۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۷:۰۴
کد خبرنگار: 896
کد خبر: 83791546
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بساط‌های جاده‌ای، ناامن برای مردم و مسافران

۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۷:۰۴
کد خبر: 83791546
بساط‌های جاده‌ای، ناامن برای مردم و مسافران

ساری - ایرنا - فروشندگان محصولات و کالاها درحاشیه جاده‌های مازندران که در سالهای اخیر این جاده‌ها را با پهن کردن انواع بساط ناامن کردند، اینروزها بی توجه به نکات بهداشتی مرتبط با کرونا فعالیت دارند.

این افراد بسته به فصل برداشت محصولات  با بار زدن محصولاتی از قبیل پیاز ، گوجه ، سیب زمینی ، کاهو و غیره بر روی نیسان و وانت های خود بساط فروش را در حاشیه جاده های استان پهن می کنند.عرضه مستقیم این محصولات باعث کم شدن قیمت آنها به نسبت بازارهای درون شهری شده و به همین دلیل افراد زیادی خریدار این نوع محصولات هستند.

خرید از این فروشندگان مزیت های اقتصادی را برای خریداران به همراه دارد اما در شرایط ویژه کنونی جامعه و درگیری با بیماری کرونا نیاز است تا چهارچوب ها و شیوه های داد و ستد بهداشتی در تمامی صنوف پیاده شود.

برای این منظور ستاد ملی مقابله با کرونا پروتکل های بهداشتی برای هر صنف مشخص کرده است که از آن جمله استفاده از کارتخوان، عدم دریافت پول ، ورچین و دست زدن به میوه ها و کالاها توسط فروشنده و یا استفاده از دستکش توسط خریداران به هنگام گرفتن کالا است.

فروشندگان حاشیه جاده های مازندران  در مکان هایی مبادرت به این کار می کنند که کم دسترس تر از دیگر صنوف است و این مساله باعث شده تا  نکات و پروتکل های بهداشتی را رعایت نکنند که خود می تواند کانونی برای انتقال بیماری باشد .

مشاهدات مکرر خبرنگار ایرنا در جاده های مازندران نشان می دهد در این مدت سه ماهه بروز کرونا همواره این فروشندگان در جاده های استان‌حضور داشتند و فروش محصولات و کالاها را انجام می دادند .

علی یکی از خریداران میوه از بساط این فروشندگان است که به گفته خودش در مسیر رفت و آمد از منزل در بابل به محل کار در ساری از این افراد کالا خریداری می کند .

او به خبرنگار ایرنا گفت : بخاطر قیمت ارزانتر محصولات این فروشندگان به نسبت مغازه های داخل شهر غالبا خریدهای خود را از اینجا انجام می دهم .

وی افزود : از بساط آنها می توانیم میوه ها را دستچین بکنیم و این یکی دیگر از مزیت های خرید بدین شکل است .

این شهروند بابلی همچنین درباره کرونا و تاثیر اینگونه خرید کالا بر انتقال آن گفت : البته قبول دارم که این فروشندگان جاده ای پروتکل های بهداشتی از قبیل ماسک ، دستکش یا نگرفتن پول نقد را رعایت نمی کنند اما ارزان بودن باعث شده تا خیلی ها ریسک خطر کرونا را قبول بکنند .

احمدرضا شهروند قائمشهری کناره جاده مشغول خرید هندوانه است . او گفت : غالب خرید و فروش در این مکان ها به صورت دستی و سنتی انجام می شود و خبری از رعایت پروتکل های بهداشتی نیست .

وی افزود : در این دوران کرونایی و تشدید نظارت ها برای کنترل بهداشت و رعایت موارد آنها تا بحال ندیدم که بازرسی از نحوه فعالیت این فروشندگان انجام شود انگار این بخش تافته جدا بافته از بخش های دیگر بازار هستند .

دلخوری اصناف از فعالیت فروشندگان جاده ای 

نایب رییس اتاق اصناف مازندران با اشاره به اینکه صنوف دارای کد فعالیت از سوی بازرسان بازدید و نظارت می شوند گفت  : این نظارت ها تنها در زمان کرونا نیست و بلکه همواره این صنوف به صورت مرتب درخصوص مسائل بهداشتی و یا قیمت گذاری مورد نظارت و بازرسی قرار می گیرند .

عباس رمدانی ادامه داد : اما افرادی که محصولات خود را در حاشیه جاده ها می فروشند کنترل و نظارت خاصی بر این بخش صورت نمی گیرد .

وی اضافه کرد : کرونا باعث شد تا صنوف براساس مصوبات ستاد ملی مدتی تعطیل شوند که این مساله باعث کاهش درآمد آنها شد اما با توجه به شرایط جامعه این بخش از اقتصاد کشور همراهی های لازم را کرد .

وی درباره فروشندگان جاده ای نیز گفت : نمایندگان اصناف مازندران در جلسات مقابله با کرونای استان در این خصوص گلایه های خود را مطرح کردند که در حالیکه تمامی صنوف خود را ملزم به رعایت پروتکل های بهداشتی کرده اند برخی افراد فاقد پروانه کسب در جاده ها عرضه و فروش محصولات دارند .

رمدانی تاکید کرد : گلایه ها به  این شیوه فعالیت افراد برای عرضه و فروش اعلام شد اما می بینیم این افراد همچنان بدون رعایت موازین فعالیت می کنند .

الزامات کرونایی استثنا ندارد 

مدیر کل پدافند غیر عامل استان مازندران  به خبرنگار ایرنا گفت : ستاد ملی مقابله با کرونا برای تمامی مشاغل پروتکل های بهداشتی تدوین و ارائه کرده است که مجموعه هاموظف به اجرای آنها هستند.

حمید بخشی افزود : غالب پروتکل های بهداشتی صنوف مربوط به رعایت بهداشت ، استفاده از ماسک ، دستکش ، دستگاه کارتخوان و فاصله گذاری ها است که همه صنوف ملزم به رعایت آنها هستند .

وی در خصوص فعالان در زمینه فروش محصولات در جاده ها ادامه داد : با توجه به مکان‌فعالیت آنها که در فضای باز می باشد به نوعی فاصله گذاری رعایت می شود  اما عدم رعایت مسائل بهداشتی موجب انتقال ویروس می شود .

بخشی گفت :با توجه به اینکه این افراد در حاشیه جاده ها فعالیت می کنند نظارت بر نحوه فعالیت و رعایت نکات بهداشتی جز وظایف اداره راهداری است تا تخطی از پروتکل های بهداشتی صورت نگیرد .

مدیر کل راهداری استان مازندران نیز گفت : وجود و فعالیت فروشندگان در حاشیه جاده ها به نوعی سد معبر در این‌ مسیرها به شمار می رود حال آنکه در شرایط خاص کرونایی هرگونه فعالیت و کسب و کار الزامات خاص خود را دارد .

عباسعلی نجفی افزود : افراد برای خرید از این فروشندگان در حاشیه جاده ها توقف می کنند که این خود یکی از عوامل تصادف به شمار می رود .

وی ادامه داد : راهداران با مشاهده این افراد تذکر به آنها می دهند تا بساط خود را جمع بکنند اما بدلیل نداشتن اختیارات قانونی برای جمع کردن بساط آنها عملا تذکرات هم تاثیر ندارد .

مدیر کل راهداری مازندران گفت : برغم‌این محدودیت های کاری ، راهداران استان برای حفظ امنیت جاده ها و نیز کنترل ویروس کرونا بواسطه فعالیت این فروشندگان به آنها تذکر می دهند تا بساط خود را جمع بکنند .

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha