سیدعلی اصغر میرخلیلی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در آستانه روز قدس اظهار داشت: اقداماتی همچون انتشار پیام های حمایت آمیز از مردم مظلوم فلسطین و تولید محتوای مرتبط با این مساله در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی، می تواند به زنده نگه داشتن این روز در دوران کرونایی، کمک کند.
وی بیان داشت: اتفاقا بخصوص با توجه به اینکه همواره صدای جهان اسلام در رسانه های تصویری دنیا، سانسور می شود، ایجاد هشتک و موج صهیونیسم ستیزی در فضاهایی مانند اینستاگرام و سایر شبکه های اجتماعی، میتواند محکم تر و البته راحت تر، صدای مظلومیت فلسطین و جهان اسلام را به گوش مردم جهان برساند.
استادیار گروه معارف دانشگاه علوم پزشکی البرز خاطر نشان کرد: حتی این روزها شاهد برد رسانه ای لایوهای اینستاگرام هستیم که در این زمینه نیز میتوان با برقراری لایو در این شبکه با صاحبنظران و سیاستمداران برجسته، به ایجاد موج و جریان جدیدی در جهانی سازی مظلومیت فلسطین، پرداخت.
هویت فلسطین و قدس در ماهیت معامله قرن از بین می رود
میرخلیلی با اشاره به اینکه هویت فلسطین و قدس در ماهیت معامله قرن از بین می رود گفت: در طرح ماهیت معامله قرن به اصطلاح سازش، فلسطین به سه بخش تحت نظارت مصر، اردن و رژیم صهیونیستی تقسیم می شود و دیگر عملا در دوره بلند مدت، دولت فلسطینی وجود نخواهد داشت و هویت فلسطین و قدس شریف که محور اتّحاد فلسطینیان و جهان اسلام است، از بین می رود که با توجه به این مساله امکان دنبال کردن حقوق آوارگان فلسطینی در مجامع بین المللی از بین خواهد رفت.
وی افزود: ملحق شدن دره اردن و شهرک های اشغالی به نقاط تحت تصرف اسرائیل، معرفی قدس به عنوان پایتخت اسرائیل و لزوم چشم پوشی فلسطینی ها از حاکمیت بر اماکن مقدس حرم شریف بیت المقدس، به رسمیت شناختن دولت یهودی توسط فلسطینی ها، حذف متون درسی ضد اسرائیلی از جمله مفاد این طرح است. در این طرح حتی به فلسطین اجازه داشتن ارتش و سلاح قوی نخواهد داده شد و فقط تجهیزاتی در سطح پلیس خواهد داشت.
این استادیار ادامه داد: همچنین در حالی که طبق مذاکرات اسلو قرار بود که کشورهای عربی بعد از باز پس گرفتن نقاط اشغالی و تاسیس کشور مستقل فلسطین، به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی بپردازند، در این معامله بدون دریافت زمین و یا تاسیس کشور مستقل فلسطین و حتی به رسمیت شناختن مرزهای 1967، با رژیم صهیونیستی روابط عادی دیپلماتیک را برقرار کنند.
به گفته وی؛ بر اساس این طرح، تشکیل دولت مستقل فلسطین و طرح دو دولتی مطرح نیست، بلکه هدف از آن ایجاد یکسری تشکیلات اداری برای مدیریت مسائل فلسطینی ها است که از پول، روابط خارجی و حاکمیت برخوردار نیست و عملا راه را برای تشکیل دولت فلسطینی می بندد.
طرح ماهیت معامله قرن برای از بین بردن انسجام داخلی در نیروهای فلسطینی است
وی با اشاره به چرایی مطرح شدن این طرح توسط دونالد ترامپ بیان داشت: در حالی که یپش از این همواره طرح های، ناظر به نزاع فلسطینی- صهیونیستی بود، اما به نظر می رسد که طرح مذبور کاملا ناظر به تلاش برای ایجاد گسست در میان نیروهای فلسطینی و از بین بردن انسجام داخلی آنهاست.
وی گفت:در این طرح آمریکا در نقش یک مصلح، مدعی تحقق صلح در قالب پروژه «دو دولت برای دو ملت» است، اما همانطور که برای خیلی ها روشن شده است، هدف اصلی این طرح، یهودی سازی فلسطین است. البته آمریکایی ها برای تحقق این طرح، اقدامات جدی را در پیش گرفتند که از جمله می توان به انتقال سفارت این کشور از تل آویو به بیت المقدس و یا متاسفانه رایزنی با برخی از کشورهای اسلامی اشاره کرد و از سوی دیگر سعی دارند با قطع برخی فشارها علیه جریان های داخلی فلسطین، آنها را وادار به پذیرش این طرح بکنند.
میرخلیلی بیان داشت: مهمترین دلیل ارائه این طرح توسط ترامپ، در کنار اینکه این طرح برای وی مصرف داخلی دارد و قصد دارد لابی های آمریکایی را برای انتخاب مجدد و حتی مطرح کردن خود به عنوان کسی که مساله فلسطین را حل کرده است، همراه سازد، وجود یکسری زمینه های داخلی در فلسطین و فرا منطقه ای به مطرح کردن این معامله، کمک کرده است.
