به گزارش جبهه پایداری انقلاب اسلامی، حجتالاسلام مرتضی آقاتهرانی روز چهارشنبه در دیدار شماری از طلاب و دانشجویان شرق تهران با توجه به اهمیت و جایگاه مجلس یازدهم در بین نیروهای انقلابی اظهارداشت: جبههپایداری از ابتدای شکلگیری تا به امروز در مقاطع مختلف و متعدد زمانی، همواره از طرف نخبگان جریانات مختلف سیاسی مورد بیمهریهای فراوان قرار گرفته است و گویی این رویه برای برخی تبدیل به عادت شده است که هرجا در اثر ضعف مبانی نظری و نحوه سیاستورزی دچار خطای راهبردی میشوند و به بنبست میرسند، میخواهند کاسهکوزهها سرِ جبهه پایداری خراب کنند و از طریق تخطئه و تخریبِ مواضع و اقدامات جبهه، زیر بار مسئولیت خطاهایشان نروند.
دبیرکل جبهه پایداری افزود: لکن آنچه که تا به امروز موجب کماثر شدن تخریبهای دوست و دشمن شده و محبوبیت پایداری نزد جوانان مومن و انقلابی را به ارمغان آورده، "اِصرارِ عُقلاییِ جبهه بر اصول و شاخصهای ناب انقلاب اسلامی" و "تدوین الگوی سیاستورزی بر اساس همین موازین" بوده است.
عدهای تحت لوای "وحدت" شروع به تخریب و تحطئه رویکرد پایداری کردند
آقاتهرانی با اشاره به تخریبهای صورت گرفته از طرف برخی از جریانات علیه جبهه پایداری انقلاب اسلامی بیان کرد: به نظر من فرآیند شکلگیری مجلس یازدهم از ابتدای امر، یعنی برهه زمانیِ تلاش جریانات سیاسی برای ارائه فهرست کاندیدا، تا به امروز یکی از مهمترین مصادیق بروز چندین و چندباره "مظلومیت جبهه پایداری"در فضای سیاسی کشور است.
وی تصریح کرد: از همان روزهای قبل از انتخابات مجلس که جبهه اعلام کرد که معیارهای اصلی و نهایی حضور نامزدها در فهرست نهایی، باید بر اساس "شاخصههای اصیل انقلابیگری" و "میزان پایبندیِ ایشان بر اصول مبنایی انقلاب اسلامی" تنظیم شود، نه بر اساس "فرایندهای لابیمحور" حول زدوبندهای سیاسیِ منسوخِ گذشته، عدهای تحت لوای "وحدت" شروع به تخریب و تحطئه رویکرد پایداری کردند و از همان لحظات آغازین جبهه را متهم به خودمحوری کردند، با سر وصداهای رسانهای در موضع حقبهجانب قرار گرفتند و نهایتاً برچسب وحدتشکنی به جبهه زدند.
دبیرکل جبهه پایداری ادامه داد: اما جبهه پایداری نهایتاً با حُسن برخورد در مقابل این حملات پردامنه، ارائه فهرستی مشترک با شورای ائتلاف اصولگرایان را در دستور کار قرار داد. کوتاه آمدن جبهه پایداری به منظور تحقق وحدت حداکثری در ارائه فهرست مشترک نهایی به قدری مشهود و مبرهن بود که از همان ابتدا مورد تایید جمع علما و وعاظ خبره تهران قرار گرفت و آنان این اقدام را کوتاه آمدن پایداری از خواستههای منطقیاش در جهت تحقق وحدت حداکثری توصیف کردند.
تسریع در تشکیل ساختار جدید مجلس یازدهم جهت اقدام در حل مشکلات مردم
آقاتهرانی با اشاره با آغاز مجلس یازدهم و اقدامات لازم برای شکلگیری هر چه سریعتر هیات رییسه گفت: حالا کمی جلوتر برویم و قدری از فضای انتخابات فاصله بگیریم؛ پس از پیروزی نهایی فهرست وحدت در انتخابات، نوبت به فعالیت برای تشکیل هرچه توانمندتر مجلس آینده رسیده بود.
وی خاطرنشان کرد: جبهه پایداری هرچه منتظر ماند تا پایان سال ۹۸ گام اساسی توسط منتخبین و دوستان شورای ائتلاف مبنی بر تشکیل فراکسیون برداشته نشد تا اینکه با شروع سال ۹۹، جبهه پایداری تصمیم به برگزاری جلساتی تحت عنوان وفاق گرفت تا بیش از این زمان برای تشکیل ساختار مجلس آینده از دست نرود.
دبیرکل جبهه پایداری افزود: چرا که اوضاع نابسامان و ویژه حاکم بر کشور، اقتضاء نمیکرد که مجلس آینده معطلِ تشکیل دیرهنگام ساختار جدید بماند و از نظر ما صلاح این بود که فارغ از مصداق رییس مجلس یازدهم، با روشن شدن هرچه سریعتر تکلیف هیات رییسه، مجلس جدید بتواند در کمترین زمان ممکن برنامههای خود را برای حل مشکلات مردم و همچنین هدایت دولتِ کمتوانِ مستقر در ریلِ صحیحِ خدمت به مردم، اجرایی کند.
آقاتهرانی ادامه داد: اما حالا از گوشه و کنار میشنویم که عدهای مسئله را به صورتهای نادرست مطرح میکنند، گویی جبهه پایداری با قصد و نیتی جز اینهایی که گفته شد، تصمیم به برگزاری جلسات وفاق گرفته است. من از شما عزیزان جوان میپرسم، اینکه فرصت را هدر دهیم و تشکیل ساختار مجلس جدید را به فرداها و پس فرداها موکول کنیم، به نفع مردم و نظام است؟ یا اینکه عقل سلیم حکم میکند برای نقشآفرینی بهتر و سریعتر باید با محور قراردادن سیاستورزی عاقلانه و عالمانه مانع از دست رفتن فرصتهای زودگذر برای خدمت به مردم شویم؟
وی با تاکید بر رویکرد و هدف جبهه پایداری انقلاب اسلامی از تشکیل جلسات وفاق گفت: مقصود اصلی جبهه از تشکیل جلسات وفاق، نفی الگوهای سیاستورزی ِمنسوخ گذشته که در قسمت قبلی از آنها به عنوان "الگوهای لابیمحور حول زدوبندهای سیاسی" یاد کردیم است که بنا شد در این جلسات، این بار اصول و شاخصهای همه آنانی که در مظان ریاست مجلس قرار دارند، مورد بررسی قرار گیرد تا صرف قرار گرفتن در یک دستهبندیِ کلیِ سیاسی، معیار ریاست بر مجلس آینده نباشد.
دبیرکل جبهه پایداری اضافه کرد: ما در دورههای گذشته شاهد بودیم که افرادی به ریاست مجلس رسیدند که به لحاظ سیاسی ظاهراً اصولگرا بودند؛ لکن در عمل در بسیاری از مواقع خلاف اصول و مبانی انقلاب اسلامی عمل میکردند. لذا حرکت بر مبنای شاخص برای انتخاب ریاست مجلس را بر هر الگوی دیگری ارجح دانستیم که اینجا باز هم جبهه پایداری برای حرکت بر محور وحدت حداکثری نیروهای انقلاب از معرفی گزینه خود برای ریاست مجلس صرف نظر کرد تا بتواند به عنوان جریانی که بستر این جلسات را فراهم کرده، رویکرد بیطرفانه خود را به عنوان "پرچمدار وحدت"حفظ کند و مسیر رسیدن به وحدت، هموار و هموارتر شود.
آقاتهرانی در ادامه یادآور شد: این سازوکار عُقلاییِ "وفاق" را مقایسه کنید با برخی از دیگر ساز و کارها که محورشان برگزاری مراسمات در تالارها با صرف هزینههای آنچنانی، یا سفرهای استانی برای لابی با منتخبین حوزههای مختلف انتخابیه است. کدامیک منطقیتر، عاقلانهتر و وزینتر است؟
با استانداردهای دوگانه برگزارکنندگان جلسات وفاق را مورد حمله قرار دادهاند
آقاتهرانی درخصوص اینکه برخی با نسبتهایی همچون پدرخوانده، برگزارکنندگان جلسات وفاق را مورد حمله قرار دادهاند، گفت: پس از آن که جبهه پایداری اقدام به برگزاری جلسات وفاق کرد، متوجه شدم که بعضی از عزیزان به مهندس محصولی و سایرین، واژه ناروای پدرخوانده را نسبت دادهاند که من مواجهههایی از این دست و نسبت دادن چنین توصیفاتی به ایشان را خلاف اخلاق و تقوای سیاسی میدانم؛ اولاً اینکه وقتی جبهه پایداری برگزاری چنین جلسهای را در دستور کار قرار میدهد، طبیعتاً برخی از اعضای شورای مرکزی این جبهه در شروع و تشریح فلسفه دعوت و تشکیل آن حضور دارند.
وی ادامه داد: لذا بعید میدانم که حضور وی خلاف اخلاق و قواعد مرسوم سیاسی باشد. ضمن اینکه در جلسات بعدی کار به خود منتخبان مردم سپرده شد و تصمیمگیریها در آن جلسات انجام شد و حضور برخی از اعضای شورای مرکزی جبهه، بواسطه وظیفهای است که به رسم میزبانی و به عنوان بسترسازی برای جلساتی که به منظور شکلگیری مجلسی توانمند برگزار میشود، به عهده دارند نه چیز دیگری.
دبیرکل جبهه پایداری اظهار داشت: ثانیاً؛ با فرضِ اینکه خدای نکرده آقای محصولی پدرخوانده هستند، پس چرا این عزیزانی که از نیروها و هواداران آقای قالیباف هستند، این نقد را به آقای قالیباف مطرح نمیکنند که چرا وی قبل از دیگران به دیدار همین پدرخوانده رفته و با وی وارد گفتگو در خصوص مجلس آینده شده است؟ آیا این رویکرد عزیزان چیزی غیر از داشتن استانداردهای دوگانه در تحلیل وقایع است که از طرفی مهندس محصولی را پدرخوانده خطاب میکنند و از طرف دیگر به دیدار آقای قالیباف با ایشان واکنش خاصی نشان نمیدهند؟ آیا این مسئله نشاندهنده مظلومیت جبهه پایداری نیست که اعضای آن را به ناحق پدرخوانده خطاب میکنند ولی در قبال اقدامات دوستان خود سکوت اختیار و یا حتی آن را توجیه میکنند؟
آقاتهرانی با اشاره به خطاهای راهبردی صورت گرفته از سوی برخی خاطرنشان کرد: متاسفانه این روزها شاهدِ خطاهای راهبردی متعددی در تحلیل از سوی برخی از عزیزان هستیم که ریشه بسیاری از آنها همین داشتن "استانداردهای دوگانه" در مواجهه با مباحث مختلف است. دیدم که اخیراً برخی مدعی شدهاند که آقای قالیباف به جلسات وفاق دعوت نشدهاند و یا این که موتلفه، پایداری و جریان چپ بر سر حذف آقای قالیباف از فرآیند ریاست مجلس به اجماع رسیدهاند که من میگویم که خوب است سیاسیون و فعالین رسانهای در نقل چنین مطالب خلاف واقعی، قدری خداترس باشند.
وی افزود: من اینجا صراحتاً عرض میکنم که عدم دعوت از آقای قالیباف برای شرکت در جلسات وفاق حتماً خلاف واقع است. چرا که اصلاً در جلسه وفاقِ ویژه کاندیداهای احتمالی، که با جلسه اصلیِ حدوداً ۳۰ نفره متفاوت بود، و در منزل آقای نادران برگزار شد، همه آنانی که در مظان ریاست مجلس قرار دارند، حضور داشتند. در این جلسه علاوه بر آقای نادران به عنوان میزبان و همچنین شخص دکتر قالیباف، آقایان زاکانی، نیکزاد، حاجیبابایی و میرسلیم نیز حضور داشتند که بنده، آقایان میرتاجالدینی و تقوی نیز حاضر بودیم کهعلاوه بر این مورد، این نکته را هم اضافه کنم که آقای پژمانفر نیز در مصاحبهای که چند روز پیش منتشر کردند، اذعان کردند که علیرغم دعوت از آقای قالیباف برای شرکت در جلسات اصلی وفاق، که حدود ۳۰ نفر از بزرگواران در آن جلسه حضور دارند، ایشان در جلسات شرکت نمیکنند که اینجا جا دارد که دوستان از آقای قالیباف بپرسند بعدازاعلام پذیرش شرایط جلسه مبنی بر پایبندی و عدم حضور بعنوان نامزد ریاست جمهوری، علت عدم شرکت ایشان در جسات وفاق دقیقا چیست و چرا بعضی از طرفدارانشان برای فرافکنی موضوع کذب عدم دعوت از ایشان را مطرح میکنند.
