سعید خدایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این میزان اعتبار برای خرید ۹۵ دستگاه انواع ادوات کشاورزی شامل ۲۰ دستگاه تراکتور، ۷۴ دستگاه دنبالهبند تراکتور و یک دستگاه کمباین هزینه شده است.
وی ادامه داد: از این تعداد، امسال ۶ دستگاه تراکتور با اعتباری بالغ بر یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال تحویل کشاورزان این شهرستان شده و مابقی آنها نیز در سال گذشته تحویل متقاضیان شده است.
وی اضافه کرد: ۸۰ درصد هزینه کل خرید این ادوات کشاورزی با اهدای تسهیلات و توسط جهاد کشاورزی و ۲۰ درصد باقی مانده نیز از محل آورده شخصی کشاورزان تامین شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شاهیندژ ضریب مکانیزاسیون این شهرستان را هفتدهم اسب بخار در هکتار دانست و گفت: افزایش سرعت و دقت در کار، پایین آمدن نیاز به کار با دست کشاورز و افزایش راندمان از مزایای ارتقای ضریب مکانیزاسیون در بخش کشاورزی است.
خدایی عنوان کرد: برای دستیابی به ضریب مکانیزاسیون مناسب، سالانه بیش از ۲۰ میلیارد ریال تسهیلات از محل خط اعتباری مکانیزاسیون به کشاورزان این شهرستان پرداخت میشود.
وی اضافه کرد: مکانیزاسیون موجب افزایش توان عملیات داشت، کاشت و برداشت در مزارع و باغها شده و علاوه بر آن، موجب پایین آمدن هزینه تولید، افزایش کیفیت محصول، کاهش ضایعات و اقتصادیتر شدن تولید میشود.
وی بیان کرد: همچنین سال گذشته از محل یارانه ابلاغی پروژه جامع زراعت در راستای احیای دریاچه ارومیه هشت میلیارد ریال جذب و برای تامین انواع ادوات کشاورزی شامل سمپاش توربولاینر، دستگاه نشاکار ریشه لخت چغندرقند و یک دستگاه ردیفکار پنوماتیک غلات هزینه شد.
مکانیزاسیون کشاورزی به معنای استفاده از ادوات مکانیکی و فناوری در زراعت است که با تاثیر چشمگیر بر افزایش بهرهوری کشت و کار، نقش مهمی در توسعه کشاورزی و حرکت به سوی توسعه پایدار دارد.
شاهیندژ در مجموع دارای ۸۵ هزار هکتار زمین زراعی و باغی است که از این مقدار ۶۵ هزار هکتار به صورت دیم و مابقی هم به صورت آبی کشت میشود.
این شهرستان در جنوب آذربایجانغربی و ۲۰۵ کیلومتری مرکز استان قرار دارد.
نظر شما