به گزارش روز شنبه خبرگزاری رویترز از سیدنی، «ژانگ ژگوآنگ» معاون وزیر امور خارجه چین در آستانه مجمع جهانی بهداشت و پس از کنفرانس تلفنی با ۹ کشور واقع در حاشیه دریای کارائیب، با متحدان چین در اقیانوس آرام تشکیل جلسه داد.
قرار است نشست مجمع جهانی بهداشت روز ۱۸ ماه می (۲۹ اردیبهشت) برگزار و طرحی پیشنهادی درمورد تحقیقات مستقل از منشا ویروس کرونا که چین مخالف آن است، در این مجمع به بحث و تبادل نظر گذاشته شود.
چین از طرح پیشنهادی استرالیا برای تحقیقات مستقل درمورد منشا شیوع کرونا خشمگین شده و آمریکا را به ترغیب کشورهای دیگر برای حمایت از مشارکت تایوان به عنوان عضو ناظر در مجمع جهانی بهداشت متهم کرده است.
به موجب مقررات سازمان جهانی بهداشت، تایپه نمیتواند در نشستهای این سازمان شرکت کند، زیرا طرفی تلقی میشود که پکن نمایندگیاشرا برعهده دارد.
براساس این گزارش، «پاتریک پروآیتو» وزیر امور خارجه پاپوآ گینه نو ریاست مشترک نشست متحدان چین در اقیانوس آرام را برعهده داشت که در جریان آن ۱۰ کشور شرکت کننده در مورد نحوه پاسخگویی به بیماری کووید – ۱۹ مذاکره کردند.
در این نشست، طرح پیشنهادی چین برای اختصاص کمکهای مالی و تجهیزات پزشکی برای مقابله با کووید – ۱۹ مورد بحث قرار گرفت و مقامهای وزارت امور خارجه کشورهای فیجی، ساموآ، پاپوآ گینه نو، وانواتو، ایالت فدرال میکرونزی، جزایر کوک، تونگا، کشور جزیرهای نیووی، جزایر سلیمان و کیریباتی حضور داشتند.
۱۵ متحد دیپلماتیک تایوان در جزایر اقیانوس آرام و دریای کارائیب قرار دارند. سال گذشته، جزایر سلیمان و کیریباتی از پکن اعلام حمایت کردند.
بیانیهای که از طرف سفارتهای چین در چند کشور اقیانوس آرام و کانبرا منتشر شد، حاکی است که شرکت کنندگان در این کنفرانس تلفنی بر مخالفت با سیاسی کردن کرونا یا برچسب زدن بر این ویروس تاکید کردند.
این کشورها در عین حال چین را به خاطر رویکرد شفاف و مسئولانهاشدر اتخاذ تمهیدات به موقع و قوی در ارتباط با کرونا و به اشتراک گذاشتن تجارب خود برای مهار این بحران ستودند.
براساس بیانیه وزارت امور خارجه چین، کشورهای منطقه کارائیب نیز متعهد به حمایت از اصل یک چین شدند و وعده دادند از پکن در زمینه منافع اصلیاشحمایت کنند.
واشنگتن، پکن را به مخفی کردن واکنش اولیهاشبه شیوع ویروس کرونا متهم کرده است.
استرالیا که بزرگترین کشور اهداکننده کمک به جزایر اقیانوس آرام است، از بابت افزایش نفوذ چین در این منطقه نگران است و کمکهای کروناییاشرا در هفته گذشته افزایش داده است.
استرالیا به سازمان جهانی بهداشت برای تامین ۱۵۰ هزار آزمایش کرونای اقیانوس آرام کمک کرده و کیتهای آزمایشی و پرسنل نظامی را از طریق هوایی به پاپوآ گینه نو انتقال داده است. کانبرا همچنین ۸ میلیون دلار به فیجی برای مهار بحران کرونا کمک مالی کرده است.
تایوان نیز برای متحدانش در اقیانوس آرام کمکهای کرونایی فرستاده و ۱۴ متحد از ۱۵ متحد تایوان نیز پیشنهاداتی به سازمان جهانی بهداشت ارائه دادهاند تا اجازه ورود تایوان به مجمع جهانی بهداشت صادر شود. اما وزارت امور خارجه چین اعلام کرد کشورهایی که از مشارکت تایوان در مجمع جهانی بهداشت حمایت میکنند، درصدد مختل کردن فعالیت این مجمع هستند و همکاری جهانی برای مقابله با کرونا را تضعیف میکنند.
چین میگوید مشارکت پکن در مجمع جهانی بهداشت باید با اجازه پکن انجام شود. چین از سال ۲۰۱۷ با این مساله مخالفت کرده است.
نظر شما