های لازم را در خصوص برگزاری آیین‌های شب‌های قدر انجام می‌دهند و هر کجا که با عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی مواجه شوند، تذکرهای لازم را خواهند داد.
وی ادامه داد: همه تلاش‌ها معطوف به این است که مانع شیوع ویروس کرونا شویم و سلامت مردم را حفظ کنیم.

زائران در شب‌های قدر در حرم مطهر شاهچراغ (ع) حضور نخواهند داشت
جانشین استاندار فارس در ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا همچنین در مورد برگزاری آیین شب‌های قدر در حرم مطهر احمد بن موسی شاهچراغ (ع) گفت: تولیت‌های حرم‌های مطهر امام رضا (ع)، حضرت معصومه (س)، شاهچراغ (ع)، حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) و مسجد جمکران توافق کردند که فعالیت این اماکن مقدس با یکدیگر هماهنگ باشد.
قاسم‌پور افزود: به سبب شیوع کرونا، حرمین مطهر احمد بن موسی شاهچراغ (ع) و سید علاءالدین حسین (ع) چهار روز زودتر از حرم‌های مطهر در مشهد و قم تعطیل شدند و ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا نیز تاکنون تصمیم جدیدی در مورد بازگشایی این اماکن مقدس اتخاذ نکرده است.
معاون استاندار فارس بیان داشت: فعالیت‌های حرم مطهر شاهچراغ (ع) در شب‌های قدر تنها از طریق پخش زنده از صدا و سیما و فضای مجازی خواهد بود و زائران در این حرم مطهر حتی در صحن حرم حضور نخواهند داشت.
قاسم‌پور اضافه کرد: مقرر شده است در اماکنی که هر سال شاهد حضور بیشتر مردم در شب‌های قدر بوده‌ایم، مراسم با جمعیت کمتر و رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار شود و صدا و سیما شرایطی را برای پخش مستقیم مراسم از این اماکن فراهم کند.

شهرستان‌های شیراز، جهرم، فسا، لار، گراش، مرودشت، کازرون، استهبان و سرچهان دارای وضعیت زرد و دیگر شهرستان‌های استان فارس در وضعیت سفید هستند. اعلام وضعیت سفید در برخی شهرستان‌ها به منزله رعایت نکردن موازین بهداشتی نیست، چرا که شرایط به صورت هفتگی می‌تواند متغیر باشد.

تاکنون علاوه بر شیراز در شهرستان‌های، فسا، جهرم، لارستان، گراش، آباده، مرودشت، اقلید، استهبان، خرم‌بید، رستم، کازرون، فیروزآباد، کوه چنار، کوار، سپیدان، داراب، پاسارگاد، ممسنی، زرقان، لامرد، ارسنجان، سروستان، بوانات، نی‌ریز، مُهر، زرین‌دشت، قیروکارزین، بیضا، سرچهان، فراشبند، خرامه و بختگان بیماری کرونا شایع شده است.

بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) و چهار بیمارستان شهید چمران، شهید فقیهی ، نمازی و شهید بهشتی در شیراز به عنوان مراکز پشتیبان در کنار معرفی ۹ مرکز در شیراز و ۳۶ مرکز در دیگر شهرستان‌های استان فارس برای مراجعه افراد مشکوک به کرونا به این بیماران خدمات می‌دهند، همچنین نقاهتگاه بیماران مبتلا به کرونا با ظرفیت ۲۰۰ تخت نیز در ورزشگاه شهید آیت‌الله دستغیب شیراز تجهیز شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha