شیوع بیماری کرونا زندگی تمام مردم را تحت تاثیر قرارداد و معیشت کارگران را با اختلالهای بسیاری مواجه کرد.
کارگران ساختمانی که بیشتر شامل افراد روزمزد هستند از قشرهای کارگری هستند که چون قرارداد کار ندارند بیشترین آسیب متوجه آنها بود.
شرایط سخت کاری، نداشتن امنیت شغلی، عدم بهرهمندی از بیمه و کار مستمر مشکلاتی است که همه کارگران روزمزد ساختمان با آن مواجهاند؛ مشکلاتی که در روزهای اوجگیری و گسترش کرونا بیشتر از سایر مواقع خود را نشان داد.
دبیر انجمن صنفی کارگری نقاشان تهران روز جمعه در گفت و گو با ایرنا درباره مشکلات این قشر از جامعه گفت: بسیار از کارگران ساختمانی و روزمزد بیمه نیستند، بنابر این با تعطیلی کارها در ایام کرونا نمیتوانند از تسهیلات بیمه بیکاری که کارگران از آن بهرهمند هستند استفاده کنند.
«کاظم احمدیان» گفت: در مورد تعداد بیمه کارگران ساختمانی نیز دو روایت وجود دارد. یکی از آمارها مربوط به سازمان تامین اجتماعی است که اعلام کرده یک میلیون و ۲۰۰ هزار کارگر ساختمانی بیمه تامین اجتماعی دارند. از سوی دیگر نهادهای صنفی اعلام میکنند این تعداد ریزش کرده و به ۷۰۰ هزار نفر در کشور رسیده است.
وی درباره پرداخت بسته حمایتی به کارگران ساختمانی گفت: وزیر کار بارها در سخنرانیهای مختلف اعلام کرده که ۱.۵ تا ۲ میلیون تومان برافی خانوادههایی که ثبات شغلی ندارند پرداخت میشود اما تاکنون اقدامی در این زمینه انجام نشده است.
این فعال کارگری گفت: البته در چند روز گذشته پیامکی برای برخی از کارگران ساختمانی ارسال شده است با این مضمون که چنانچه وام یک میلیون تومانی که یارانهبگیران نقدی دریافت کردند برایشان واریز نشده، مشمول دریافت وام دو میلیون تومانی میشوند در غیر این صورت تنها یک میلیون تسهیلات میگیرند.
وی افزود: این در حالی است که وزیر کار پیش از این اعلام کرده بود که چهار میلیون خانواری که شغل ثابتی ندارند تسهیلات دو میلیون تومانی دریافت میکنند.
احمدیان اظهار داشت: البته بسیاری از کارگران ساختمانی که بیمه آنها فعال است پیامکی دریافت نکردند.
نظر شما