استادیار گروه معارف دانشگاه علوم پزشکی البرز به زمینه هایی که باعث مطرح شدن معامله قرن شد اشاره کرد و گفت: به طور کلی یکسری زمینه های سیاسی، همچون شکست طرح های پیشین صلح، باعث شده که آمریکا مشروعیت بخشی به موجودیت اسرائیل در منطقه را از مسیری دیگری دنبال کند. بخصوص آنکه همواره لابی های صهیونیستی در ساختار سیاسی آمریکا فعال بوده و در دوره ترامپ این مساله به اوج خود رسیده است.
وی افزود: متاسفانه نزاعی که نیز همواره بین نیروهای داخلی فلسطین بوده است، به مطرح شدن این طرح تا حدی کمک کرده است. در کنار این مساله باید به همراهی برخی از کشورهای اسلامی همچون عربستان نیز اشاره کرد که بعد از روی کار آمدن بن سلمان، میرخلیلی ابراز کرد: به طور آشکار سیاست های تقابلی خود را با رژیم صهیونیستی به کنار گذاشته و طرح سازش آمریکایی را به شدت دنبال می کنند. در این میان پررنگ کردن خطر ایران شیعی بهانه ای برای تحریک برخی کشورهای منطقه و پیشبرد راهبرد امریکا در منطقه شده است.
مطالبات مردم در کشورهای اسلامی تغییر کرده است
وی تغییر مطالبات مردم در کشورهای اسلامی را یکی دیگر از زمینه های طرح این پروژه صهیونیستی دانست و گفت: در حالی که پیش از این یکی از مطالبات مردم در کشورهای اسلامی و حتی خیزش های اسلامی، مساله قطع ارتباط با رژیم صهیونیستی بود، اما آمریکا سعی کرده است این مطالبه خواهی مسلمانان را تحت تاثیر قرار دهد.
استادیار گروه معارف دانشگاه علوم پزشکی البرز با اشاره به امکان تحقق عملی این طرح گفت: همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند این کار قطعاً به نتیجه نخواهد رسید، و با توجه به احمقانه بودن این طرح، ایشان تاکید داشتند که حتی طرح قبل از مُردن ترامپ میمیرد.
وی گفت: چند عامل مانع جدی تحقق این طرح است چراکه در کنار مواضع جمهوری اسلامی ایران که همواره در کنار مردم مظلوم فلسطین حضور داشتند و مسلمانان جهان نیز چشم امیدشان به این کشور بوده است، و قطعا اجازه نخواهد داد که این معامله سراسر نگنین به سرانجام برسد، افکار عمومی جهان اسلام نیز خوشبختانه به صورت جدی در مقابل این طرح مقاومت و واکنش نشان داد. وی خاطر نشان کرد: با وجود همسویی برخی از کشورهای جهان اسلام همچون عربستان، اردن و مصر با این طرح همسویی هایی داشتند، اما در این کشورها، جریان هایی وجود دارد که اجازه توفیق این طرح را نخواهند داد. جریان سیاسی مذهبی مثل اخوان المسلمین مصر، همواره نشان داده است که در مقابل چنین طرح هایی کوتاه نخواهد آمد.
میرخلیلی از واکنش های گروه های سیاسی در خصوص این طرح خبر داد و گفت: از دیگر نکات امیدوارکننده در مواجهه با این طرح، واکنش گروه های سیاسی فلسطینی بود که علیرغم اختلافاتی که پیش از در مسائل مختلف داشتند، حاضر به پذیرش این معامله نشدند بنابراین طرح که کاملا یکسویه و به نفع اسرائیلی ها است و به نوعی تعبیر رویای نتانیاهو است، به شکست خواهد انجامید.
فلسطین مساله اول و مشترک تمامی کشورهای اسلامی است
وی با بیان اینکه فلسطین مساله اول و مشترک تمامی کشورهای اسلامی است ادامه داد: اگرچه برخی کشورها به این مسئولیت خود توجه ندارند، اما جمهوری اسلامی همواره به این مسئولیت شرعی و دینی خود توجه داشته است. آموزه های دینی بسیاری وجود دارد که شرط مسلمان بودن را توجه و اهتمام به امور سایر مسلمانان می داند که به نظر می رسد در وضعیت کنونی، فلسطین از اهمیت و اولویت زیادی برخوردار است.
استادیار گروه معارف دانشگاه علوم پزشکی البرز ادامه داد: ضمن آنکه طبق قانون اساسی کشورمان، دفاع از حقوق مسلمانان و حتی حمایت از مستضعفین و نهضت های آزادی بخش، یکی از اهداف سیاست خارجی است که علاوه بر این، حمایت از فلسطین برای جلوگیری از تهدیدات اسرائیل و در راستای منافع ملی کشورمان است. همانطور که میدانید شعار از نیل تا فرات، از آرمان های این رژیم است و برای رسیدن به آن به دنبال توسعه طلبی و تجاوز به سایر نقاط بعد از فلسطین خواهند بود که منافع ملی نیز اقتضاء می کند که از گسترش تهدیدات این رژیم جلوگیری کنیم.
نظر شما