حسن جعفری روز پنجشنبه در نشست ستاد گرامیداشت سوم خرداد سالروز آزادسازی خرمشهر افزود: اگر بتوانیم فرهنگ دفاع مقدس را در جامعه پیاده کنیم به دستاوردهای خوبی خواهیم رسید زیرا در آن زمان شاهد همدلی مسوولان، فرماندهان، رزمندگان و مردم بودیم و همه در حال انجام وظیفه خود بودند.
وی ادامه داد: رزمندگان بدون هیچ چشمداشتی به وظیفه خود میپرداختند و مانند برخی افراد از نظام طلبکار نبودند.
معاون استاندار خراسان رضوی گفت: دشمن فکر نمیکرد بتوانیم خرمشهر را آزاد کنیم زیرا به تمام جوانب اشغال خرمشهر فکر کرده بود و خیالش راحت بود و حتی اکنون نیز برای نظریه پردازان نظامی جهان قابل باور نیست که ایران با کمترین تجهیزات خود توانست استحکامات نظامی عراق را در هم بشکند و به همین دلیل بود که امام راحل فرمودند: خرمشهر را خدا آزاد کرد.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب نیز در بیانیه گام دوم اشاره کردند که باید مراقب تحریف ارزشها و واقعیتهای دوران جنگ و دفاع مقدس باشیم زیرا اگر این پاسداشت صورت نگیرد، افرادی که هیچ سهمی در دفاع مقدس نداشتهاند مطالبی به نفع خود مطرح خواهند کرد که باعث تحریف واقعیت خواهد شد.
جعفری ادامه داد: جمعآوری سوابق، تاریخ شفاهی و اسناد رزمندگان میتواند اثرات خوبی برای آیندگان داشته باشد و مناسب است اسناد ایثارگران که در اختیار سازمانها قرار دارد در اختیار بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس قرار گیرد تا به خوبی بهره برداری و مستند سازی شود.
وی با بیان اینکه نسل جدید با تفکر دفاع مقدس بیگانه است گفت: باید مکتب شهدایی همچون سردار سلیمانی معرفی شود که در وصیت نامهاش خواسته بر روی سنگ قبرش نوشته شود "سرباز وطن" و این یک دنیا تعبیر دارد.
معاون استاندار خراسان رضوی افزود: کشورهای متجاوز به یادمانهای نظامی خود ادای احترام میکنند ولی ما در حوزه شهادت و ایثار به صورت نمادین انجام وظیفه میکنیم که این قابل قبول نیست.
وی با اشاره به چهلمین سالگرد دفاع مقدس ادامه داد: اکنون وظیفه ویژهای بر دوش همه افراد است تا گذشته را جبران کنیم و همه دستگاههای اداری استان ملزم هستند امسال برای گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس و همچنین سوم خرداد و فتح خرمشهر با تمام توان همکاری کنند.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا در حال حاضر برنامههای تجمیعی حذف شده و برگزار نمیشود.
سردار حسینعلی یوسفعلی زاده افزود: در نظر داریم این برنامهها با روشی دیگر و در فضای مجازی و رسانهای تبیین و پیگیری شود.
وی ادامه داد: از سال گذشته و با مساعدت استاندار خراسان رضوی و شهرداری مشهد احداث موزه و مرکز فرهنگی دفاع مقدس با جدّیت دنبال شد و به زودی قسمتی از این مرکز مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی گفت: همچنین از ۱۰۵ یادمان شهدای گمنام دفاع مقدس در استان خراسان رضوی، ۵۴ یادمان ساخته شده و مابقی در مراحل ساخت قرار دارد.
وی افزود: تدوین دانشنامه دفاع مقدس با هدف معرفی نقش خراسان رضوی در دفاع مقدس در چهار گروه علمی نیز در حال آماده سازی است و تاکنون ۱۰۰ پرونده علمی و مقاله برای درج در این دانشنامه آماده شده است.
سردار یوسفعلیزاده ادامه داد: از سوی ۳۰ دستگاه اداری این استان ۶۷ عنوان برنامه پیشنهادی که قابلیت اجرا داشته باشد ارسال شده است.
سوم خرداد سال ۱۳۶۱ و در جریان عملیات بیتالمقدس شهر خرمشهر پس از ۵۷۶ روز اشغال توسط نیروهای ارتش عراق، با تلاش و دلاوریهای رزمندگان اسلام آزاد شد. شورای عالی انقلاب فرهنگی روز سوم خرداد را به عنوان روز مقاومت، ایثار و پیروزی نامگذاری کرده است.
فتح خرمشهر بازتاب جهانی داشت و عراق با از دست دادن خرمشهر، از نظر سیاسی تکیه گاهش را برای مذاکره صلح از دست داد. این نبرد از نظر نظامی، بهعنوان نقطهٔ عطفی در تاریخ جنگ ایران و عراق شناخته میشود.
معاون استاندار خراسان رضوی: وظیفه خود را در مقابل خانواده شهدا انجام ندادهایم
۱ خرداد ۱۳۹۹، ۱۷:۱۷
کد خبر:
83796369
مشهد- ایرنا- معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی گفت: کمتر به خانواده شهدا و ایثارگران پرداخته شده و نتوانستهایم وظیفه قانونی و شرعی خود را در مقابل آنان انجام دهیم.
اخبار مرتبط
-
استاندار خراسان رضوی: امروز به روشنگری دفاع مقدس نیاز داریم
مشهد- ایرنا- استاندار خراسان رضوی گفت: امروز با وجود هجمه دشمنان به ویژه در فضای مجازی به روشنگری…
-
تدوین دانشنامه دفاع مقدس در خراسان رضوی مغفول مانده است
سبزوار- ایرنا- دانشنامه دفاع مقدس یک دایرةالمعارف، سند رسمی و علمی دوران جنگ تحمیلی است که…
-
خراسان در مسیر شناخت سرداران شهید دفاع مقدس
مشهد- ایرنا- خراسان رضوی ۳۸۰ سردار شهید در مسیر پیروزی و اعتلای انقلاب اسلامی و دفاع کیان کشور…
نظر شما