در این نشست که به مناسبت هفتاد و دومین سالگرد اشغال فلسطین (روز نکبت) به همت کارزار همبستگی با ملت فلسطین و سازمان «صدای یهودیان برای صلح»، در فضای مجازی برگزار شد، سخنرانان طرح الحاق فلسطین به سرزمینهای اشغالی را محکوم کردند.
راجر واترز خواننده و نوازنده گروه مشهور پینک فلوید در سخنانی متذکر شد که به رغم تلاشهای رژیم تلاویو برای حذف هویت فلسطین، حمایت از آرمانهای این کشور رو به افزایش است.
وی گفت: من قلبا باور دارم که آرمانهای فلسطین هر روز بیش از گذشته مشهود، غیرقابل انکار و عیانتر میشود.
این هنرمند انگلیسی در انتهای اظهارات خود قطعهای را که به مناسبت ۷ دهه اشغالگری رژیم صهیونیستی آماده کرده بود نواخت. در بخشی از این قطعه او زمزمه کرد: ما دوباره دست به دست هم در فلسطین قدم خواهیم زد، سرزمینمان را پس خواهیم گرفت.
زویلیولیل ماندلا نوه نلسون ماندلا نیز در سخنانی عنوان کرد که با شیوع ویروس کرونا، جهان بخشی از سختیهایی را که فلسطینیان در ۷ دهه گذشته تجربه کردهاند لمس کردند. وی افزود: امروز مردم جهانی در حالی در خانههای خود محصور هستند که فلسطینیان در ۷۲ سال گذشته این حس را در سرزمینهای اشغالی در نوار غزه و کرانه باختری تجربه کردهاند.
ماندلا ادامه داد: اینک فلسطینیان زنجیره اسارت را آنچنان که ما در آفریقای جنوبی در مقابل رژیم سرکوب گر آپارتاید شکستیم، در مینوردند. پس ما تا طلوع آزادی آنها همراهشان ایستادگی میکنیم.
در همین حال عمر برغوتی از جنبش بایکوت، (جنبش عدم سرمایهگذاری و تحریم رژیم صهیونیستی) در سخنانی از سازمانها و شرکتهای بینالمللی خواست تا از تجارت با رژیم صهیونیستی خودداری کنند. وی که آخرین سخنران این برنامه بود، کلید پیروزی در این مبارزه را قرار دادن منافع انسانی بالاتر از سود مالی توصیف کرد.
«روز نکبت» سالگرد اشغال اراضی فلسطین و آواره شدن صدها هزار فلسطینی، توسط باندهای صهیونیستی است که در پانزدهم ماه ‘می ‘ سال ۱۹۴۸ میلادی روی داد.
این روز یادآور کوچ اجباری میلیونها فلسطینی از سرزمینهای آباء و اجدادیشان است که با یورشهای نظامیان صهیونیستی تحت حمایتهای گسترده انگلیس و آمریکا به وقوع پیوست و سرمنشاء بسیاری از جنایات هولناک و ضدبشری صهیونیستها در کشورهای منطقه شد.
اشغالگران صهیونیست پس از حمله به ۷۷۴ روستا و شهر در سرزمینهای فلسطینی و کشتار ۱۵ هزار غیرنظامی مسلمان و مسیحی حدود ۸۰ درصد از خاک فلسطین را اشغال کردند و بازماندگان این فاجعه انسانی را به کرانه باختری رود اردن، باریکه غزه و کشورهای همسایه مانند سوریه، اردن و لبنان کوچاندند.
آوارگی فلسطینیان پیامد شکلگیری نخستین هستههای صهیونیسم در سال ۱۸۹۷، (۱۲۷۶ شمسی) در شهر «بال» سوییس و واگذاری قیمومیت فلسطین به بریتانیا و سپس صدور اعلامیه «بالفور» از سوی وزیر امور خارجه وقت انگلیس در سال ۱۹۱۷ بود و سرانجام سازمان ملل متحد در سال ۱۹۴۷ با قطعنامه ۱۸۱، فلسطین را به دو بخش صهیونیستنشین و عربنشین تقسیم کرد و یک سال پس از آن صهیونیستها که مهر تایید بر اشغالگری خود را نشانهای از پشتیبانی کامل غرب میدانستند، برای تحقق رویای دیرینه «صهیونیسم از نیل تا فرات» فصل تازهای از کشتار و خشونت و اشغال را آغاز کردند؛ به گونهای که فقط نزدیک به ۱۶۰ هزار فلسطینی عربتبار در بخشهای اشغال شده فلسطین باقی ماندند.
مردم فلسطین و حامیان آنان در سراسر جهان همه ساله با فرا رسیدن ۱۵ ماه «می» ویژه برنامههایی را در قالب جلسات با حضور اندیشمندان و تظاهرات اعتراضی در سطح شهر برگزار میکردند. اما امسال به دلیل شیوع «ویروس کرونا» (کووید-۱۹) معترضان با حضور در فضای مجازی سالگرد اشغال فلسطین را از طریق برگزاری نشستهای آنلاین و اهتزاز پرچمهای فلسطینی احیا کردند.
نظر شما