به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، خانه سینما دارای ۳۲ صنف است که تنها ۱۰ صنف آن دارای سایت و اطلاعات منتشر شده هستند. این صنوف عبارتند از برنامهریزان و دستیاران کارگردان، منتقدان و نویسندگان سینمایی، دستیاران فیلمبردار، سازندگان فیلم کوتاه، کارگردانان، عکاسان فیلم، انیمیشن، تهیهکنندگان سینمای مستند، فیلمبرداران و تدوینگران.
این امر در دنیای دیجیتال و زمانی که بیش از هر زمانی بر شفافسازی اطلاعات و به روز بودن اطلاعرسانی تاکید میشود، آن هم در مورد صنعت پرمخاطبی چون سینما سئوالات زیادی را مطرح کرده است.
لزوم شفافسازی اطلاعات و به روز بودن اطلاعرسانی صنوف سینمایی در همه امور مهم است به همین منظور با پویان کفیلی، رییس انجمن دستیاران فیلمبردار سینمای ایران درباره این موضوع به گفت وگو نشستیم.
کفیلی در این باره به ایرنا گفت: مرحله اول شفاف سازی، شفاف شدن قراردادها، منابع مالی فیلم ها و پروژه ها و نیز مباحث مالیاتی هنرمندان است. در معافیت مالیاتی سالیان اخیر، سینماگران و اهالی پشت دوربین با کمترین درآمدها، در سیبل انتقادها بوده اند، در صورتی که بنگاه های بزرگ انتشاراتی و موسسات فرهنگی از مزایای این رانت بهره جسته اند.
رییس انجمن دستیاران فیلمبردار سینمای ایران با اشاره به اینکه در راستای شفاف سازی اطلاعات سایت این انجمن حدود یکسال است که راهاندازی شده است، گفت: با تغییراتی که قرار است روی سایت اعمال کنیم، قصد داریم دسترسی برای اعضا و دیگر افراد را آسانتر کنیم. در سایت ما اطلاعاتی از جمله اساسنامه، اسکن صورت جلسه آخرین انتخابات، آییننامه عضویت و اطلاعات اعضا موجود است. این اطلاعات در گذشته نزد خود ما نگهداری میشد و روی سایت خانه سینما نبود اما قرار است به زودی اطلاعات در دسترس عموم قرار بگیرد.
وی ادامه داد: ۳۴۰ نفر عضو انجمن دستیاران فیلمبردار سینما هستند اما در حال حاضر اطلاعات ۷۰ عضو این انجمن در سایت وارد شده و قرار است به زودی اطلاعات تمام اعضا روی سایت قرار بگیرد. غیر از اطلاعات شخصی، سال عضویت و نوع عضویت نیز در جدول اعضا وارد شده است اما درباره آخرین فعالیت حرفهای، از آنجا که اطلاعات زیاد است و دوستان کارهای مختلفی انجام میدهند خود اعضا میتوانند اطلاعات و آخرین فعالیت حرفهای خود را در سایت به روز کنند. همچنین با توجه به آنکه کارها در حرفه سینما روتین و همیشگی است ما برای به روزرسانی اطلاعات زمان تعیین نکردهایم.
به گفته رییس انجمن دستیاران فیلمبردار سینما، این انجمن بدون اجازه اعضا نمیتواند آخرین فعالیت حرفهای افراد را روی سایت قرار بدهد مگر آنکه افراد خود به وارد کردن اطلاعات آخرین کار حرفهای خود در سایت اقدام کنند و یا در مجمع این بحث مطرح شود و اعضا بپذیرند که انجمن این کار را انجام بدهد.
رییس انجمن دستیاران فیلمبردار سینما درباره عضویت اعضا مطرح کرد: در حال حاضر بر اساس قانون صنوف وزارت کار عضویتها به دو صورت اصلی و غیر اصلی درآمده است.
کفیلی با اشاره به اینکه انجمن برای قرار دادن اطلاعات در سایت با دو مشکل مواجه است، اظهار کرد: راهاندازی و نگهداری سایت نیازمند سرمایه و هزینه است و ما نمیتوانیم از صندوق صنف این هزینه را پرداخت کنیم. به هر حال ما صنف مهم اما ضعیفی به لحاظ اقتصادی هستیم و هنوز نتوانستیم این هزینه را مهیا کنیم. همچنین ما ۱۰۰ عضو داریم که به لحاظ تکنولوژیک و اقتصادی از وارد کردن اطلاعات خود دور هستند و گرفتاریهایی زیادی دارند که به جای هزینه کردن ذخیره صندوق انجمن برای وب سایت باید برای حمایت از اعضایمان آن مبلغ جزیی را هزینه کنیم و در حال حاضر این کار در حال انجام است.
وی درباره شرایط عضوگیری نیز خاطرنشان کرد: هر زمان که متقاضیان درخواست عضویت در انجمن را داشته باشند ما مدارک آنها را بررسی میکنیم و در صورت تایید به عضویت انجمن درمیآیند. همچنین محدودیتی در عضوگیری نداریم. در یک تناسب تعدادی انجمن ما نسبت به انجمنهای دیگر به نسبت تعداد اعضا یک گروه فیلمبرداری که در صحنه فیلمها به حضور دارند، کوچک است.
رییس انجمن دستیاران فیلمبردار سینما افزود: ما باید حدود ۸۰۰ عضو داشته باشیم اما نداریم. این مساله را من به جد پیگیری میکنم که دوستان بتوانند با توجه به شرایط ذکر شده در آیین نامه عضو انجمن بشوند. حرفه ما حرفه سندیکایی نیست بلکه رابطهای است. در بیشتر موارد افراد بر اساس رابطه و رفاقتهای کاری و قدیمی سرکار میروند و کمتر پیش میآید به دلیل کارآمدی و مسایل حرفهای یک دستیار فیلمبردار با مدیر فیلمبرداری کار کند. به همین دلیل ممکن است زمانی که فیلمبردار کار نمیکند دستیار نیز فعالیت نداشته باشد و دچار مشکلات معیشتی شود.
کفیلی با بیان اینکه شرایط عضویت در انجمن سادهتر شده است، گفت: در مجمع سال ۹۶ زمانی که کانون دستیاران فیلمبردار تبدیل به انجمن صنفی شد شرایط عضویت نیز سادهتر شد به گونهای که متقاضیان عضویت در انجمن علاوه بر داشتن مدارک عمومی باید ۵ فیلم سینمایی تمام شده و ۲ رضایت نامه از مدیران فیلمبرداری انجمن مدیران فیلمبرداری خانه سینما داشته باشند. این شرایط در گذشته ۸ فیلم سینمایی تمام شده و ۳ رضایت نامه بود.
نظر شما