دبیرکل جبهه پایداری ادامه داد: بالاخره عزیزان دیگری هم در این جلسات شرکت میکنند که بنظر من درست نیست که عدهای در مواجهه با آنان از استانداردهای دوگانه پیروی کنند. به طور مثال آقای مهندس نیکزاد که به عنوان نامزد نهایی جریان انقلاب از حوزه انتخابیه خودش وارد مجلس شدهاند، در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۶ به عنوان ریاست ستاد انتخاباتی نامزد نهایی جریان انقلاب فعالیت میکردند و امروز به عنوان فردی با سابقهی استانداری، شهرداری، وزارت و ... به عنوان یکی از گزینههای جریان انقلاب برای ریاست مجلس مطرح شدهاند. آیا درست است حالا که امروز ایشان مثلا باب طبع برخی محافل و افراد رفتار نمیکنند، ایشان را در ائتلاف با چپیها معرفی میکنند؟
آقاتهرانی اضافه کرد: یا فرد دیگری مانند آقای حاجیبابایی که ایشان نیز به عنوان گزینه جریان انقلاب وارد مجلس شدهاند که هماکنون نیز رییس فراکسیون نیروهای ولائی مجلس هستند که اتفاقاً سابقه وزارت هم دارند. حالا واقعاً صحیح است که تهمت ائتلاف با چپیها را به ایشان نسبت میدهند؟
وی تصریح کرد: یک فردی مانند آقای میرسلیم با آنهمه سوابق روشن خدمات و همسویی و همراهی با رهبر انقلاب در زمان دولت ایشان که در جریان همین انتخابات هم از ارکان اصلی شورای ائتلاف به شمار میرفتند به عنوان گزینه ریاست مجلس به حساب میآیند و حالا چون ممکن است این مسئله مورد پسند عدهای نباشد، باید ائتلاف با چپیها را به ایشان نسبت دهند؟ فاین تذهبون؟ آیا اینگونه رفتارها یک نوع دیکتاتوری در سیاست ورزی نیست؟
دبیرکل جبهه پایداری با اشاره به تهمتهای ناروا که در این ایام به جبهه پایداری انقلاب اسلامی نسبت داده شده است، گفت: بنده معتقدم علاوه بر اینکه این مسئله خلاف تقوای اخلاقی و سیاسی است، نوعی تبعیت از استانداردهای دوگانه نیز هست؛ آیا تا دیروز که این بزرگواران به عنوان نامزدهای احتمالی ریاست مجلس مطرح نبودند هم برخی تهمت ناروای در ائتلاف با چپیها را به ایشان نسبت میدادند؟ یا این مسئله به شرایطی اختصاص دارد که این عزیزان خلاف تمایل برخی رفتار کنند؟
به نظر میرسد واکنشهای این چنینی به حاضرین در جلسات وفاق، علناً یک حرکت انحصارطلبانه در مسیر خلاف وحدت است که میتواند در نهایت موجب لطمهدیدن کل جریان انقلاب در فضای سیاسی شود.
آقاتهرانی در پاسخ به سوال یکی از حاضرین در جلسه درخصوص فایده برگزاری جلسات وفاق تاکنون افزود: پیش از تشکیل جلسات وفاق علاوه بر عدم معرفی نامزد توسط جبهه پایداری، آقایان زاکانی و زاهدی هم که قصد کاندیداتوری به عنوان رییس مجلس را داشتند؛ در ادامه و در جریان این جلسات به این نتیجه رسیدند که در راستای وحدت حداکثری نیروهای انقلاب از روند نامزدی برای ریاست مجلس منصرف شوند.
وحدتی که مدنظر برخی محافل سیاسی است، بیش از اینکه مبتنی بر "وحدت باهم" باشد، متکی به "وحدت با یک نفر" است
وی درخصوص لزوم وحدت حداکثری در جریان تشکیل ساختار مجلس آتی به این نکته اشاره کرد: وحدتی که مدنظر برخی محافل سیاسی است، بیش از اینکه مبتنی بر "وحدت باهم" باشد، متکی به "وحدت با یک نفر" است. به این معنا که وحدت چیزی است که فلان محفل و بهمان قبیله میگوید و تصمیم میگیرد و هر جریانی که خلاف مسیرِ موردِ تاییدِ آنان به دنبال وحدت حداکثری باشد، وحدتشکن است و باید آمادگی روبرو شدن با انواع تهمت و تخریب مانند پدر خواندگی و تروریست و ائتلاف با چپ را داشته باشد.
دبیرکل جبهه پایداری افزود: باید یک مقدار آستانه صبر و تحمل برخی از افراد نسبت به شنیدن و پذیرفتن بعضی دیدگاههای متفاوت افزایش پیدا کند و نسبت به تفکرات مختلف احترام بیشتری قائل شوند و همچنین بجای زدن برچسبهای ناروا در رسانهها، مسیر گفت وگو و تعامل سازنده بین نیروهای جریان انقلاب تقویت شود.
نظر شما