به گزارش تارنمای وزارت امور خارجه فرانسه، «اَگنس وَن درمال» در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره واکنش فرانسه نسبت به تهدیدهای آمریکا برای بازگرداندن همه تحریمهای سازمان ملل علیه ایران در صورتی که شورای امنیت این سازمان از تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه تهران خودداری کند، آن را به موضع فرانسه در نشست خبری روز ۲۹ آوریل(۱۰ اردیبهشت) ارجاع داد و گفت: ما همچنین همه نتیجهگیریها اعم از حقوقی و سیاسی از خروج آمریکا از توافق برجام در ماه می(اردیبهشت) ۲۰۱۸ را استخراج میکنیم.
سخنگوی وزارت خارجه فرانسه در نشست خبری ۲۹ آوریل در پاسخ به این پرسش که «موضع فرانسه در رابطه با پایان تحریم فروش سلاحهای متعارف به ایران در اکتبر(مهرماه) سال ۲۰۲۰ که در توافق برجام لحاظ شده چیست؟ آیا فرانسه خواهان تمدید این تحریم خواهد شد؟» گفته بود: فرانسه به پایبندی به توافق وین و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل عمیقا" متعهد است.
وی افزود: برداشته شدن ممنوعیت تسلیحاتی سازمان ملل در ماه اکتبر آینده که در قطعنامه ۲۲۳۱ پیشبینی شده، احتمالا" پیامدهای اساسی برای امنیت و ثبات منطقه خواهد داشت.
سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه گفته بود: ممنوعیت اتحادیه اروپا تحت شرایط توافق وین پس از سال ۲۰۲۰ و تا اکتبر سال ۲۰۲۳ همانند ممنوعیتهای سازمان ملل در خصوص کالاها و فناوریهای بالستیک ادامه خواهد یافت.
وی افزود: فرانسه قصد دارد برای مقابله با این مساله با شرکای E۳ خود، موافقان وین و شورای امنیت مشورت نزدیک داشته باشد.
درمال گفته بود: این کشور همچنان کاملا" نسبت به کاهش تنشها در منطقه متعهد است.
«برایان هوک» نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، در یادداشتی در روزنامه «وال استریت ژورنال» گفته بود، در صورت تمدید نشدن تحریمهای تسلیحاتی شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران، واشنگتن میتواند همه تحریمهای این سازمان علیه تهران را بازگرداند.
این اظهارات واکنشهایی به دنبال داشته است؛ از جمله نمایندگی دائم چین در سازمان ملل متحد، آمریکا را ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت درباره توافق هستهای ایران دانست و گفت: این کشور حقی برای تمدید محدودیت تسلیحاتی ایران یا فعال کردن مکانیسم ماشه ندارد.
همچنین «ریچارد نفیو» طراح اصلی تحریمهای ایران درباره طرح تیم ترامپ برای تمدید تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه تهران تاکید کرد: هیچ مرجع عالی قضایی وجود ندارد که اعتبار تفسیر واشنگتن را تایید کند و اجرای قطعنامه، به تصمیم اعضای سازمان ملل بستگی دارد و کاخ سفید نمی تواند به سادگی این مکانیزم را بازگرداند.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در هجدهم اردیبهشت ۱۳۹۷ به طور رسمی اعلام کرد آمریکا دیگر مشارکتکننده برجام نیست و دستور داد تحریمهای غیرقانونی و یکجانبه آمریکا علیه مردم ایران را بازگردانند.
با گذشت ۲ سال از این اقدام تروریستی، اکنون مایک پمپئو وزیر نفرت دولت ترامپ در تفسیری خودخوانده مدعی شده است به عنوان مشارکتکننده قطعنامه ۲۲۳۱ است و حق دارد از مکانیسم ماشه برای تمدید محدودیت تسلیحاتی ایران استفاده کند.
این ادعا علاوه بر اینکه مخالف نص صریح قطعنامه است که در واقع بخشی از توافق هستهای ایران محسوب میشود، با مخالفت بیشتر طرفها به ویژه جمهوری اسلامی ایران مواجه شده است.
2023
نظر شما