مایک پمپئو روز چهارشنبه در نشست خبری خود این مطلب را در پاسخ به این سوال مطرح کرد که «شامگاه گذشته محمود عباس (رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین) تمام توافقها با اسرائیل و آمریکا را ملغی اعلام کرد که شامل همکاری امنیتی هم میشود. آیا در این زمینه و درباره پیشرفت روند الحاق که پیش از این نتانیاهو اعلام کرد که در ۱۰ تیرماه انجام خواهد شد، نظری دارید؟
وی افزود: ما به اعلامیه عباس توجه داریم. من امروز با تیم خود در این زمینه تبادل نظر داشتم. امیدواریم که اجرای توافقهای امنیتی ادامه یابد که باعث امنیت مردم اسرائیل و فلسطین در عرصه خواهد شد.
وزیر خارجه کابینه ترامپ که محمد جواد ظریف رئیس دستگاه دیپلماسی ایران، او را به خاطر مواضع متعصبانهاش «وزیر نفرت» مینامد، ادامه داد: دقیقا مطمئن نیستم که بیانیه او چه نتیجهای خواهد داشت اما از اینکه او تصمیم گرفته است این توافقها را ملغی کند، متاسفم. ما چشمانداز بسیار روشنی برای چگونگی به ارمغان آوردن صلح ارائه دادیم.
پمپئو بدون اشاره به تجاوز، اشغال و نقض مکرر قطعنامههای شورای امنیت، مجمع عمومی سازمان ملل متحد و شورای حقوق بشر رژیم صهیونیستی، سادهلوحانه ادعا کرد: ما خواستار این اقدام ساده هستیم؛ ما از اسرائیلیها و فلسطینیها خواستیم که با بنیانهای مذاکرات بین خودشان موافقت کنند.
وی در اقدامی سادهانگارانه از معامله قرن که تقریبا تمام سرزمینهای فلسطینیان را به رژیم صهیونیستی هبه میکند، اظهار کرد: اسرائیل آن را پذیرفت اما فلسطینیها همچنان آن را رد میکنند، نمیپذیرند که بنشینند و درباره آنچه که رئیس جمهوری ترامپ برای صلح ارائه داده است، مذاکره کنند.
این مقام دولت ترامپ که از حامیان افراطی صهیونیسم است و بارها در مواضعش این موضوع را بازگو نموده است، مدعی شد: ما میدانیم که این طرح صلح به زندگی بهتری برای مردم فلسطین منجر خواهد شد. خیلی واضح و غیرمبهم است. امیدواریم که رهبری فلسطینیها آن را ببینند که بهترین منفعت برای مردمشان است و ما میتوانیم مطابق تصویری که ارائه شد، در این راستا حرکت کنیم.
پمپئو با اشاره به سفر اخیر خود به سرزمینهای اشغالی گفت: ما مکالماتی درمورد چگونگی دستیابی به این دیدگاه برای صلح پیش رو داشتیم، ما به همکاری خود با همه طرفهای درگیر برای رسیدن به نتیجه نهایی ادامه خواهیم داد.
وی برخلاف نظر اکثریت کشورهای جهان که اشغالگری رژیم صهیونیستی در سایه حمایتهای بیچون و چرای آمریکا میدانند، همچون ۲ سال گذشته، جمهوری اسلامی ایران را عامل تهدید در خاورمیانه دانست.
وزیر خارجه ترامپ مدعی شد: شما میتوانید ببینید که چگونه اکنون جمهوری اسلامی ایران به عنوان یهودستیزترین کشور جهان، در برابر ملل عرب و اسرائیل قرار دارد که میدانند تهدید بزرگ در خاورمیانه بسیار متفاوتتر از آن دهها سال پیش است.
اتهام یهودستیزی پمپئو علیه ایران در حالی مطرح میشود که جمهوری اسلامی ایران آزادی فعالیت یهودیان را به رسمیت شناخته و حتی برای آنها یک کرسی در مجلس شورای اسلامی در نظر گرفته است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی هم بارها تاکید کردهاند: مخالفت با رژیم صهیونیستی به معنای مخالفت با مردم یهود نیست. ما با مردم یهود کاری نداریم. یعنی مردم مسلمان، مسیحی و یهودی فلسطین، خودشان دولتشان را انتخاب کنند و بیگانهها و اوباشی مثل نتانیاهو را بیرون کنند».
پمپئو با این ادعا که «اکنون تهدیدها از سوی ایران سرچشمه میگیرد»، گفت: میبینید که کشورهای دیگر با هم همکاری میکنند تا اطمینان حاصل کنند که خطر را در سراسر خاورمیانه کاهش دهند. چشم انداز صلح رئیس جمهوری ترامپ به عنوان یک مولفه بزرگ هم وجود دارد.
ایران بارها ضمن رد طرح یکطرفه ترامپ درباره فلسطین (موسوم به معامله قرن) همهپرسی در سرزمینهای فلسطینی را با تاکید بر یک ملت و یک دولت، تنها راه حل این بحران میداند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در این زمینه گفتهاند: طرح رفراندوم برای تعیین نوع حکومت کشور تاریخی فلسطین، بهعنوان نظر ایران در سازمان ملل ثبت شده. این حرف ماست: آنهایی که واقعاً فلسطینیاند و لااقل از ۱۰۰ سال پیش به آنطرف فلسطینی بودند و فلسطینیهایی که در خارج از فلسطین ساکنند، نظام کشور فلسطین را تعیین کنند.
نظر شما