۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۷:۳۷
کد خبرنگار: 3081
کد خبر: 83786474
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

مقابله با بحران کرونا، پشت دروازه‌ ناکارآمدی شورای امنیت

تهران- ایرنا- اندکی پس از کارشکنی‌های آمریکا در تصویب قطعنامه مربوط به همه‌گیری کرونا در شورای امنیت سازمان ملل، این بار از سوی آلمان و استونی پیشنهاد تصویب قطعنامه دیگری در این زمینه با هدف بررسی در این شورا مطرح شد.

به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴، پیش‌نویس قطعنامه جدید، خواستار توقف کلی و فوری خصومت‌ها در همه پرونده‌های در دستور کار شورای امنیت (حدود ۲۰ کشور بحران‌زده یا جنگ‌زده) و همچنین «تنفس بشردوستانه به مدت حداقل ۹۰ روز متوالی» با هدف مبارزه بهتر با شیوع ویروس کرونا شده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، چند روز پیش آمریکا با توسل به حق وتو به دلیل اختلاف‌نظر درباره نقش سازمان جهانی بهداشت، با تصویب پیش‌نویس قطعنامه‌ای که دو ماه پیش به ابتکار فرانسه و تونس تهیه شده بود، مخالفت کرده و مانع از تصویب آن شده بود.
آمریکا که برای سرپوش گذاشتن بر بی‌کفایتی کاخ سفید، سازمان جهانی بهداشت را هدف حملات کلامی قرار داده و بودجه کمک به این سازمان بین‌المللی را در اوضاع همه‌گیری کرونا قطع کرده، می‌کوشد این سازمان را به تبانی با چین متهم سازد.

شبکه خبری فرانس ۲۴ به نقل از سفیر استونی در سازمان ملل متحد نوشت: مایه شرمساری است که شورای امنیت مسئولیت خود در قبال بحران همه گیری کرونا را نادیده بگیرد.
وی ضمن ابراز نارضایتی از وضعیت رای گیری شورای امنیت (سیستم حق وتو)، خواستار خروج هر چه سریعتر از این بن بست شد.

سیستم رای‌گیری در شورای امنیت مبتنی بر جلب ۹ رای موافق از مجموع ۱۵ رای اعضای شورای امنیت است که الزاما باید شامل ۵ رای موافق اعضای دائم شورا باشد. انگلیس، فرانسه، روسیه، چین و آمریکا پنج عضو دائم شورای امنیت هستند که مخالفت آن‌ها در رای گیری قطعنامه‌ها اصطلاحا «وتو» نامیده می‌شود.

جامعه جهانی بارها خواستار اصلاح و بازنگری منشور سازمان ملل متحد از جمله سیستم رای‌گیری شورای امنیت شده است تا در بحران‌های جهانی، یک کشور خاص از اعضای دائم همچون ایالات متحده آمریکا نتواند با یکجانبه‌گری مانع از تحقق صلح و امنیت بین‌الملی شود.
2023

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha