مهرداد فتحی بیرانوند روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در پی حمله پلنگ به گله دامداران در منطقه حفاظت شده سفید کوه این گله رم کرده و از ارتفاعات سقوط کرد.
وی با اشاره به دریده شدن چندراس نیز توسط پلنگ اظهار داشت: سفیدکوه زیستگاه پلنگ است و سالهای گذشته با دوربین تله ای وجود این گربه سان در منطقه به اثبات رسیده و طی سال های اخیر با اقداماتی همچون آموزش جوامع محلی جمعیت آن رو به رشد ست.
وی ادامه داد: شکار پلنگ علاوه بر حبس، ۲۰۰ هزار تومان جریمه دارد اما سال گذشته قرارداد این مهم به اتمام رسیده و در حال حاضرحمایت خاصی از دامداران نمی شود اما در این مورد خاص گزارش جمع بندی و برای خسارت به سازمان محیط زیست ارسال می شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: تصویر جدید یک قلاده پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرمآباد آبان سال گذشته به ثبت رسید.
فتحی بیرانوند بیان کرد: اداره نظارت بر امور حیات وحش در راستای کنترل و پایش گونه های با ارزش و در معرض خطر انقراض، اقدام به نصب دوربین تله ای در مناطق تحت مدیریت و آزاد استان نموده و موفق به ثبت تصویر پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سفید کوه خرم آباد شده است.
وی اظهار داشت: به همین منظوراقدامات حفاظتی مطلوب، احداث دیده بانی، پاسگاه محیط بانی در ارتفاعات و برگزاری کلاس های آموزشی حفاظت از حیات وحش انجام شده است.
فتحی بیرانوند با بیان اینکه این اقدامات تاثیر قابل توجهی در افزایش ضریب امنیت مناطق حفاظت شده استان داشته ادامه داد: منطقه حفاظت شده سفید کوه زیستگاه پلنگ ایرانی در لرستان به شمار می رود که امید است با توجه به وضعیت مطلوب حفاظتی و جمعیت قابل توجه کل، بز و گراز این منطقه تصاویر بیشتری از حضور گربه سانان در معرض انقراض، ثبت شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: ثبت تصاویر، مشاهده مستقیم گونه های جانوری و نمایه های مختلف حضور از جمله ردپا، آثار طعمه خواری و قلمرو طلبی در نواحی متفاوت، شاخصی از پویایی جمعیت و اهمیت بالای منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم اّباد در حمایت و پایداری انواع گربه سانان به ویژه پلنگ ایرانی است.
پلنگ ایرانی از بزرگترین زیرگونه های پلنگ است که بومی غرب آسیا می باشد و در فهرست سرخ اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت جزء طبقه جانوران در معرض خطر انقراض است.
پلنگ ایرانی گونه چتر است و حضور این گونه ارزشمند در اکوسیستم حاکی از وضعیت خوب و امنیت زیستگاه می باشد.
منطقه حفاظت شده سفیدکوه لرستان با مساحت حدود ۷۰ هزار هکتار در سال ۱۳۴۷ به عنوان شکار و تیراندازی ممنوع تحت حفاظت قرارگرفت و سپس در سال ۱۳۶۹ به منطقه حفاظت شده سفید کوه ارتقا یافت.
سنجاب ایرانی، کل وبز، خرس قهوه ای، پلنگ، گربه وحشی، رودک، گرگ، روباه، شنگ، شغال، کبک دری، کبک، عقاب طلایی، کرکس، کرکس مصری، شاهین، بالابان، دلیجه کوچک، سهره طلایی، یلوه حنایی، سارصورتی، جی جاق، لاکپشت مهمیزدار، آگامای صخره ای فلس درشت، گرزمار، افعی شاخدار و سوسمارمارچشم از جمله جانوران شاخص منطقه حفاظت شده سفید کوه هستند.
نظر شما