تورج دماوندی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه در زمینه تهیه واکسن هیچ مشکلی وجود ندارد، افزود: جمعیت هدف در این واکسیناسیون گوسفند و بز است که به مدت ۴۵ روز تداوم خواهد داشت.
وی ادامه داد: ۱۷ اکیپ دامپزشکی ۲ نفره اعم از دولتی و خصوصی در این زمینه فعال هستند که تمامی دامهای سبک در ۶۰۰ روستای شهرستان ارومیه را پوشش میدهند.
وی اظهار داشت: در حال حاضر کمبودی در زمینه تامین واکسن بیماری تب برفکی در این شهرستان وجود ندارد و به اندازه کافی واکسن با مشارکت بخش دولتی و خصوصی تامین شده است.
رییس شبکه دامپزشکی ارومیه ادامه داد: در این راستا و برای جلوگیری از شیوع این بیماری دامی آموزشهای لازم به دامداران در زمینه رعایت نکات بهداشتی به صورت مداوم ارایه میشود.
«دماوندی»، در زمینه واکسیناسیون طیور در این شهرستان نیز بیان کرد: همزمان با اجرای مایهکوبی دامهای سبک بر علیه تب برفکی، اکیپ دیگری از دامپزشکی استان طیور موجود در ۶۰۰ روستای این شهرستان را نیز علیه بیماری نیوکاسل مایهکوبی میکنند.
وی اضافه کرد: آماری از تعداد طیور روستایی در ارومیه در دست نیست زیرا اغلب به صورت سنتی و در کنار دامداری و کشاورزی برای تهیه مصرف روزانه اقدام به نگهداری طیور میکنند.
وی بیان کرد: فاز اول این طرح سال گذشته با حضور مسوولان استانی و همکاری بسیج سازندگی در ارومیه اجرا شد و فاز دوم نیز هماکنون دردست اقدام و اجراست.
به گزارش ایرنا نیوکاسل از بیماریهای مسری طیور است؛ عامل این بیماری ویروسی از خانواده «پارامیکسوویریده» است که در مدت ۳۰ دقیقه در دمای ۶۰ درجه سانتیگراد و در مدت زمان سه ساعت در ۵۶ درجه سانتیگراد غیرفعال میشود.
تب برفکی نیز یک بیماری ویروسی واگیردار در دام است که شیوع این بیماری در دام به شدت اقتصاد دامداران را تحت تاثیر قرار میدهد؛ شیردهی، وزنگیری دام و تولیدمثل، سه شاخصه مهم و موثر بر اقتصاد دامدار است که شیوع بیماری تب برفکی موجب افت شیر در گاو شیری، سقط جنین و افت وزن در دام میشود و در واقع اقتصاد دامداران را فلج میکند.
نظر شما